pátek 26. srpna 2022

Výročí

 Rok se s rokem sešel a já mám zajímavé výročí. Loni touhle dobou jsem byla na zájezdu ve Švábsku a nebýt poslední den ošklivé počasí, kdy nám lilo ve Schwäbisch Hallu, byl by to jeden z nejhezčích, jaký jsem podnikla. Po návratu mě čekaly nepříjemné věci - hrátky s doktory a nástup na chemky, na které chodím dosud. A tehdy se stalo, že jsem si řekla, že zkusím vynechat televizi, prostě ji ignorovat a nezapínat, nedívat se na ni a nesledovat žádné pořady, především ne zprávy. Vůbec jsem netušila, zda to dodržím a pokud ano,  jak dlouho.

Milé KOČKY - vida,

je to rok a já jsem si tak zvykla, že by nám mohli telku klidně odnést a zrušit poplatky a se mnou by to nehnulo. Přiznám se, že sice Toulavou kameru a Objektiv si nechávám od manžela nahrát do počítače a během týdne si tyto dva pořady obvykle shlédnu, ovšem, to ostatní už pro mne neexistuje a má hlava je čistá. Čtu si zase hodně knížky, také časopisy o bydlení stále ještě kupuji a prohlížím, ale jinak se snažím venkovní problémy eliminovat na minimum. Zdraví je mi přednější.

Manžel se tomu přizpůsobil a dívá se jen na své oblíbené motorky GP a F1 a nic dalšího nesleduje. Je tu ticho a klid. Přestal nadávat politikům a sledovat troje zprávy a máme oba pohodičku.

Jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla a zatím se mi po telce nestýská. Aby neřekla, občas jí utřu prach.

Mějte se moc hezky a přeji vám vyrovnanost a klídek, také jistou míru hravosti! Jířina z N.




12 komentářů:

  1. Jiřinko, docela to chápu! Je tolik věcí, které těžko ovlivníme a zvedají nám tlak a adrenalin. Toho je dost i bez zpráv...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, hlavně jsem získala víc času na svoje čtení a jiné aktivity. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Nějak se mi po ránu hodně třesou ruce a píšu blbosti.
    Jiřinko,myslím,že o nic nepřicházíš.Na telku skoro nekoukám,pokud si chci pustit nějaký film podívám se na nabídku Netflixu,ale v poslední době ujíždím na dokumentech z Nepálu na Youtube.Já mám zase zásadu,že mně virtuální svět a mezi to patří i blog nebude zasahovat do skutečného života a tak chodím na počítač buď ráno a nebo večer a fotografie prohlížím třeba do noci.Raději se věnuji lidem,které mám kolem sebe a svým dalším koníčkům.Horší,že ráno a navečer jezdím na kole a potom se mi k počítači už sedat nechce.
    Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, právě, Jitko, že jsem nechtěla nikdy být otrokem telky a pod. , proto nekoukám na seriály. A rok ani na zprávy. Myslím, že mám život dost pestrý i tak. Nikomu to neberu, když to má jinak.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, já jsem TV téměř vypustila už dávno, muž si stále jede troje zprávy a sporty. Občas poslouchám relaxační hudbu nebo rádio, ale nejraději mám úplné ticho. U nás je pořád plno lidí, psů, děti křičí... ticho je balzám pro moji duši. Hezký víkend přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak já ti rozumím! Lenko, ticho je nedostatkové zboží! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, nedivím se, že jsi přestavěla priority ve svém životě. Žiješ plný život svůj. Já mám ve svém pokoji jen velký monitor který mi slouží i jako televize. Je to vlastně televize, na kterou je možné napojit počítač nebo naopak? A jsem vlastně stále na počítači a občas si pustím i filmy někde v rožku monitoru a přitom pracuji. Filmy si mohu vybírat podle nálady.A vlastně jeden seriál na Primě sleduju, ale opět přes počítač. Nedávno jsem ale odstavila i počítač a návrat k němu byl těžký, musela jsem se donutit, abych zpracovala fotky a články. Pak už mě to zase chytlo. Drž se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, někdy člověk nemá sílu a pauza mu prospěje, nejen, co se týká blogu. Jsem ráda, že ses na blog vrátila. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,zprávy nesleduji už hodně dlouho a televizi jako takovou taky dost málo.Raději si pustím nějaký film,nebo si vezmu knížku,jdu na procházku nebo někam na výlet.Na pc už taky nechodím tak často,jak jsem chodila.Seděla jsem tady kolikrát do noci,pak jsem ráno do práce vstávala unavená.Takže omezuju tyto věci a je mi fajn.Tobě přeju krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, je nás asi víc, kdo rezignoval na televizi. Už se to nedalo chvílemi poslouchat. Politici, korupce, samé podvody, jeden napadal druhého a vím já, kdo lže a kdo mluví pravdu? Vždy před volbami se vytahují na světlo boží aféry, pak se ukáže, že to nebyla pravda.Měla jsem toho dost a nemoc k tomu, tak jsem si řekla, udělám si bublinu, kde to bude ok.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, děláš dobře. Já koukám na televizi jen na předpověď počasí před sedmou večer, ale jinak mi televize může být ukradená. Na počítač jdu, když chci stáhnout a probrat fotky a kouknout na blogy přátel a i ty jsem už některé vyřadila. Nejraději jsem s rodinou nebo v přírodě. Tam se cítím dobře. Příroda je balzám na duši....Na blogy kouknu na mobilu a někdy i několik dní k počítači vůbec nejdu. Nebýt přátel, se kterými nechci ztratit kontakt, tak ani na ten mobil moc koukat nebudu, ale jsem občas zvědavá, co kdo přidal, na zážitky o které se dělí, fotografie a vzpomínky. A tak ti přeji krásné dny a ještě mnoho zájezdů, fotografií a vzpomínek na které se můžu těšit
    Krásné dny ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já si vážím tvého kamarádství a přátelství, taky k tobě na blog ráda chodím a člověk přijde na jiné myšlenky, když není masírován nějakou televizí.Starostí máme všichni čím dál víc a tak se musíme odreagovat podle svého a politici to za nás neudělají.
      Tobě mám za co děkovat, ale to nebudu tady vytrubovat. Jen mohu zodpovědně prohlásit, že pomáháš bez nároku na odměnu a ochotně.
      Jiřina z N.

      Vymazat