středa 8. června 2022

Vlčí máky

 Musím se smát, milé KOČKY, loni jsem pro blog a tedy pro vás jela busem udělat fotky vlčích máků za město, letos jsem také obhlížela, kde je jich spousta ( a že vím kde ) a nakonec jsem včera ráno udělala tuhle fotku z okna kuchyně a byla jsem ještě v pyžamu!!!

No, je to se mnou možné?

Poté, co zde loni vytrhali živé ploty a nasekali parkovací místa, divočina se ujala vlády a tráva protkaná spoustou bodláků pod oknem je do výše kolen. Abych se s tím zatím smířila, vykvetly tam na usmířenou právě hedvábné vlčí máky.Tak jo, nějak to vydržím. Má se totiž znova kopat, jen nevíme kdy a kde přesně, takže mi bylo doporučeno zatím záhony nedělat a květiny nesázet! Ať žijí kabely!



6 komentářů:

  1. Jiřinko, snad se dočkáte záhonů, až všechno dokopou...
    Moc ti přeji kytičkový výhled.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám sousedy, kteří by také někoho za to rádi kopli. Doufám, že se dožiji lepších časů na pozemku před domem.
      Růže kvetou, výkop nevýkop, hihi.
      Helenko, po dešti už zase svítí sluníčko a tak jsem alespoň ,, pracovala,, na balkoně.Včera jsem koupila ještě jeden muškát, už je v partě těch ostatních.
      Hezké dny Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko ty Vlčí máky potěší i svojí krásou. Někde jich jsou spousty, u nás moc vidět nejsou. Líbí se mi a mám je ráda. Hezký den ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, když jedu do Prahy busem, kousek od Březiněvsi je celé rudé pole, ale vyfotit to nemůžu, neb bych musela vystoupit a jet dalším.
      Pozdrav letí do Rbk. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Lezarts

    Je zajímavé kolik lidí má rádo vlčí máky, včetně mě😁 Tento w.e. jsem měla možnost vidět pole, bylo jako červený koberec, plné máků a jako bonus i chrp. Vinil se krajinou, aby vítal přicházející léto s patřičnou důstojností☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně popsáno, no, aby ne, krásu nelze popsat jinak. Hezký den, Renátko. Jiřina z N.

      Vymazat