středa 30. listopadu 2022

Adventní

 Milé KOČKY, pro tu z vás, která by chtěla jet na adventní zájezd a neví, kam se podívat pro inspiraci, jaké jsou možnosti, dám sem několik tipů, s jakými cestovkami jsme už s Janou jely a byly jsme spokojené:

nejedná se o placenou reklamu, spíše mi jde o to, aby jelo dost lidí a nezrušili nám objednané a zaplacené zájezdy:

CK Permon, CK Kiwi, CK Mayer Crocus, CK Geops a další, třeba i CK Slantour a pod. 

Třeba na 3.12.2022 byl vypsán pěkný, jednodenní do Jindřichova Hradce, Bechyně a Tábora a musely jsme si ho zrušit, neb došlo k posunu termínu jiného adventního zájezdíku a tudíž se nemůžeme rozpůlit a být na více místech najednou. Tak místo něj jedeme až 17.12. do Německa... Zaplacený jsme měly totiž  adventní zájezd 26. a 27.11.22. dvoudenní do Svídnici a Wroclavi s vnučkami - že budeme hledat trpaslíky! - zrušeno resp. přesunuto na termín o týden později! A teď se dovídám, že pro malou účast se ruší další zaplacený dvoudenní adventní zájezd do Zwettlu, kam jsem se pokoušela dostat už nejméně 4x! 

Nemyslete si, milé blogerky, že byste to nezvládly, dejte si adventní zájezd, načerpejte pěknou energii a pak vám to doma půjde jako po másle. Vánoce nejsou jen o uklízení a pečení, ale také o pěkných a optimistických myšlenkách.  Třeba se někde spolu potkáme. Vaše Jiřina z Nerátek
















A pokud nikam nemíříte a budete se věnovat domovu a rodině, přeji vám všem, milé blogerky, ať jste šťastné a spokojené. O to jde především!
Posílám vám pozdrav s vůní vanilky, másla a rumu!






20 komentářů:

  1. Jiřinko díky za tipy, může se hodit ! Adventní výlety mám taky ráda. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, na jednu stranu musím vybírat s odjezdem z Prahy, kam nás musí někdo odvézt, na druhou stranu ale z Prahy odjíždí většina zájezdů.
      Letos je to bída, oproti letům před covidem, kdy bylo v Praze najednou 52 busů na adventní zájezdy na všechny strany! To byla po ránu stresovka najít ten svůj. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to je tedy hodně mrzuté, to by mě fakt naštvalo. Navíc musím plánovat hodně dopředu, takže nějaké posunutí by bylo pravděpodobně to samé, jako zrušení.
    Myslím na tebe a moc ti přeji, ať něco hezkého vyjde!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, asi místo zrušeného podnikneme jiný, pokud najdu něco, kde jsme nebyly a nebo pojedeme do nějakého hezkého města tady, kde je naděje na pěknou výzdobu
      ( tipy mám ). Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, určitě tipy se budou hodit.Krasne fotky.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, já se tímto připravuji na sobotu a neděli, kdy budeme v tom Polsku, doufám, že vyjde i počasí. A další týden se uvidí. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Tak ať zájezd do Německa vyjde. My máme v prosinci s loutkovým několik akcí někdy i nečekaných, takže delší adventní zájezdy neplánuji.
    Měj klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, jistě dáš vědět, jak to dopadlo. Jste tak hodní, že těm dětem zpříjemňujete život!
      My teď s Janou budeme dva dny ve Wroclavi a další víkend je zatím ve hvězdách a to jednodenní Německo až 17.12.
      Tak jako vždy to nějak dopadne.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Lezarts
    Hezké koukání, Vánoce mám ráda, ale letos se nám to nějak hatí. Snad se zadaří a vše bude jakž, takž fungovat?!
    Hezky si ty výlety Jířo užívej a foť🤶🏻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, a to jsem měla ještě v hledáčku jeden dvoudenní do Innsbrucku a okolí a další jindy do Villachu a Klagenfurtu na tři dny a já trdlo objednala něco jiného, jenže -Villach taky pro nedostatek zájemců zrušili a Innsbruck minulý víkend odjeli.
      Příští rok to pojednám jinak, ale otázka je, zda se najde dost dalších lidí.
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Tak já měla letos úplně opačný problém. Všechny adventní zájezdy zmizely tak rychle že jsem si nestihla zaplatit ani jeden. A jezdit s nějakou jinou cestovkou znamená pro mne ještě navíc se někam muset dopravit na místo odjezdu vlakem v nějakou ještě větší nekřesťanskou hodinu, případně si zaplatit někde ubytování. A to už jsou další náklady navíc s kterými se pak ten zájezd značně prodraží. Takže letos si udělám jen výlet do Prahy a dámskou jízdu s Míšou. Vyjde mě to stejně draho ;-) a na dva dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, to je hloupé, že lidi, co to mají dál od místa odjezdu, mají problém s nástupem a pak dopravou po zájezdu. Pokud se přijede v neděli pozdě večer, ještě jdou ráno v pondělí do práce a nestačí se třeba vyspat. Sestra, pokud se mnou někam jede, musí k nám nebo do Mělníka k dceři a pak ráno jede od nás, z Ústí n.L. by do Prahy měla na pátou ráno asi sotva spoj.
      Někdy čekat na bus v Praze u Hlaváku, když je odjezd třeba ve dvě ráno je taky o život! Leda by člověk chtěl studovat lecjaké týpky.
      pozn.: koukala jsem, že na příští rok jsou ty nejdražší zájezdy skoro vyprodané!
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Proto jezdím s tou cestovkou tady od nás protože mám nástup ve Třebové, takže v pátek se přesunu k synovi do bytu, tam přespím ráno od něj jen seběhnu k nádraží na autobus a večer se zas k němu vrátím, přespím a v neděli pro mne přijede mužskej když jede nakupovat. Takže naprosto ideální. Do Brna nebo Prahy bych už musela vlakem.

