pondělí 29. srpna 2022

Benátky - zastavení třetí

 Do Benátek jsem při tomto zmiňovaném zájezdu jela podruhé a spravila jsem si chuť, neb při první návštěvě byla vzedmutá voda a byl to velký problém.

Celý den jsme se sestrou chodily po městě a pluly i vaporetem a užily jsme si to podle své chuti, kdo má zájem, může se podívat na některá ta místa nyní se mnou:

Milé KOČKY - a máte to bez námahy!





























22 komentářů:

  1. Jiřinko, díky za připomenutí krásných Benátek. Byla jsem tam několikrát, ale ráda jsem se prošla znovu prostřednictvím tvých hezkých fotek. Měj pohodový nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, málokdo na návštěvu Benátek ( těch italských ) nevzpomíná rád. Ale dost záleží na tom, jaké má počasí a s kým tam byl. Klidně bych tam jela ještě potřetí. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Tak kvůli tomuhle bych se tedy i klidně namáhala :o) Zaplavené ulice jsem tam nezažila ani při jedné návštěvě, ale slyšela jsem o tom "zajímavé" věci :o)
    Jiřinko, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, tohle je jedno z měst, která jsem často vídala v programech televize a ve filmech, až se to povedlo a byla jsem tam...musím se přiznat, že bych tam ráda ještě leccos viděla.
      V noci před návštěvou bylo zemětřesení a tak jsme byly se sestrou a s námi celý zájezd trochu napnuté, ale dobře to dopadlo.
      Káva a zmrzlina tam jsou moc dobré.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Krása! Ještě přibalit gumovky a jedem! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Petře, při první návštěvě jsme měli na výběr: buď ohrnout kalhoty a chodit bosí a riskovat nějaké sklo v noze nebo chodit v botech a oddělat je. Já volila druhou možnost a po návratu do Čech šly do popelnice.
      Krámky měly takové jako lítací dvířka, a tam jsem to pochopila: aby jim voda do obchodu nezanesla odpadky...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to je nádhera!!!!iMoc hezké záběry z tohoto zvláštního města s vodní hladinou, spoustou kanálů, gondol, nádherných domů a mostů. Děkuji za krásnou podívanou. Hezký den ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, na tohle město bych potřebovala několik dní. Brácha pracoval u dráhy a byli tam právě na víc dní a spali ve vagonu a pěkně si to i večer prošli a užili. I když zase vrčel, že tam byli, když bylo horko a nevonělo to vábně v těch kanálech.
      Já jsem byla při druhé návštěvě spokojená na 99,5 proc.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tak zase připomenutí. My tenkrát měly dopoledne deštivé, ale najednou se objevllo slunce a už bylo vše OK. Zaplavené ulice zažila vnučka Hanka s kamarádkou na jejich krátkém výletě do Benátek. Na fotkách mají pláštěnku a gumové holínky a stojí na náměsti sv.Marka ve vodě. :-)
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, při první návštěvě Verony jsme viděli velkou vodu v řece a cloumalo to zdmi ve městě a pak právě v Benátkách byla velká voda a chodilo se po lávkách. Nic moc bezpečného. Náměstí sv.Marka zaplavené.To druhá návštěva Benátek spokojenost.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Moc krásné. Prohlížím si fotky stále dokola. Přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, fotila jsem tam kde co a dobře mi tak! Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak jsem se opět ráda prošla Benátkami. A řekla bych, že jste tam stihli i nějakou historickou regatu, ne? Toto město se prostě neomrzí, ale i na předcházející příspěvky jsem se ráda podívala. Stále je co objevovat.
    Měj pěkné odpoledne. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, něco takového tam proběhlo, líbily se mi ty krojované postavy, ( sametové ) historické kostýmy a na lodích se závodilo, to jo, ale o co šlo, už si přesně nepamatuji.
      Největší zážitek stejně byly výhledy na všechny strany z věže.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Díky za další skvělou procházku. vlastně projížďku 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc ráda jsem tu všechny vás přivítala. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Lezarts

    Díky za plovoucí výlet zdarm… do Italských Benátek!
    Já teď… akorát mohu na výlet do Benátek nad Jizerou😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, tam se sice tolik lodí neprojedeš, ale je tam pěkné muzeum hraček a zámek...pozdravuj tam v zámeckém parku. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko v Benátkách jsem byla, už to je dlouho - skoro třicet let... Koupila jsem tam tehdy nejstarším synovi maličkou gondolu, dával si do ní malé vojáčky a hodně si s ní vyhrál, dodnes na to vzpomíná. Pa Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to mě vždy baví, když někdo něco dá na blog a ostatním to vyvolá vzpomínky. Zdravím tě a těším se na příště.Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,děkuji,že jsi mně vzala sebou na plavbu do Benátek.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tam jsem nasekala tolik fotek! hlavně sestru a zmrzlinu, sestru a racka, sestru a gondoly a tak, hihi.Docela bych se tam ráda zase jednou podívala, jestli Benátky taky zestárly, jako já. Jiřina z N.

      Vymazat