čtvrtek 29. prosince 2022

Vydatné odpoledne II.

A vida, jen jednou jste se vyspinkaly a už jsem tu se slíbeným pokračováním vydatného odpoledne 27.12.2022 - milé KOČKY, připravte se na pořádný kulturní zážitek. Nevěříte? 

Zamířily jsme do Muzea Míšeňského porcelánu. Po prvotním šoku s výší vstupného jsme ale konstatovaly, že výstava je krásná, zajímavá a mnoho sdělující. V opravdu důstojném prostředí. Paní mi dovolila fotit a to neměla dělat. Sama se nám dvěma nabídla, že nám udělá průvodkyni. Fest jsem se činila a než se stačila vzpamatovat, už jsem měla foťák hodně napěchovaný. A díky tomu mohu o některých krásných vystavených předmětech poreferovat a obrazem doplnit a to vše pro vás, milé blogerky.

Na stolech byly vystaveny i velmi pěkně vyvedené knihy plné informací o datech, lidech a továrně nejen v Míšni a o barvách, formách i nápadech na nejen porcelán. Bylo lze v nich listovat, prohlížet si a číst.

Takže vezměte zavděk mým výběrem fotek z těch mnoha, které jsem tam spáchala:































Líbila se nám doprovodná hudba, nevtíravá a hlasitost tak akorát! O focení předmětů za sklem nemá cenu něco říkat?

Je to z dolního konce Václaváku kousíček!

18 komentářů:

  1. Krásné pokoukáníčko. Bylo co obdivovat.
    Pěkný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, sama jsem ráda, že jsem mohla ty fotky udělat, abych na blog mohla něco dát a nalákat další lidi k návštěvě a ty vzdálenější podarovat! Moc ti děkuji za pravidelné návštěvy na blogu!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Vidíš, to že je muzeum míšeňského porcelánu i v Praze vůbec nevím. Já byla v tom echt míšeňském, přímo v budově porcelánky v Míšni. Ty dvě patra byly tedy opravdu něco...... tam by ti nestačily tři karty do foťáku..... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, to jsme tam s paní průvodkyní také řešily, Míšeň navštívila asi před 3 týdny a hodně nám o tom vyprávěla a shodly jsme se, že návštěvu Míšně s prohlídkou tamní porcelánky doporučuje. My s Janou jsme zatím adventní zájezd do Míšně ještě nevyužily, ale asi si ho střihnem.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Určitě to stojí za to. Míšeň je nejen krásné město hodně provázané z českou středověkou historií, vánoční trhy tam jsou příjemné a návštěva porcelánky je velice poučná, uvidíš tam i jak se porcelán maluje. Navíc míšeňský hrad je krásný a z něj skvělý výhled na Labe a z věže kostela na náměstí je vidět skoro po celém městě.

      Vymazat
    3. V Německu - bývalé NDR toho mám v plánu více, protože jsme s Janou / kolegyní už hodně navštívily a to tě pak svádí vidět další a další místa. Tak na doporučení lidí já docela dám. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Lezarts

    Tak na takovou výstavu musím jít sama, jen se svačinu v kapse😁
    To je ráj pro obdivovatelky jako já! Ty jsi mi Jířo zase dala😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, než prolistuješ ty úžasné knížky tam vystavené, bude jiná móda. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,teda to je zase nádhera a vůbec jsem netušila,že je něco takového v Praze.Kdybych to věděla,když jsem byla před měsícem v Praze sama,určitě bych se zašla podívat.Teď jsem se tedy pokochala s Tebou,moc pěkně jsi všechno nafotila a já děkuju,že jsem se mohla podívat.Měj krásný den! U nás leze sluníčko,tak to vypadá na procházku.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, takhle jsem byla naposledy nadšená na výstavě v Muzeu kávy a pak také nočních váz.Ta jsou v Praze stálé a doporučuji! Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Milá Jiřinko,
    děkuji za nabídku k tykání :-).
    Hned jak pojedu do Prahy na kontrolu (což je za nedlouho) vyrazím do tohoto skvostu. Vůbec jsem o něm neměla tušení. Děkuju za impuls.
    Kdybys jela do Kodaně, je tam muzeum královského porcelánu - taky stojí hodně za vidění.
    Krásný zbytek roku a ten příští ať se podaří a přinese vše dobré a hlavně zdraví!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já jedu k paní prof. Tesařové 10.1.
      Do Kodaně jsme měly jet na zájezd ( Německá hanzovní města a trochu Dánska ) letos a sešlo z toho a pak jsme vybrali náhradní - jiný.Ale dobrá zmínka - to si budu pamatovat!
      Opatruj se a ať se daří lépe a lépe.
      Díky za návštěvu na blogu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko,moc krásné a určitě zajímavé.Tam bych se kochala.Preji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, mají hodně exponátů a jeden hezčí než druhý. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Místo hladící oko i duši! Děkuji za krásnou reportáž, Jiřinko a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, beru blog jako místo, kde si navzájem můžeme leccos jedna druhé podarovat. Přeji krásné chvíle konce roku. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, to je nádhera. Těším se až si to budu moci prohlédnout na monitoru ve velkém formátu. Díky za úžasnou podívanou. Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, to abych ti poslala i nějaké další obrázky toho porcelánu. Jiřina z N.

      Vymazat