sobota 27. srpna 2022

Okénko do světa

 Dostala jsem chuť připravit asi tři - čtyři okénka do světa - tentokrát to bude do Itálie.

Milé KOČKY, 

byly jsme před časem s mojí sestrou Helenou v tzv. Severní Itálii a něco málo z toho vám tu předložím, ať si také ,,zacestujete,, - aniž byste musely někam harcovat.Takže kufr a batůžek nechce v komoře a pojďme spolu na cestu:

V tomto - řekněme prvním dílu, si dáme město Padovu. Je to město opravdu pozoruhodné a turisticky přitažlivé a Antonína Paduánského snad zná každý.Je tu znát, že je to město s univerzitou, jednou z nejstarších na světě, všude plno mladých lidí a líbilo se mi, že jsou tu všudypřítomné kavárničky v podloubí. Jaká krása: všechny ty památky, ale i soudobý život.






























zítra na viděnou!

16 komentářů:

  1. Jiřinko, to jsou moc krásné fotky. V Itálii jsem nikdy nebyla a tak ji prohlížím jen na fotkách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, já se občas sama ráda podívám znova na ta místa. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Padova - ach! Tu máme prochozenou... fakt pořádně! Moc jsem chtěla vidět učebnu s pitevním stolem na universitě. Prohlídky tenkrát byli jen snad 2x denně. Tak jsme zaparkovali pod zemí, já ještě nahoře mrkla na kostel z cihel a uháněli. Pitevnu jsem viděla, byla tam skvělá italská průvodkyně, pak jsme se toulali, kafíčko, oběd a k autu. Ale kde ho máme :o)Kostelů z cihel tam je víc :o) Nikdy před ani potom se nám to při toulkách nestalo, ale fakt jsme ho ztratili. Byli jsme asi ve všech podzemních parkovištích v centru, pomohla až policie. Té stačil pohled na lísteček a hned nás správně nasměrovali. Tak pomáhají...
    Jiřinko, díky za krásné fotky!
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak nejen takové historky mám ráda, především ty s dobrým koncem. V Padově jsme se s naší Helčou hodně rozběhaly. Chci vždy vidět co nejvíce. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,v Itálii jsem nikdy nebyla.Fotky jsou to krásné,ráda jsem se podívala.Měj se moc pěkně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, děkuji ti za návštěvu u mne na blogu a v dalších dnech z tohoto zájezdu ještě přidám pár postřehů. Snad přijdou vhod. Jiřina z N.
      krásný víkend všem

      Vymazat
  4. Jiřinko, také jsme v Itálii nikdy nebyla a zřejmě už nebudu, takže se moc ráda projdu díky tvým fotkám. Přeji hezké dny, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ona Francie a Itálie jsou velmi návykové, jedeš jednou a pak chceš vidět, co je kousek vedle...ale už to pro mne není tak jednoduché, jako před časem...čas letí, roky přibývají a náhradní díly na tělo ne a ne sehnat...Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Kdybys přeci jenom nějaký ten díl sehnala, dej vědět, také už už by se mi nějaký ten kousek hodil, pá 😂

      Vymazat
    3. Viď, Evi, nabídka mizivá! Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Je to krásné město.Bohužel jsme se tam stavěli jenom krátce,když jsme projížděli.
    Také se už do Itálie nikdy nepodívám,ale díky tobě si na něco vzpomenu.Kdysi jsem si psala z každé cesty deníky,jak začne chladnější počasí začnu po nich pátrat.
    Jiřinko,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, mrzí mne, že nám nezastavili v Loretu, když jsme se vraceli z Apulie, a to jsme jeli okolo a blízko, jenže to neměli v programu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, pár těch záběrů měla manželova maminka také nafocenych, když tam kdysi byla na zájezdu, který ještě za totality vyhrála vám nějakém časopise. Je to hlavně ta budova co má podloubí nad sebou, tam byla vyfocená. Děkuji za podívanou do zajímavých míst. Fotografiemi jsou úžasné. Krásné dny ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, obvykle mi dělá problém, co z fotek ukázat, ale je jich tolik, že se vždy něco najde. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, díky žes nás vyvezla... Měj hezkou neděli, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak to jsem moc ráda udělala, přeci to nebudu syslit jen pro sebe, hihi.
      Archiv je plný, tak můžeme prohlížet. Jiřina z N.

      Vymazat