pondělí 10. října 2022

Tak přece

 Milé KOČKY,

Už když jsem šla sedět do komise první den voleb jsem si říkala, vezmi si sebou foťák, třeba už bude ve školní zahradě  na stromech nějaké barevné listí, ale nebylo to nic moc. 






Při druhém kole  voleb to bylo o kousek lepší a pak! - ejhle Austrálie - mě tři dny po volbách náhle a překvapivě navštívil covid a já jsem se s procházkami, focením a barevnými stromy mohla rovnou rozloučit. Jako na potvoru přestalo pršet, udělalo se hezky a z postele to den co den vypadalo jako naschvály!

Jakmile se mi ulevilo ( a díky lékům a kázni to šlo docela dobře ) - využila jsem den jako malovaný k malé zdravotní procházce s fotoaparátem v ruce.

Mnohé stromy se oproti jiným rokům vůbec nezbarvily a jsou jen zelenožlutohnědé. Listí hodně padá a několik stromů jsem zastihla zpola opadaných! Zato těch pár marnivých to zachránilo a poskytlo mi tu krásnou, podzimní, babí léto charakterizující nádheru. Tady je:




























někdo trochu trpělivější by si počkal, až po kolejích pojede motoráček?








14 komentářů:

  1. Jiřinko, to je barevná nádhera i čekanka ještě kvete! Tu barevnost mám ráda, podzim, chladná rána i večery už méně. Moc hezky ses prošla a krásně fotila. Přeji ti příjemný den a děkuji za krásnou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, po tom týdnu s covidem a v posteli jsem to potřebovala jako sůl. A dnes jsem viděla jednu hrušeň, ta byla tak krásnáááá, ale já neměla sebou foťák. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,ani jsem nezaregistrovala,že jsi na tom jako já.Asi proto,že dáváš denně příspěvky,já si ráda od blogu dala pauzu.Pan doktor řekl,že v neděli mohu na malou procházku a tak mě manžel vyvezl za město.To jsem koukala na ty nádherné barvy a fotila o stošest.Jenže nejdříve musím nový počítač,úplně mě kliknul,Ještě,že mám tenhle malý notebook.
    Nafotila jsi nádherné fotografie.Je to radost pohledět.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ono je to trochu jinak, já jsem měla v době voleb připravené příspěvky na asi 10 dní dopředu a když přišel covid, nemusela jsem nic tvořit, ani jsem nebyla schopna.Řešily se jiné věci, po týdnu už se to lepší a snad bude vše ok. Odsunula se i léčba na Karláku. Dnes jsem viděla - bohužel bez fotoaparátu - další krásné keře a stromy.
      Měj se hezky a buď zdráva. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, takhle zářivý podzim prostě miluji! Včera byl den jako korálek...
    Opatruj se a nespěchej, covid je prevít!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem byla tak opatrná a stejně to přišlo! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Krásná barevnost přírody. Já když se u nás podívám z balkón, tak protější kopec se už taky zabarvuje.Teď se mi to líbí, ale jak to opadá, stromy jsou holé, tak to se musím smířit s tím,že se s tím musím nějaký ten měsíc smířit.
    Měj se hezky, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, týdny letí jak splašený kůň, za chvíli budeme fotit první sníh. A do jara daleko. Tak honem užít si sluníčka a barev. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, ty barevné stromy jsou parádní
    Já jsem Úlehla s rýmičkou doprovázenou teplotami. Asi jsem to chytla od syna, který je na nemocenské od pátku. Covid ale nemáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, přeji brzké uzdravení a žádné následky. Řádí to všude. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts

    Tak jsi si vysloužila Covid🙁, hlavně, že jsi ho přemohla. Je faktem, že i na naší zahradě je to s tím listím podobně🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, samotnou mě to překvapilo a nedalo se už nic jiného dělat, než na něj zakleknout a dusit ho, potvoru. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Krásné podzimní fotečky.Mám ráda všechny jeho barvy a tyto dny jsou tak krásné.Přeju Ti moc pěkné dny a opatruj se,Jiřinko! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, místy je to opravdu záplava barev. Všichni víme, že je to chvilková nádhera.Tak proč si ji - jako každý rok - neužít a zadarmo. Jiřina z N.

      Vymazat