úterý 7. června 2022

V koutě

 Při našich občasných cestách po vlastech českých nás to zaválo jednou i do nepříliš navštěvovaného kouta - městečka s názvem Hostinné. Byla jsem na to hodně zvědavá a jak se nám tam vedlo, posuďte, milé KOČKY, dle mých fotek samy:

Městečko je asi 18 km vzdálené od Trutnova ( orientačně: na dohled od Sněžky ) a má zajímavé především náměstí. Můj soukromý názor je, že jak Trutnov, tak Hostinné a nakonec i Žacléř na mne dělají dojem přílišného vlivu a atmosféry ovlivněné kdysi německým obyvatelstvem...

- každopádně jsem se tam ale ráda podívala, neb poznávání naší republiky je mým koníčkem.

A nyní se tam pojďte podívat i vy:












Budou prázdniny a třeba tam také zavítáte?


10 komentářů:

  1. Jiřinko, nebyla jsem tam už roky. Pamatuji si, jak jsem malému Adamovi ukazovala obry...
    Děkuji za reportáž a milý mail a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to jsem vytáhla zase jendou něco z archivu.Máme těch míst nafocených hodně. Pa a ať se vám práce daří. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to jsou zase nádherné fotografie. V Hostinném jsem byla asi v deseti letech v ozdravovně a byli jsme tam na prohlídce v papírnách. Z města si už nepamatuji nic. Je to už dávno. Město je to hezké a upoutaly mě ty prampouchy mezi domy. Děkuji za úžasnou podívanou a přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tak to máš zajímavé vzpomínky. Já sama jsem tam byla značně překvapená těmi obry, neměla jsem o nich do té doby ponětí.
      Já jsem byla na exkurzi papíren na konci Č.Kamenice směrem na K.Šenov, naše učitelka s námi jezdila hodně do továren.To byla jiná doba. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. V Hostinném jsem nebyla od poslední služební cesty - no a to je už pěkná řádka let. :-)
    Ale mám to ve své mysli a až bude dobrá konstalace hvězd pro mého manžela, tak to jako malý výlet nabídnu. Vždyť to máme kousek. Je jasné, že tato města, která jsi vyjmenovala, v sobě trochu vlivu německého mají. Třeba Trutnov jsem já jako holka vnímala právě tak- nelíbil se mi. Ale později když se tam začalo opravovat, tak jsem mu přicházela na chuť. A když jsem tam 20 roků dojížděla do práce, tak jsem to město měla ráda. I teď tam ráda zajedu, protože opravdu je hezké a je to otevřená brána do Krkonoš.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, máš pravdu v tom, že pokud se města opraví a domy vyfešákují, působí mnohem lépe, než ta šeď a děs dříve.My přes Trutnov jezdíváme na dovolenou k Adršpachu.
      Hanko, hezké dny ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts

    Už jsem navštívila a měli jsme nádherné ubytování, téměř na náměstí. Báječná kuchyně a pak hurá ještě na lyže, teda já už jen na špacír😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je hezké, většinou lidi říkají, kde to je? Renátko, já už mám běžky a horské kolo jen na parádu. Ale - v mysli jsem pořád borec, hihi.
      Zajímavé je, že v tomto věku mám zhuntované tělo a hlava pořád odolává, avšak tragédie by byla mít to opačně.
      Opatruj se, babičko. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásné místo, díky za další báječný virtuální výlet! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, klidně tě povodím po republice i více. Hihi.
      Moc ráda.
      Zdravím do Jbl n.N. a ráda na pobyt tam vzpomínám. Však mi bylo o skoro 50 let méně.
      Jiřina z N.

      Vymazat