čtvrtek 15. září 2022

Mé náhodné objevy

 Občas se mi povede najít pěkné místo v republice, kde cestou někam jinam nechám manžela zastavit a jdeme se projít a to se mi povedlo ve Spáleném Poříčí. Už jsem o tom v rámci tehdejšího výletu do západní části republiky kdysi psala, ale, co kdyby někomu ten tip přišel teď vhod? 

Podzim teprve začíná a výletovat se může v každé roční době, že, 

milé KOČKY?

Pravda, lepší je výlet, když kvete levandule, o tom není žádná debata.

(tehdy jsme krom Chotěšova navštívili i kvetoucí zahradu u zámku v Červeném Poříčí )

V městečku Spálené Poříčí jsme si to opravdu dost užili, neb na obejití je to poměrně malé, je tam dost památek a v zahradě zdejšího zámku kvetla právě levandule obletovaná množstvím čmeláků a včel, tedy byla tím hlavním, co jsme fotili. Ale i jinak - městečko bylo upravené a čisté. Směle mohu doporučit, pokud budete mít cestu okolo, zastavte se a projděte si ho.



















U této tabule klasika: říkám manželovi, pamatuješ, v Dobrši jsme byli, on na to - tam jsem nikdy nebyl!, ani nevím, kde to je, já: tebe nemá cenu někam brát,  ale jak to udělat, když mě tam vozíš autem právě ty?




20 komentářů:

  1. Jiřinko,moc pěkná procházka po Spáleném Poříčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen se omlouvám, že fotky neukazují tu pohodu, kterou jsem tam cítila já. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, musím napsat, že jsem v Poříčí byla, ale vlastně jsem z něj nic neviděla. Před lety jsem tam vezli naši Terku k přítelkyni, se kterou se seznámila v Anglii... Moc hezky tenkrát nebylo, vidím, že procházka by stála za to.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, ono se ti to povede jindy, při vašem rozptylu po republice jistě bude příležitost. Hlavně se předtím podívej do mapy, co tam můžeš vidět! Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Podle fotek příjemné městečko.
    Měj se hezky, Jiřinko ! U nás zrovna teď vysvitlo slunce, po včerejším ponurém deštivém dni, je to milé.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, Hani, u nás druhým dnem prší a je šedivo, ale nevadí, bylo to nutně potřeba. Pa a užij si hezký den. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Malebné městečko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, mám ráda zastavení při výletu v městečku nebo vesnici, kde je to pro mne nové. Tady jsme se pořádně porozhlédli. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ahoj Jiřinko, krásná tip na výlet.U nás už druhý den pořádně prší a tak pletu kardigan, který jsem začala plést na jaře.Moc zdravím.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, tak ať ti očka přibývají a do zimy máš hotovo. Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to je krásné město a vůbec netuším, kde ho hledat. Musím kouknout do mapy. Moc hezké fotografie. Líbí se mi dům se šindelovou střechou ve kterém je IC. Děkuji za hezkou podívanou a přeji Ti krásný večer a příjemné další dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, kousek od Plzně, ono tam, na tom výletě, bylo cestou několik zastavení, pro mne bylo ve Sp.Poříčí vše poprvé. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Zaujal mě hned ten název.Koukla jsem do mapy a je to od nás hodně daleko.Škoda,městečko je hezké i zámek,A čápi na komíně super.Dnes jsme jeli přes Jičín a tam už víme,na jakém komíně mají čápi hnízdo.Už bylo opuštěné.
    Jiřinko,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti už asi, Jitko, odcestovali do Afriky.
      Východně od Plzně je toho také hodně k vidění a postupně jsme se tam leckde zastavovali, klidně bych ještě mohla. Zvědavá jsem pořád stejně, i když už mi nohy tolik neslouží. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Ahoj Jiřinko, zdravím. To je hezké městečko - ty květinové stromy jsou krásné, kostel a ti čápi ! Pa Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, všímám si, že v mnoha městech už je obvyklá květinová výzdoba. Zatím nejzajímavější jsem zaznamenala v Sušici.
      Měj se krásně a brzy na viděnou u tebe na blogu - copak asi zase tvoříš?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,to jsou zase krásné fotky místa,kde jsem ještě nebyla.Taky se musím podívat,kde to je,vůbec totiž netuším.Ti čápi na to komíně,to je opravdu paráda! U nás teď dva dny pršelo,je zima,tak mám naplánovaný úklid,budu dohánět resty.Taky si po "o"zalezu s knížkou,uvařím si čajík,na to se těším.Tobě přeju taky klidnou,pohodovou sobotu a celý víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, zapomněla jsem dojít do knihovny a tak čtu, co najdu v knihovně doma...když je venku nepříjemno, doma je doma. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, to je opravdu půvabné městečko. Tam by se mi také líbilo. To je výhoda auta, že se dá zastavit kdekoli, kdykoli. Ještě hodně tak pěkných zastávek přeji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to si piš, že mám políčíno na další městečka, ale momentálně mi vidle do plánů hází jak chemky, tak další překážky, ale já jsem trpělivá. Snad něco z toho klapne. Jiřina z N.

      Vymazat