pondělí 3. října 2022

Na opačném konci

Jednou je všechno poprvé a tohle je vzpomínka na krásná místa na opačném konci Česka - když jsme jeli poprvé před mnoha lety do Slavonic, vzali jsme to přes Jindřichův Hradec a Klášter a Staré Město pod  Landštejnem...a pochopitelně jsme se cestou na různě dlouhé chvíle zastavovali. Později jsme tam, tedy do Slavonic - jezdili často a také pokaždé trochu jinudy, abych si plnila své ,,cestovatelské,, sny. Ale samotný Klášter si nenechám téměř nikdy ujít. Má své kouzlo. A taky když jsme byli dvakrát na dovolené s vnučkami v Leštině, zajeli jsme se ke Klášteru a k Landštejnu podívat, ( hrad jsme prolezly všechny tři důkladně ) co bych to byla za babičku, kdybych o to vnučky ochudila.Stejně jako Maříž nebo jiné zajímavosti, v tehdy mnou tolik oblíbené České Kanadě.

Milé KOČKY, 

podzim sám si říká o podzimní fotky a tady jsou - právě ty od Kláštera. Jak ráda bych tam právě teď zas jela...a jak ráda bych zase viděla ty obří stromy na hrázi rybníka.





















Tady u těch fotek vím, co je to nostalgie...


22 komentářů:

  1. Jiřinko, moc krásné fotky !!!
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, v tom kraji jsme byli nejen na podzim, takže mám fotek opravdu hodně.
      Proježděno i na kole, ale bylo mi méně let!
      Ráda na to vzpomínám. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Vzhledem k tomu, že o pánech z Růže jsem četla mnoho knih a Landštejnové byly po Rožmbercích druhý nejdůležitější rod tak bych strašně ráda někdy po stopách Růže jela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý nápad, Vendy! Taky mě tohle téma a podobná lákají. Dlouho jsem si kladla otázku, proč v tom kraji je hodně židovských hřbitovů a pak jsem se o tom někde dočetla a bylo to velmi zajímavé. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, na jih se chystáme koncem měsíce. Tvé fotky beru jako inspiraci :o)
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, tak proto to sem dávám, že to někomu může být k užitku. Třeba pro lidi, kteří rádi dovolenou v klidné krajině, v době, kdy už jsou děti ve školách?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts

    Souhlasím, krásná místa. Snad se mi letos zadaří a budu se moci jet tou krásou pokochat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, udělám si čas a najdu nějaké další fotky z České Kanady , to by nemělo vadit, že mají trochu fousy?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásně podzimně nostalgický...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky a těší mne tvá návštěva, Janinko. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko, krásné fotky ve Slavonicích jsme byli už je to dávno zrovna tam vystavovali lilije nedávno si na to manžel vzpomněl.Moc zdraví Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, my jsme si to tam ochočili v době, kdy tam chcípl pes, stejně jako v Novohradských Horách, někdy kolem roku 2003. A pak jsme tomu tam byli hodně let věrní. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, nejvíc mu to sluší od vody mezi stromy. Hezké oblíbené místo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tehdy se mi líbilo, jak se tam zrcadlilo sluníčko, sice už slabé, ale bylo...Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,děkuji za moc hezké vzpomínky,ráda jsem se s tebou prošla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, potěšení na mé straně, žes přišla. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, zdravím. Právě proto miluju podzim ! Moc hezká podívaná, pa. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, pár snímků barevného listí už jsem taky ulovila, ale pořád čekám na slunečný den, během pár dní se zabarvily listy na stromech u školy, kde jsme seděli u voleb. Snad to nespadne, než to pofotím. Momentálně se peru s virozou.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Krásné fotografie. Tam bych si to užívala, protože přesně taková místa mám moc ráda. Děkuji za úžasnou podívanou. Ve Slavonicích jsme byli vlakem jen na jeden den, ale manžela to tam nenadchlo a letos už tam jet nechtěl i když já bych se tam také znovu ráda podívala, ale je to od nás daleko a z Telče jsme jeli na jine strany. Do Jihlavy a Třebíče, pak Žleby.. Máš hezké vzpomínky a doufám, že se tam brzy podíváš znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, můj manžel zas nemá rád Berounsko, ač je toho tam docela hodně k návštěvě, každému se nezavděčíš.
      Až přeperu momentální chřipajznu nebo co to je, něco vykoumám.Výletů mám předpřipravených na kolik let dopředu, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,moc krásný výlet.Krásná místa.Slavonice neznám,nikdy jsem tam nebyla,ale podle fotek to vypadá,že tam je moc pěkně a já si zase zapisuju další místo na svůj seznam.Máš opravdu pěkné vzpomínky,máš toho navýletováno hodně.Paráda,tak to má být! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, jeden čas ( pár let před důchodem ) jsem tomu věnovala hodně - čas i peníze, pak přišly vnučky a začala jsem se více věnovat jim a později už jsem brala na výlety i je.Ovšem výletovali jsme s mužem a přáteli už dávno předtím, hlavně jsme jezdili hodně vlakem a lezli po kopcích. Jsem za to ráda, mám republiku dost pod kůží.
      Jiřina z N.

      Vymazat