neděle 24. dubna 2022

Skanzen a městečko

 Tentokrát jsem dala na přání Jany a přihlásila jsem se také na prohlídku skanzenu u města Bad Windsheim, kam jsem při minulém zájezdu nešla. Počasí, až na studený vítr, přálo našemu plánu a tak jsme se vydaly po poměrně rozlehlém pozemku se spoustou starých, zemědělských domů. Vcelku brzy jsme opustily zdejší placenou průvodkyni a našeho překládajícího průvodce, protože jinak bychom tam stály ještě dnes a vydaly jsme se na obhlídku. Než nás začaly bolet nohy a opustilo nás prvotní nadšení, viděly jsme asi 80 procent skanzenu. Potom jsme se rozeběhly do městečka, proslulého nejen místními lázněmi a bazény s mořskou vodou. Hlavně jsme si našly ozdobenou kašnu a pěkná zákoutí na focení, poté na malém náměstíčku jednu půvabnou kavárnu se skvělými zákusky a s výhledem na venkovní sezení s mnoha místními a na velkorysou velikonoční výzdobu...pěkné vzpomínky!

Skanzen vám nyní, milé KOČKY, trošinku přiblížím:




































a nechám vás nakouknout i do městečka:













pro dnešek to stačilo, zítra si dáme jiné téma:

14 komentářů:

  1. Hezké místo.Do skanzenů se podívám vždy ráda a tady jsou trochu jiné chaloupky než jsem zvyklá u nás.
    Jiřinko,hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, přesně, taky mám ráda skanzeny, znám jich hodně a občas jdu i do nějakého ,,venku,, - ale tento je nejrozlehlejší, co znám. Ale nakonec se mi tam líbilo.
      Ty bílé kozy s kůzlaty byly opravdu moc hezké.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Další krásná reportáž! Skanzen vypadá moc hezky a i z fotek rozsáhle :o)
    Ta modrá obloha... i když dobře vím, jaké počasí bylo o Velikonocích.
    Jiřinko, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ještě několik dní tu budou jednotlivé etapy zájezdu a pak otočím list. Hezkou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Nádherné místo, krásné hrazdenezdomky a líbí se mi moc ta mozaikově pokrytá věž. Nádherné místo i fotografie, to jste toho viděly opravdu hodně. Paráda Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, to máš pravdu, tahle městečka jsou vděčné téma. A ráda se jimi procházím, i když na nějaké kvalitní focení čas není.
      Je to tzv. cvakání od boku. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Hezký skanzen! Ale i městečko, jen chybí foto kávy se zákuskem😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, fotka asi nechybí, jen nebyla přiložena.Já jsem měla kapučíno a zákusek s takovými višněmi a navrch byla drobenka a nemělo to chybu.Každý den jsme si ke kávě dávaly něco jiného.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Haničko, to byl účel, měj se moc hezky, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, tak to je pecka. Nádherný výlet jste si udělaly a krásná místa navštívily. Tady by se mi moc líbilo, jak ve skanzenu, tak v městečku. Povedená akce.
    Přeji i povedený nový týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, potřebuji se uzdravit, jsem hodně nastydlá. Tobě přeji bezpečné pojíždění po Čechách a dobré světlo na focení. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, ahoj. Skanzeny mám ráda, tenhle je tady trochu jiný než ty u nás, líbí se mi moc a městečko taky. To musí být zážitků... Pá Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, taky rádi navštěvujeme skanzeny, především ten na Veselém kopci a v Přerově nad Labem, ale i jíné. Tento byl takový roztahaný, ale nakonec se mi také líbil.Zas to bylo o něčem jiném. Jiřina z N.

      Vymazat