pátek 24. června 2022

Na Třeboňsku

 Pravda je, že do Třeboně a nebo do Jindřichova Hradce a jejich okolí mi manžel jezdí moc rád, stejně jako na Vysočinu nebo k Adršpachu, případně do Slavonic.

Milé KOČKY, 

když už se někam s mužem vydáme, obvykle  pilně povýletujeme okolí našeho dočasného bydlení. Tak třeba právě v tomto případě to bylo město Třeboň, Terčino údolí, Chlum u Třeboně a další krásná místa. Já už cestou tam, také cestou zpátky mám nastavené cíle, kam se podíváme a kde nenásilnou formou nechám řidiče vyvětrat a odpočinout si od silničního provozu...

Pro ty z vás, které nemůžete z mnoha důvodů nikam momentálně vyjet, sem dám několik snímků z tohoto našeho výletu - třeba si zacestujete i tak:

cestou na jih - delší zastávka ve Vlašimi:






návštěva zříceniny hradu  Šelmberk:


výlet do Chlumu u Třeboně:







a tady už se zase hrneme do Třeboně:














kdopak by se mi divil, že tam tak ráda jezdím v každé roční době?...pokaždé krásná, pokaždé přívětivá...

a tak jsme si tam pár dní lebedili... a po pár dnech jsme zase přískokama jinudy podnikli cestu domů...


13 komentářů:

  1. Vůbec se Ti nedivím, že tam tak ráda jezdíš - je tam všude krásně.
    Pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, však jsem Třeboň dávala na blog už tolikrát, a moc ráda mám to město a okolí, když jsou barevné listy na stromech na podzim.Taky ráda fotím ty dva bílé mosty v okolí, a mnoho dalších míst - je tam fakt pěkně, jen by mohli odstěhovat komáry, na kole jezdit kolem vody a nechat se oždibovat není právě příjemné. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Když jsem jela přes Třeboň dál k Dobré Vodě poprvé, udivilo mne, že okolo Třeboně se opravdu pasou koně. Je tam velký hřebčín protože tam sídlí nějaký výzkumný ústav pro chov koní. Jinak vždycky Třeboň lehce lízneme a frčíme dál. Zastavení jsem tam měla jen tři, jednou když ještě dcera jezdila jako obchoďačka, pak na koncertu Čechomoru a když jsme s dcerou jely domů z krátké dovolené od kamaráda z chaty. Ale i to stačilo abych si ten kraj zamilovala....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke Stropnici a do Dobré Vody, kde jsme byli ubytovaní, jsme také podnikli dovolené, a s kolama, takže ráno z kopce v pohodě a večer úplně zničení z posledních sil do kopce.Ale poznávali jsme tamní pamětihodnosti a taky nám bylo míň. Byl tam klid.Tehdy tam moc lidí nejezdilo. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Stropnice teče kamarádovi za chatou, má tam udělanou velkou tůň kam se chodí kouopat ;-) On je mezi Olešnicí a Dobrou Vodou. Jmenuje se to Petříkov. Taková malá víska mezi rybníky a lesy.

      Vymazat
    3. Já jsem tam byla poprvé krátce po revoluci a pak několikrát asi po r.2003, ale největší dojem tehdy na mne udělal Žumberk. Přijela jsem tam na kole, kvetly ovocné stromy a ta tvrz nebo hrádek shkížející se v rybníku, prostě jsem si to tam oblíbila a na rozhlednu nad D.Vodou jsme lezli pomalu denně.
      Nové Hrady jsme také několikrát navštívili.
      Hezký kus země. Jiřina z N.

      Vymazat
    4. Ještě bych ráda podotkla, že z rozhledny Kraví Hora jsem jednou opravdu viděla i Alpy, ale museli jsme vylézt o patro výš, než se ofic. vystoupá, což asi není dovoleno. Dnes bych si takový majstrštyk nedovolila.
      A líbí se mi barokní kostel v Dobré Vodě. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, tak je krásně.kdysi dávno jsme byli ve Staňkově na dovolené a pár těch míst jsme tam prošli a projeli. To jsme měli ještě tehdy
    Škodu favorit. To už je tak dávno...to ještě žili rodiče, byli zdraví a kluci byli malí
    Jo to byly časy. d
    Dovolená sice v maringotce, ale od ROH za pár korun. 🥰🤫😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ono když je hodně peněz, není to nutně záruka hezké dovolené.Záleží na tom, s kým tam jsi, kde a jaké máš počasí.My máme rádi přírodu, klid a v noci tmu a ticho. Nějaké bujaré veselí a popíjení alkoholu do noci - nic pro nás.
      Ale nikomu to neberu.Jen se snažím být jinde. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Vija
    Zavzpomínala jsem s tebou na náš pobyt v Třeboni. Díky. Měj fajn dny. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jste se tam také měli krásně. Opatruj se a hezké prázdniny ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jsi hotová cestovka, Jiřinko!
    Ve Vlašimi jsem si taky udělali jednou přestávku, chtěla jsem vidět ten altán a Aaron byl rád :o)
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to ti chválím, tyhle zámecké parky mám nejraději, když kvetou lípy - stejně jako ty lázeňské, třeba v Jeseníku.Jestli já jsem nebyla kdysi včela.
      Jiřina z N.

      Vymazat