pondělí 1. srpna 2022

Spolu

 Některé z našich prázdninových aktivit mohu dát na blog, neb by mohlo inspirovat další babičky nebo rodiče, prázdniny pokračují a ještě by se daly informace využít.

Předně jsme se večer v sobotu vypravily k nové, barevné fontáně u nás ve městě N. a poseděly jsme tam asi půl hodiny,. kdy jsme si při pohledu na tryskající vodu upřasnily plány na další trávení společných chvil.

Milé KOČKY,

v neděli jsme zamířili do nepříliš vzdáleného skanzenu v Přerově nad Labem, byli jsme tam už tolikrát a zase jsme s mužem byli spokojeni, je toho tam čím dál víc.Vnučkám se tam ovšem nejvíce líbily ovce, živí tvorové, které tam békaly tak, že si pozornost doslova vynutily.































Potom jsem je vzala do Nymburka, aby viděly  hradby, ze kterých mi kdysi upadla brada, když jsem je já sama poprvé spatřila.










Pokračovat jsme měli do zámecké zahrady v Lysé nad Labem, ale vyměnili jsme to za společný oběd v Čelákovicích U Bohuslavových. Zahradu v Lysé si necháme na jindy.

Zbytek neděle jsme si užili doma, v chládku. 


14 komentářů:

  1. Jiřinko,moc hezké fotografie známých míst.V neděli jsme se pohybovali ve stejných místech.Byli jsme u sestry a výletovali.Původně jsme chtěli jít na oběd k Bohuslavovým,ale nakonec jsme se najedli v Lysé nad Labem u známého manžela.Skanzen jsme si nakonec rozmysleli a protože se manžel cítil dobře,tak jsme konečně vylezli v Bříství na zříceninu kaple Povýšení sv.Kříže.
    Přeji další hezké výletování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, mám popravdě raději chladnější dny, než když se mi lepí tričko na záda, ale tak to v létě je. To víš, já jsem babka teroristka, nutím vnučky vidět v čase nám vymezeném co nejvíc, ale už to nejsou malé děti a mají svoje názory na věc, tak musím brát na ně ohledy.... Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, skanzen v Přerově máme taky moc rádi, je to milé místo. A Nymburské hradby... i já si pamatuji na svůj první dojem.
    Měj krásný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, mě ten výlet nabudil k dalším výpravám...uvidíme, co podnikneme. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásně si užíváte. O nové fontáně u vás jsem psala, ale ještě jsem na živo neviděla. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, posezení u fontány večer po osmé nebylo špatné a malá procházka před spaním také ne.
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc hezké fotografie i výlet. Hezky si užíváte prázdnin s vnučkami. My tentokrát trávíme čas spíš doma. Manželovi se nikam moc cestovat nechce... Ale nutit ho nemůžu. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, dnes přišel za dědou Honzík, tak tu jsou spolu a zítra přijde na celý den také a vypráví, jak se měl týden v Třeboni s rodiči. My zítra jedeme s vnučkami do Tábora vlakem, Adélka nám ukáže, kde byla 14 dní zkraje prázdnin, st.vnučka v Táboře ještě nebyla. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Klidně bych šla potají ve vašich stopách. Líbil se mi váš výlet.
    Hezké už srpnové pondělní odpoledne, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, strašně rychle to utíká, ale tak to bývá, prázdniny jsou v cukuletu pryč.Ml.vnučka má příští týden ještě nějaké taneční a pak taky 14 dní s rodiči, asi v Beskydech.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. V Přerově ve skanzenu jsme byli zatím jen jednou, ale tvoje fotky mne nalákaly. Já byla u vytržení z množství starého modrého nádobí 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to modré smaltnádobí tam obdivuji pravidelně a musím se přiznat, že skanzeny navštěvujeme s manželem moc rádi všude možně. A že jich je a to je dobře. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. 'Lezarts

    Mám to blízko, tak tam budu muset zavítat. Aspoň porovnám s Kouřimským skanzenem😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prošli jsme hodně skanzenů a ten v Přerově n.L. se nám líbí opravdu moc.A taky jsme tam zašli nejčastěji.Já ho mám nejraději v době Velikonoc nebo Vánoc. Jiřina z N.

      Vymazat