neděle 20. listopadu 2022

Pro kamarádku

 Moje kamarádka měla svátek a jelikož je narozená v Turnově, ráda tam jezdívá a obvykle, pokud je to možné, jedu tam s ní. Projdeme město, zastavíme se někde na kávičku a dortík, případně si dáme v hospůdce oběd. Zajdeme do muzea a trochu se bojíme, aby si nás tam nenechali. Někdy to vezmeme na Hrubý Rohozec a teprve pak na nádraží a svištíme ku Praze, kam ona směřuje a já si vystoupím u nás.

A proč o tom tady píšu: abych jí udělala radost, bude dnešní příspěvek na blogu o Turnovu, Vybrala jsem návštěvu podzimní:

Milé KOČKY, užijte si to se mnou -






v muzeu:









Turnov a granáty: 












14 komentářů:

  1. Jiřinko,byla jsem zvědavá,jak si Turnov nafotila.Od náměstí směr nahoru je co fotit,ale směrem k nádraží a k nám bych sama nic nenafotila.Jedině na jaře v Nádražní ulici,kdy kvetou sakury.
    Do muzea se chystám už hodně dlouho.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já mám z Turnova fotek hodně z různých ročních období, tak jsem tentokrát sáhla po těchto podzimních. Muzeum navštěvujeme nejraději v zimě, když je venku nevlídno.
      A vždy si tam koupíme nějaký ten krásný vyleštěný kamínek.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásně podzimně naladěný příspěvek. V Turnově jsem nebyla už opravdu hodně dlouho.
    Jiřinko, přeji pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, pro mne to je vlakem dostupné snadno, tak spolu s Mladou Boleslaví ( a Litoměřicemi ) ráda navštěvuji.
      Hezkou neděli ti přeji.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Moc pěkné. V Turnově jsem neba, e vím jistě, že v muzeu by se mi líbilo. Po mamince mám náhrdelník s českými granáty. Každý kamínek je jiný a tak nevím, zda jsou pravé s ve zlatnictví mi to asi neřeknou. No nezkoušel a jsem to. Jsou jen navlečené na šňůrce.. Kamarádce všechno nejlepší a tobě hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, Turnov je pěkně posazené město a má nádherné okolí. Jen se moc nepovedlo, jak zničili židovský hřbitov při stavbě silnice ( kdysi ).
      České granáty mám ráda, několik šperků s nimi vlastním a i v Muzeu je o výrobě expozice.
      Krásný čas přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko,moc hezké fotky muzea navstevuju moc ráda.Preji krásný zbytek dne Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, konkr. v tomto Muzeu mají toho k obdivu docela hodně. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko v Turnově jsme byli několikrát. Také jsme navštívili Hrubý Rohozec, prošli po schodech dolů k Jizeře. Hezká je i cesta k rozhledně Hlavatice směrem na Valdštejn. Jen to chce hezké počasí a dostatek sil na chůzi, kterých nám pomalu ubývá.... Je tam hodně hezkých míst, kam bych se ráda ještě někdy podívala. Uvidíme, jaký bude nový jízdní řád a třeba se tam ještě někdy podíváme. Hezký večer Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, z nádraží přes město a na Hlavatici, a dál na Hrubou Skálu a nebo přes Sedmihorky a na Trosky jsme pěšky nebo na kolech dělali kdysi výlety několikrát, ale pomalu mám s tím běháním trochu problém, manžel i kamarádi mi zestárli a moje nohy po chemkách mají také problém.Tak už ty trasy zkracujeme...Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, do Turnova jezdila pravidelně a ráda moje teta a koupila mě tam postupně náušnice, prstýnek a křížek na krk s granátkama, prý abych na ni měla památku. Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, na české granáty já mám slabost a mám šperků z Turnova docela dost.Na náměstí byla prodejna Granát ( a možná ještě je ) a tam jsem občas pustila chlup.
      Ale už to nenosím a vnučky budou mít pár kousků po babičce.
      Ahojky a měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,v Turnově jsem párkrát byla.Je to pěkné městečko,je toho i v okolí hodně k vidění.České granáty jsou pěkné,líbí se mi tyto šperky,ač žádné nemám.Jinak muzea taky ráda navštěvuju.Měj se dobře.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, my se s Marcelkou nehádáme, jestli je Turnov lepší než Benešov nad Ploučnicí, kde jsem se narodila já, navštěvujeme to spolu obojí.Opatruj se a pěknou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat