čtvrtek 6. října 2022

Když to nemá být daleko

 Občas manžel třeba přehodí u auta gumy a pak chce auto projet a chce po mně, abych dala do placu nějaký cíl a nemá to být daleko...tak se stane, že vytáhnu z rukávu dávno zasuté info, a jedeme...

milé KOČKY, jako jednou - 

povídám mu, co Sion, Malešov a Vysoká?

Prý je mu to jedno. 

kostel sv.Ondřeje v Chlístovicích, poblíž se nachází zbytek hradu Sion:










kostel sv.Anny v Sudějově, ( už asi pěkně opravený, delší dobu jsem okolo nejela ):


a tak si každý přijdeme na své, já si prohlédnu a nafotím památky a manžel si užije volant.



20 komentářů:

  1. Jiřinko, hlavně, když jsou všichni účastníci zájezdu spokojení!
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já ke všemu jsem z velké rodiny a tak mám tendenci brát sebou další lidi a vypadám pak jako průvodce od Čedoku, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ahoj Jiřinko,tak jsem se podívala do míst,kde jsem nikdy nebyla.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, my už zase máme problém jet někam, kde jsme ještě nebyli, buď je to už na nás daleko, nebo jsou jiné problémy, manžel už mi nikde nechce nocovat, nejraději je na noc doma.
      Ale poznávání v Čechách a na Moravě mě nikdy neomrzí. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko to jsou velice zajímavá místa a vůbec je neznám. Snad jen o bývalém hradišti Sion jsem četla nebo viděla upoutávku v "Toulavce". Takové zajímavé kostelíky v malých obcích bývají a každý je jinak zajímavý. Děkuji za hezký článek a přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, v Malešově jsem byla také spokojená a na Vysoké jsme si dopřáli rozhlednu a místní zříceninu, kdysi byla u mne na blogu a ten den tam bylo setkání chovatelů vlkodavů, to jsi v životě neviděla tolik psů tohoto plemena pohromadě!
      Jak někam jedeme, vždy se něco přihodí. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Máte to hezky s mužem rozdělené :-). No a my se můžeme dívat na místa, které třeba neznáme.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mám z toho radost, že to někoho také baví, podívat se po Česku.
      Teď mám stopku, tak výlety až jednou...
      Jiřina z n.

      Vymazat
  5. Jiřinko, ty znáš neskutečné množství míst, o kterých vůbec netuším, že u nás jsou :-). Jsi perfektní cestovatelka. Já zjišťuji, že málo cestujeme, zahrada nás vždy polapí a zbaští veškerý čas. Já mám občas boty toulavé, ale můj muž by nejraději trávil čas jen na zahradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, no, já nevím, kdybych měla domek a zahradu, zda by mě to táhlo ven.Ale odjakživa jsem měla ráda dějepis + zeměpis, češtinu a tělocvik a z toho to všechno nakonec vyplynulo, taky jsme jeden čas lozili hodně po rozhlednách a to je taky pěkná závislost.Vždy jsem se na něco upnula a tak jsme brázdili republiku abychom stihli co nejvíc. Třeba stavby Santiniho mi daly zabrat, je jich hodně, pak dřevěné zvonice, smírčí kříže, židovské hřbitovy a jiné památky. Kolikrát manžel musel říct dost...ale nelituji ani času ani korun, které to stálo. Stejně tak ty cesty ven, jen už jsem starší model a ubývá sil. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts

    Už jsem myslela, že jste je-li do Sionu ve Švýcarsku 😉 Ale tenhle výlet stojí za to. Jo to se manželovi jezdí, když má doma ženu, nejlepší cestovní expertku!😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ty vtipálku, ale v tom šv.Sionu jsem byla, nikoli však s manželem, ale se zájezdem od zaměstnavatele, ( levně, dotováno tehdy ještě ROH ) byli jsme ve Š. třikrát, pokaždé v jiné oblasti a dodnes s láskou vzpomínám.To už se nikdy neopakovalo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, spokojenost na všech stranách, to je ideální. Chtěla bych na výlet na Dobříš, doufám, že manžela přesvědčím. Měj se hezky a přeji pěkný víkend 😃😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Evi, na Dobříš jsme po letech jely loni s kamarádkou vlakem a protože se tam opravovalo, řekly jsme si, že se letos vrátíme a pořád nám v tom něco brání, nedávno měla kamarádka covida a nyní zase něco...ale zámek neuteče. Stejně tak se chci podívat opět do Mníšku ...Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, s tebou vyletí ať je pohoda. Zrovna dnes,kdy jsme jeli na mini výlet jsem manželovi vyprávěla jak tvůj muž rád jezdí. Ty si užiješ krásu přírody a památek a manžel jízdy autem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, hlavně, aby mi zastavil, kde potřebuji, neboť někdy se mi to nedaří.Když mám sebou kamarádku nebo dvě, tak mě spíš poslechne.
      Posílám pozdravy. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,opět krásný výlet.Je to místo,které neznám.Manžel má štěstí,že má doma takovou cestovatelku.Já jsem tady teď chvilku nebyla,komentuju tedy zpětně a kochám se,ostatně jako vždycky.Já měla včera taky moc pěkný den.Vzala jsem si dovolenou a udělala si výlet do Moravského Krumlova.Na zámku je nádherná výstava Alfonse Muchy,Slovanská epopej.A musím říct,že i přes dlouhé cestování vlakem,mně tato výstava naprosto uchvátila.Už jsem o ní slyšela,dlouho jsem se tam chystala,V práci jsem měla hotovo,tak jsem jela a nelituju.Takže i já si dělám malé radosti.Měj se krásně Jiřinko a přeju moc pěkný sluníčkový víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to ti chválím a mám radost, že sis dala takový krásný dárek! To za to nepohodlí po cestě jistě stálo. My jsme byli kdysi cestou na dovolenou na jih Moravy taky u zámku v M.Krumlově, ale bylo tam tehdy zavřeno a později Muchovy obrazy převezli do Prahy, kde jsem je viděla, jenže si myslím, že na zámku v M.K. jim to sluší víc.
      Ano, musíme se odměňovat samy, když to nikdo jiný neudělá! Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. To je prima, když manžel rád řídí a vozí tě na výlety. pěkné místo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, mě to výletování baví a jeho řízení auta rovněž. Zítra jde na technickou, tak drž palce, pa Jiřina z N.

      Vymazat