úterý 5. července 2022

Staré i aktuální

 Doneslo se mi, že už se rok s rokem sešel a zase vypukl Karlovarský filmový festival. Fešák p.Bartoška vyvedl svoji krásnou paní a celebrity pobíhají po červeném koberci v šatičkách s nožkou venku a pomalu i s prsy venku.Prostě každý venčí a luftuje, co má. Marek nám zešedivěl a filmy se promítají. Pokrok nezastavíš.

Tak mě, milé KOČKY, napadlo podívat se do fotek, kdy jsme s manželem a předesílám, že nikoli v době konání festivalu,  navštívili a prošli naposledy Karlovy Vary a užili si je po svém.

Nebylo to letos ani loni, ale snad už některé ty krásné, ale tehdy bohužel zašlé stavby stihli Karlovarští od té doby opravit a zvelebit.

Měli bychom to na podzim s mužem zase jednou ,,zkontrolovat,, - jak moc tam s tím pokročili. 


























tady jsme tehdy fakt nebydleli:



14 komentářů:

  1. Jiřinko, nebyla jsem ve Varech snad sto let. Teď teď tam je Terka, zítra přijede, tak se těším na její zážitky...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, tak to budeš mít Vary z první ruky. Hezké chvíle vám oběma!!! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, byli jsme tam loni v srpnu s zrovna den před zahájením Festivalu, který se konal až srpnu.
    Festival byl posunutý kvůli covidu a začínal až 19. srpna. Jen nám návštěva města propršela a tak jsme se nahoru na Dianu a nad město nepodívali. I tak se nám tam líbilo. Vřídlo bylo ještě mimo budovu venku. Díky za připomínku a přeji hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, pokud prší o dovolené, je to smůla, ale ve Varech při FF bych být nechtěla.Já mám ráda klídek. A na červený koberec už nemám ani figuru, ani věk, hihi.
      Každopádně je prima se do Varů podívat. Mamka tam jezdila na léčení a měla takovou tu lázeňskou nádobku s kamzíkem.Nám, dětem, se moc líbila. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Lezarts

    Vary jsem navštívila mnohokrát, dokonce jednou i v době zahájení festivalu. Musím podotknout, že to bylo opravdu z buranské neznalosti…začaly prázdniny, tak jsme razili a to jme koukali, co je tam lidí…na léčení😁😁😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, mě se líbí K.V. i M.L., ale Fr. Lázně, ty nejvíc, byla jsem tam třikrát jako pacient a pohoda. Dobrá parta ženských, kultura všude kolem, i na tanečky došlo.
      Zdravím a měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Karlovy Vary já znám jen z fotek, dokum.filmů, pohledů ap. Západní Čechy tedy z hlediska mé turistiky nic moc .
    Hezký sváteční den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, když jsem tam, do tohoto kouta republiky jela na dovolenou prvně, byla jsem překvapená, co toho tam je, ale zanedbané.Připravena jsem byla předem, co kde navštívíme, ale pak ta studená sprcha, v jakém stavu ty památky byly. Už se to hodně zlepšilo, ale stejně, pořád to není ok.Hrady okolo Fr.Lázní by potřebovaly fin.injekce jako sůl.
      Hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ve Varech jsme byli začátkem června, byl tam klid a byli jsme spokojení. Také jsem fotila hotel Romance. Jiřinko, měj se hezky, zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc mě láká Medvídkové muzeum v K.V., ale vnučka, která medvídky má moc ráda, poněkud odrostla, tak nevím. Snad se tam jednou podíváme spolu s ní. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,v Karlových Varech jsem ještě nebyla.Znám je jen z fotek,televize.Zatím jsem ještě neměla příležitost na tuto stranu republiky jet.Ale myslím si,že i tam je toho hodně k vidění,určitě stojí za návštěvu a možná někdy zavítám i do těchto míst.Hezký večer! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, pokud budeš mít možnost tam zajet, napiš mi a dám tipy, kam určitě zavítat. I mimo K.V.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Tak tady jsem byla. Krásné město, honosné město.Tve fotky jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji. Doufám, že se Vary ještě opraví a bude to opravdu světové lázeňské město. Jiřina z N.

      Vymazat