středa 3. srpna 2022

S oběma vnučkami

 Včera, v úterý 2.8.2022, jsme si na přání vnučky udělaly výlet vlakem do Tábora, byla tam na 14 denním divadelním pobytu a chtěla mně a své sestře ukázat ta místa.

Milé KOČKY, nedávno jsem Tábor na blog dávala a vida, už je tu zas. Jely jsme expresem Praha - Linz a byly jsme v Táboře cobydup. Vlak byl plný a seděly jsme každá jinde, ale co. Poté, co jsme obešly školu, kde mladší vnučka strávila začátek prázdnin, jsme se odebraly do města a prošly jsme nějaké ty uličky a pofotila jsem pár památek, poseděly jsme venku v cukrárně, došly jsme na Klokoty a pak jsme se vrátily na oběd do města, bylo slunečno a hodně teplo, takže únava se také dostavila. Na Kotnov jsme tudíž nevystoupaly. Líbilo se nám tam a později odpoledne jsme se vrátily rychlíkem do Prahy a rozprchly jsme se - já do N. a děvčata domů k rodičům.

Po celém Táboře byla spousta lidí, předzahrádky cukráren, kaváren a restaurací i při nynějších cenách praskaly ve švech a panovala tam správná, prázdninová atmosféra.

Nakonec jsem to vzala jako dobrý nápad, i když se tím moje původní plány na výlety odsunuly na někdy jindy.






























část Křížové cesty:






Určitě mám hezčí fotky z dřívějších návštěv Klokot, plné růží, tentokrát byly ostříhané a nekvetly:












11 komentářů:

  1. Jiřinko, naposledy jsme byli v Táboře za podobného horka, jako je teď. Je to krásné město, vidím, že i vy jste si ho užili, vlastně užily :o)
    Ať se vám vydaří i dnešek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, když jsme šly z Klokot zpátky do města, ještě jsem musela vnučkám vyprávět nějaké historky z jejich dětství a sotva jsem popadala dech. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko to jsou moc hezké fotografie
    Tábor je krásné město a je fajn, že jste si výlet užily se vším všudy. Díky za hezkou podívanou. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě dodám, ty sáňky jsou super!!!

      Vymazat
    2. Járo, je to originální letní dekorace a jak padne sníh, hned jsou k dispozici, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Járo, tentokrát jsem cvakala fotky doslova tajně a od boku, ml.vnučka mě popoháněla, abychom to vše stihly. Dnes mám nohy jako Golem. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, fotky jsou moc pěkné a pro mě i vzpomínka na hezkou dovolenou u Soběslavi, kdy jsme Tábor navštívili.

      Vymazat
    2. Milá Járo, já tam mám nedodělky: byla jsem sice 2x na Choustníku, ale nikdy na Kozím Hrádku ani v Benešově vile. Párkrát jsme byli i na přestěhovaném řetězovém mostě ve Stádleci a na hradě Dobronice...ono je všude něco pěkného k vidění. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Tábor jsem “ objevila” před 4 roky a moc se mi tam líbilo! Jak jinak, když tam mají tak vynikající cukrárnu-kavárnu😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase se spolu shodneme ve vkusu, milá Renátko. Posezení na předzahrádce s pěkným výhledem - není co řešit. Jiřina z N.

      Vymazat