pondělí 15. srpna 2022

Gdaňsk

 Určitě se na mne, milé KOČKY, nebudete zlobit, když tady udělám jeden příspěvek jako malý, nepatrný dáreček pro jednu věrnou duši...Marťu, která chodí na můj blog docela pravidelně a byla nedávno na dovolené v Gdaňsku.

Dovolím si jí věnovat několik fotek z tohoto polského města u Baltu, které mne osobně okouzlilo při obou zájezdech, které jsem kdy do těchto míst podnikla. Loni v srpnu to bylo podruhé a předtím několik let poprvé ( 2016 ) a obojí na mne udělalo dojem.

Za mne, kdybych si to mohla dovolit, strávila bych v tomto městě klidně 3-4 dny a věnovala se pořádnému prozkoumání, ale musí nám tu stačit takovéto nakouknutí:

























Snad se můj výběr fotek z toho množství, které jsem tam nacvakala, bude líbit.


21 komentářů:

  1. Jiřinko, moc ráda jsem se podívala. Z Polská znám jen pár míst u hranic, Gdaňsk mě už dlouho láká...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, byla jsem tam jen dvakrát po jednom dni a to je moc málo. I tak jsem tam nafotila kde co, znáš mě. Hezké dny Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Gdaňsk je moc krásné město,vím,že se mi tam líbilo.Je to už hodně let a fotek mám pár a tak jsem ráda,že jsi mi ho připomněla.
    Za upozornění na chybu děkuji.Spojila jsem dva výlety z okolí Jičína a Mladé Boleslavi.Já už to věděla hned ráno,jezdím o víkendech,kdy je malý provoz na hodinovou projížďku na kole a volal mi to kámoš,co má můj blog pod drobnohledem a ještě bydlí v Mladé Boleslavi.Říkala jsem mu,že to budu moci opravit až odpoledne,protože v půl desáté jsme jeli do Prahy na letiště spolu se švagrem pro neteř a její rodinu,co přiletěli z Londýna.A říkám pouze jedna blogerka asi na to přijde,že to mám blbě.Uhodla jsem to.
    Jiřinko,hezký začátek týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ono se to stane, a není divu, ale kdo tam byl a nebylo nás moc, ten to pozná a pak co? má - nemá na to upozornit? Zase takový přečin to není. Právě tu proběhla bouřka a slejvák a už se to zklidnilo.Jsem za ten déšť ráda. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, to je opravdu krásné město. Moc hezké fotografie. Děkuji ti za krásnou procházku.misty k se nedostanu a pokud budou další fotky z tohoto krásného města , tak se moc těším. Hezký den ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, údajně se tam, do Gdaňsku, dá dojet vlakem, to by se mi líbilo. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  4. Jiřinko, také děkuji za fotky, město je krásné a určitě by za návštěvu stálo. Ráda jsem se Gdaňskem prošla, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, vytáhla jsem fotky ze zájezdu v r.2016, protože ty z loňska jsou s tmavými mraky a tyhle se mi líbí víc...měj se moc hezky...Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, mě se líbí ty vytáhlé domky. Hned bych si tam dala v kavárně na náměstí kafíčko a sledovala cvrkot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to jsme s Janou udělaly loni, když jsme tam jeden den trávily na zájezdu. Měj se hezky! Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts

    Děti před 2 roky, také navštívily Gdaňsk a moc se jim tam líbilo! Konečně díky Tobě to mohu, alespoň z fotografií posoudit😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, já mám pro tato města slabost.Toužím jet na zájezd Hanzovní města a stále mi to uniká, byla jsem přihlášená a měla zaplaceno už vícekrát.
      Posílám ti pozdrav. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Děkuji, ráda jsem je zveřejnila. Měj se krásně a uvítám tě zde i jindy. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásně město. Moc se mi líbí ty domy. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, a to má na okraji i obranné prvky, které bych si prohlédla, kdybych tam byla na delší dobu a také různá muzea a pod. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Maruško, taky si myslím, že je to krásné město. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Teda Jiřinko,Ty jsi neuvěřitelná! Děkuju,děkuju,že jsi mi připomněla tohle nádherné město,,kde jsem letos trávila jednu ze dvou dovolených a kde se mi hrozně moc líbilo.Ano procházeli jsme se historickým centrem,kde byli krásné hrázděné domy,velký přístav,kde byli nádherné lodě.Bylo tam toho tolik k vidění,tolik nádherného.Vím,že se tam vrátím,je tam toho tolik,co jsme nestihli.Hlavně jsme pobývali u moříčka.Jiřinko,my jsme jeli do Gdaňska vlakem,je to cesta dlouhá,ale výhledy z vlaku byly fakt úžasné.Ráda cestuji vlakem a kochám se ubíhající krajinou,ráda pozoruju nová místa,kde jsem ještě nebyla.Takže ano,dá se tam dojet vlakem! Já Ti moc děkuju,za tento příspěvek,který, jak jsi napsala byl určený mně,děkuju za krásný dáreček! Měj se Jiřinko moc krásně! Marťa.

      Vymazat
    3. Jejda, Marťo, tos udělala radost ty mně, žes to našla. Já jsem tam byla dvakrát a to vždy busem v rámci zájezdu a bohužel na omezený čas. Takže jsem lítala, koukala a fotila jako pominutá.Ale neboj, i na nějaké to posezení a občerstvení došlo. Vlakem jsem si říkala, že by to mohlo mít výhodu, a pobýt v Gdaňsku několik dní po sobě, by mne lákalo. Moc tě zdravím! Jiřina z N.

      Vymazat