pondělí 25. dubna 2022

Bamberk

 Město, které je zapsané v UNESCO a právem, je krásné a říkají mu ,,malá,, Praha? Já osobně mám města se středověkým nádechem a posazená na řece nejraději. V Bamberku pokaždé, když jsem tam byla znovu, byla nějaká změna oproti minule. Také tentokrát. Opravuje se kde co, především katedrála a pár jiných památek a z toho důvodu nejsou přístupné.

Raději se nebudu rozepisovat o věcech, které nemohu ovlivnit a podíváme se spolu, milé KOČKY, na to, jak to tam bylo tentokrát?

Následujte mne: byla neděle, 17.4.22, velikonoční

klapalo se zobákem:





probíhala mše, tak nenápadně jedna fotka:




radnice uprostřed mostu:





nějaký Maxmilián nám kynul: o adventních časech tu bývá tržiště se stánky...







na této bráně je přehršle panáčků :












česká stopa: auto šéfdirigenta Jakuba Hrůši!


ještě, že tu Janu mám, ta si auta všimla! hned 40 lidí z našeho zájezdu povyrostlo, když slyšeli, jak se tento Čech dobře zapsal v hudebním světě v Bavorsku...
Zítra si dáme další díl a neméně zajímavý:

12 komentářů:

  1. Tak tady jsem byla, i když si z cesty moc nepamatuji (snad je tu radnici na mostě)...
    Děkuji za další část výletu, Jiřinko a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, je zajímavé, jak rozdílné to je na adventním a jak na jarním, resp. velikonočním zájezdu.Poprvé jsem viděla Bamberk pod sněhem a s modrým nebem a párkrát i pod mrakem a nyní zase se sluníčkem, nemyslela jsem si, že tam budu mít cestu vícekrát. Ale stalo se.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Opět je zase se na dívat. Projela jsem si fotky vícekrát - nebyla jsem tam.
    Takže díky za reportáž a těším se na zítra.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, doufám pevně, že i další reportáže z této cesty budou pro tebe zajímavé - díky za návštěvu. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, městečko je mi sympatické a procházka musela být určitě příjemná. Je vidět, že i počasí bylo na vaší straně. Zdravím 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ono je to pořádně velké a důležité město. Při odjezdu z Bamberka jsem zahlédla zajímavou budovu, jestli se tam ještě někdy dostanu, půjdu se na ni podívat s foťákem hodně zblízka!
      Moc tě zdravím a snad se zde zase sejdeme. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko to je zase nádhera. Moc krásné město a krásně jsi ho nafotila. Děkuji moc za úžasnou podívanou a přeji ti krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tam je jeden den málo, milé je, když máš pěkné počasí, to se to prochází a fotí! Pa a těším se na setkání na blogu i jindy. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, kochám se, kochám a tiše závidím. Samozřejmě v dobrém. Už se těším na náš zájezd i když po Čechách a až v létě. To bude asi hektické. 3 dny zájezd 2 dny doma a pak týdenní poznávací dovolená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, já sama mám ráda plánování výletů a dovolených, a vždy si každou takovou cestu užiju. Letos jsme měly s kolegyní plánů hodně., ale už nám jeden zájezd zrušili a druhý také nebude, místo něj jsme objednaly jiný. Tak bude zas co dát na blog. hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,také se kochám,v dobrém závidím a hlavně moc přeju.Psala jsem víc komentářů,nevím,co se dělo,nekolik mi jich bylo smazáno.Projela jsem si zpětně tvé fotky z toho krásného zájezdu,musím říct,krásné město.Taky se těším,až zase někam vyrazím,minulý víkend nevyšel,kvůli počasí,tak uvidíme teď v sobotu.Jiřinko,měj se pěkně a opatruj se!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám tě, Marťo, asi někde něco kutěj, protože to s komentáři chvílemi nějak nefunguje a to nejen u mne. Nicméně to zkoušej.
      Moje plány s výlety po Česku se také zpozdily, jsem nastydlá a potřebuji se rychle uzdravit, doma plno práce a vše musím odložit. Jiřina z N.

      Vymazat