      Vymazat
    3. Tak to se dá vydržet. My jsme s Redokem posledně jely z Prahy a couralo se to přes Litomyšl a další místa do rána do Brna a pak teprve do Vídně a dál, zpátky jsme přijely za dva dny zase v noci a nemít odvoz autem, tak nevím.
      Jsem starší model a mám ráda být do půlnoci ve své posteli.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko to jsou krásné fotografie. Já osobně ta rušná místa nemusím. Líbí se mi rozsvícené město a stromečky, nazdobené domy, ale ty davy lidí stále nezvládám. Nedá se nic dělat. Potěším se fotkami váš, které za tou krásou cestujete a davy lidí vám nevadí. Přeji Ti krásný večer a pohodové všechny dny předvánočního času. Jára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, chápu, že někdo to tak má, ale neumím si to přesně představit. Myslím, že nejsi sama. Jiní zase nemůžou výšky, nebo uzavřené prostory.
      Momentálně sháním náhradu za zrušený zájezd do Zwettlu, a pokud to klapne, pojedeme prostě jinam, pokud ne, už mám náhradní program, vlakem buď Krumlov nebo Budějovice.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Vija

    Krásné vánoční ladění. Taky se na výlet těším. Tobě přeji ať vše klapne a užiješ si krásná vánočně nazdobená místa. Měj hezký večer. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vijo, nějak bylo, nějak bude, musíme pracovat s tím, co nám život nabízí, na dnešek jsem měla plány a papírek popsaný úkoly a nakonec bylo vše jinak a papírek přijde ke slovu zítra.Už jsem se přestala stresovat, když je něco jinak, než bych chtěla.Ale že mi to trvalo!
      Hezký večer tobě i ostatním blogerkám přeji.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. V Rakousku jsme na mnoha místech jely s koňmi na projížďku na sněhu ( sáněmi ) a dokonce nám dali i kořalku tamní výroby.Pod horami a v zasněženém lese to bylo moc hezké. Jiřina z N.

      Vymazat