úterý 12. dubna 2022

Černý humor

 Kdybych se nebála, že mě osud potrestá, tak bych se uchýlila k černému humoru a napsala,

milé KOČKY,

že z těch, co prošli v posledních letech onkologií, jsme tu - bráno v mé váhové ( čti věkové ) kategorii -  zůstali jen já a Jiří Bartoška, ale u toho je to tím, jak říkal jeden známý, že uzené plíce vydrží více, toho potkat bez cigára je unikum. On sám kdysi někde řekl, že kouření omezil a nad r.......u vyhrál tím, že ji ignoroval. Což chápu a fandím mu. O špatném povětří v Karlových Varech se říká, že to má na svědomí uhelné dolování na Sokolovsku, ale já bych se přikláněla k tomu, že za to může ředitel Karlovarského filmového festivalu a jeho kouření.

Tak, dost bylo humoru, 

já sama si nemohu moc vyskakovat, aby mi osud nevlepil jednu přímo do tváře a raději se budu držet při zdi a nechám to na doktorech. Když se tak rozhlédnu kolem, jen v poslední době, kolik lidí mělo peněz, že nevěděli, co s nimi a přišla na ně taková potvora a kde jsou dnes? Takže si užiju každý den a budu věřit, že tu ještě nějaký ten pátek vydržím. A to i při svém průměrném českém důchodu!

A proč zrovna o tomhle píšu - nikdy nevíte, kdy na koho co čeká. Radujte se tedy i z maličkostí, z toho, že vám nic není, že máte doma sucho a teplo, že máte své blízké, že máte schopnost se smát. Že něco umíte, že jste schopni někoho potěšit, být někomu přítelkyní. To není málo!


Prošlo tím i mnoho mladých lidí, těm všem přeji brzké uzdravení a především, bez návratů. Stresům a špatným vlivům na život se někdy nevyhneme. Ale udělat dobrý skutek, třeba jeden denně - to zkusit můžeme?



20 komentářů:

  1. Jiřinko, dnes jsem tvůj příspěvek přečetla manželovi. Shodli jsme se, že ty se svým humorem a přístupem k životu si to rozhodně zasloužíš!
    Přeji krásný slunečný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to kdyby člověk věděl, co vlastně na to působí, že jednoho to sklátí hned a jiný vydrží víc.
      Ale dík. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Někdy si říkám, že kdyby se předepisoval jeden dobrý skutek denně na recept, lidi by to víc používali. Ovšem - taky záleží na tom, jaký by byl doplatek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže znáš to. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!

      Vymazat
    2. Skvělý komentář! Dobré skutky jsou zadarmo a lidi mají raději to, co stojí dost peněz.
      Přeji hezký den. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. No já to myslela tak, že dost často se ten dobrý skutek obrátí proti tobě.

      Vymazat
  3. Jiřinko to je skutečně moudré zamyšlení. Přesně jak píšeš: Každý má nějaké problémy, starosti a strasti a jak přijde nemoc, je třeba se jí postavit a bojovat. Dělat si radosti běžnými věcmi, které ani nic nestojí, jako je například procházka parkem, krajinou. Dokud to jde, je potřeba plánovat příjemné věci a těšit se na ně. Přeji Ti tedy příjemné dny a hlavně se drž! Musíme se přece někde sejít na tu domlouvanou kávičku!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, někdy už není kde brát tu dobrou náladu a zdá se vše šedivé a pak ejhle, vyleze sluníčko a zase to jde dál.
      Jednou jsem na výlet slíbila kamarádkám přinést v termosce černou kávu, to jsme šly ze Srbska přes Ameriky na Karlštejn, a omylem jsem uvařila kopřivový čaj a proč to píšu? Vzpomínají na to dodnes. Vzít kafe, ani si nevzdechnou!
      Tak posílám hezký pozdrav na sever a mějte se v Rbk krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Přesně tak, radujme se z každého dne, z drobností. Zítra může být třeba všechno jinak. Měj se dobře Jiřinko. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, snad je dobrých lidí víc než těch ostatních, ale ty zloduchy a jejich činy je víc vidět.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Já si to říkám pořád, když na mě přijde fňukavá nálada že mi třeba někdo neodpověděl na přání k jeho narozeninám, nebo na mě bezdůvodně vyjel či mě buzeroval za něco za co jsem nemohla, že prostě mám být ráda za to co mám a jak mi je. Že může být mnohem mnohem hůř. Jenže moje nešťastná povaha to pořád nějak nechce pochopit.... Jsem moc ráda, za to že to JB překonal, jako herce ho miluju, a hlavně ten jeho sexy (vykouřenej) hlas. Takže tobě přeju přesně to samé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tak se nám příště svěř a my ti za 50,- Kč vše špatné rozmluvíme a třeba tě rozesmějeme? Na lidi, co druhé buzerují, kašli, to jsou ubožáci.
      Já vím, někdy se v zaměstnání sejdou divní týpci.
      Už abys měla i u vás jaro a mohla se odreagovat na zahradě.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Taky si myslím,že bysme si měli vážit toho,co máme,být trochu pokorní a nemyslet jen na sebe.Život je velmi krátký,jsme tady jen na návštěvě,tak je potřeba si to udělat pěkně.Je hezké udělat dobrý skutek,pomoct někomu,třeba jen radou,usmát se,hned by bylo veseleji.Přeju Jiřinko,krásné sluníčkové dny! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přeji ti samé hezké dny a spoustu pěkných výletů do přírody. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásně napsáno a se vším souhlasím. Umět se radovat z maličkostí a užívat si vše, co jde, to je důležité.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, měj se fajn a opatruj se a přeji tobě i tvé rodině hezké volné dny o Velikonocích, třeba bude nějaké rodinné setkání? Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Díky mé profesi, i zkušenosti v rodině, vím o čem to je… máš naprostou pravdu. Řídím se rčením, když nejde o život, nejde o nic!
    Doufám, že výsledky máš uspokojivé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, u tohodle neví nikdo, co to bude dělat, ale! - od září, kdy jsem nastoupila na druhé kolo chemek, je tu malý posun k lepšímu.V roce 2019 to taky trvalo 8 měsíců, než Vetřelec couvnul.Tak budeme doufat v lepší příští.
      Jsem rozhodnuta nedat svou kůži lecino. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Byla doba, jeste v 19.stoleti, kdy se kouření doporucovalo na posileni plic..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pecka! jenže tehdy se umíralo daleko dřív, než dnes a tak jim to asi nepřišlo divné. Jiřina z N.

      Vymazat