úterý 27. prosince 2022

Na Štěpána










 Na druhý svátek vánoční tradičně k nám jezdí dcera s rodinou. Děláme kachnu, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík, na stole máme cukroví, v bytě pohodičku, později odpoledne přejdeme ke stromečku a máme druhé kolo dárkování.

Milé KOČKY,

dokud byly vnučky malé, zůstaly pak u nás po několik dní a buď jsme jeli s dědou někam na výlet nebo jsme si hrály doma. Loni už u nás nezůstávaly a jely s rodiči domů a letos také. Ale, dnes byla jedna změna. Přijeli dříve dopoledne, dědu jsme nechali s kachnou doma a jeli jsme na malý výlet: do Veltruského zámeckého parku a pak na Mělník, podívat se na náměstí a nad soutok Labe a Vltavy.

Poté jsme zamířili k nám a právě včas, kachna byla akorát!

V parku bylo docela dost lidí - na to, že počasí nebylo výstavní. Zato na Mělníku téměř nikdo, ale i tak jsem byla za volbu pochválena.



12 komentářů:

  1. Jiřinko, vymyslela si to skvěle. Výletovat budeme až teď, na Vánoce jsem měla neustále dům plný :o)
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, docela to vyšlo, škoda, že nebylo lepší počasí, ale dcera říkala, že jim to mlhavo nevadí. Byla pak lepší chuť k jídlu. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. U nás se rodina sejde na Boží hod. Taky dříve u nás vnoučata zůstávala, ale teď už tomu tak není. Jsou velká a mají svoje zájmy.
    Pěkný výlet jste si udělali, my včera dopoledne s mužem jen malou procházku dopoledne a dobře jsme udělali, protože odpoledne pršelo.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tady začalo pršet poté, co jsme přišli domů. Tak nám to plány nenarušilo.
      Hezky si to do konce roku užijte. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, synové k nám chodí na oběd na Štěpána na Boží hod jsme s manželem samí a taky nás napadlo, že by jsme si mohli příště udělat výlet,ten váš byl supr byli jsme tam a moc se nám tam líbilo.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, pak jsme doma později prohlíželi fotky z Veltruského parku z loňska - když jsme tam byly s vnučkou za plného podzimu a ty barvy! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to je moc hezké. Výlet jste si udělali opravdu zajímavý. S tou mlhou to má zajímavou atmosféru. Přeji Ti krásný a pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to bylo zase jiné, než kdy předtím.Ale prošli jsme se a protáhli nohy. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Lezarts

    Tu kachnu bych brala i bez výletu😁. Přiznám, že o svátcích nikam nevyrážím, mám doma totiž docela rušno. Když se dům vyprázdnil a ztichne, tak na Štěpána podvečer obejdu vesnici a podívám se jak kdo ozdobil dům, nebo jen okna🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu říkám dohled správného hospodáře! Vidíš, kdybys k nám přišla, dala bych ti můj podíl z kachny. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,zase pěkný výlet.U nás bylo také celkem rušno.Starší syn,který bydlí kousek od nás,přichází na Štědrý den a slavíme ho tedy jen ve třech.A to si užívám,že se takhle sejdeme,protože přes rok jsme hodně rozlítaní.No a pak už,se střídají navštěvy.Kamarádi a kamarádky kluků,moje kamarádka s dětmi,a to je vždycky dost veselo.Dneska jsem sama,tak si dělám fajn den.Chvilku jsem si sedla na pc,ale venku svití sluníčko,tak se chystám na procházku,potřebuju se trochu rozhýbat.Jiřinko,měj se pěkně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, trochu mi chybí ty dny, kdy tu bývaly vnučky a dělala jsem jim program, jak po Vánocích, tak ty prázdninové, ale vyrostly a už mají i jiné zájmy, než se nechat vláčet babičkou po hradech a kopcích s rozhlednami,spíš očekávám, že pomalu je budou vodit nějací šohajové. Takové rande v jejich věku je taky prima.
      Jiřina z N.

      Vymazat