neděle 18. září 2022

Za jedny peníze

 Tip na výlet číslo dvě:

Kdo pojede na Karlovarsko autem, neměl by být pro něho problém, zastavit se i u zámku v Chyši nebo naproti ve Valči, obojí má své kouzlo a doporučuji, stejně jako další lákadlo: hrad na skále Andělskou Horu. A má to za jedny peníze ( za benzín)...

Protože jsem všechny tři památky a jejich nejbližší okolí na blogu již víkrát měla, nebudu jim dnes dělat obzvlášť velkou reklamu, pouze je zmiňuji pro pořádek. Já sama si vždy ještě něco přidám, třeba městečko Žlutice, když už do té oblasti jedeme nebo kostel Skoky. Tady se dá v klidu ,,meditovat,, a nafotit, pokud už je barevné listí pozdního podzimu, pěkné snímky.

Milé KOČKY,

Chyše: ( působiště krom jiného i K.Čapka )







Valeč: ( pokud natrefíte na tyto objekty a budou už opravené, přeji vám to! )




Andělská Hora: ( výšlap na hrad se vyplatí, výhledy jsou luxusní )






příště vás zkusím zavést jinam. Na opětovné shledání se těší vaše :



18 komentářů:

  1. Jiřinko,to jsou krásná místa.Bohužel směr Karlovy Vary asi nepojedeme.Najezdili jsme se tam dost,když jsme vozili několik let dceru do Varů do lázní a jezdili za moji sestrou,když tam studovala.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to není povinné, abychom vše vždy osobně navštívili, ale vědět o tom můžeme. Já sama lituji, že třeba na Moravu jezdíme už méně, sama tam mám nějaké ,,nevyřízené účty,, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, dobré ráno. To jsou zase hezká místa, líbí se mě všechna i Tvůj podpis ! Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko, ještě, že jsem toho hodně stíhala dříve, už je to bída, ale ještě nějaké spády pořád mám. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, to jsou moc pěkná místa, nádherné fotografie. Ten kraj je opravdu krásný a je tam možná i díky lázeňskému prostředí mnoho krásných památek. Snad se i tam ještě někdy podíváme. Krásnou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, krásnou neděli tobě i ostatním blogerkám. Hezkých míst je u nás opravdu hodně a doufám pevně, že to bude stále lepší, i když situace není právě veselá.Na opravy jsou potřeba lidi a peníze a při této současné drahotě to bude těžké.
      Snažím se být optimista. Moc tě zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko, určitě se příští rok tímto směrem vydáme.V Karlových Varech jsme byli dvakrát na prodlouženém víkendu v čase adventu navštívili jsme Vánoční dům bylo to taky moc hezky.Preji krásnou neděli.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ve Varech ráda navštívila Muzeum medvídků a Vánoční ozdoby. Celý ten kraj je protkaný mnoha památkami a každý si tam přijde na své.
      Rádi se tam, Ivet, vracíme. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,moc krásná místa,krásné fotky.Jen si myslím,že tímto směrem se asi nevydám,i když "nikdy neříkej nikdy". Hezkou neděli.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, myslím si, že když mi napíšeš na zakova48@seznam.cz - že změníš názor. Dovolím si ti napsat pár info. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts

    Jířo, ty umíš najít kouzelná místa k výletům👍👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, takové uznání je milé, tak to se poohlédnu pořádně po svém archívu, hihi.
      Renátko, díky. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak hlásím: Chýše byla a ve zlatém podzimním listí, velká nádhera a dobrý oběd v pivovaru. Andělská Hora rovněž, tam se moc líbilo nejen nám, ale i Aaronovi - miluje zříceniny a byl tam rychleji než my. A Skoky loni na jaře - na ty naše rodina jen tak nezapomene :o). Chybí mi jen Valeč!
    Děkuji za další skvělý výletní plán a přeji pohodový večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, tak to ti chválím a Valeč jistě přijde někdy vhod. Jen tam bývala na návsi skvělá prodejna vín a cukrárna, vyráběli tam dorty!, ale pak byla zrušena a snad najdeš zámek a sochy v zámeckém parku opravené, jako už je ten barokní kostel.Celkově je tam i v okolních vesnicích dost pěkných staveb.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Všechny tři objekty jsou skvělým typ na výlet. Děkuji za pekne5 fotky. Hezký den, Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, až na to, že můj manžel Andělské Hoře říká familierně Čertova Hora, neb tam jednou upadl na mokré trávě. Jiřina z N:

      Vymazat
  9. Vija
    Tvoje výlety jsou moc hezké. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji ti, snažím se fotkami uchovat náladu, jakou ten který výlet měl.
      Jiřina z N.

      Vymazat