neděle 15. ledna 2023

Bez komentáře

 Vše je spočítáno, první kolo voleb za námi... a tak, abych neměla konimentáře k volbám, ještě dnes se uchýlím k fotkám z nějakého kouta naší zemičky, jak jsem před týdnem slíbila, milé KOČKY.

Docela jsem váhala, zda sem dnes dát Kroměříž nebo Žďár nad Sázavou nebo jinou takovou vyhlášenou lokalitu - třeba Lipník nad Bečvou, který na mne udělal dojem nebo Moravskou Třebovou, kde jsem byla vícekrát a vždy jsem si to náramně užila! - případně Luhačovice nebo snad Mariánské Lázně, pro které mám slabost? - co Mikulov a nebo krásné Znojmo? a nakonec jsem si vzpomněla na mé oblíbené město - Domažlice. ( jak říkala moje dcera, když byla úplně malinká - Domažidle )

Párkrát jsme tady trávili dovolenou a bylo co objevovat a obdivovat, od Korábu s rozhlednou po mnohá místa v okolí. Dnes jen město samotné, 

Chodové: máte to tam hezké!









v plné polní: aneb babka + 2


ono by šlo vložit Kadaň, Ostrov n.O., Cheb, Loket i město Stříbro, nebo Klatovy, nebo třeba Horšovský Týn, kde to také máme rádi a fotek plno, jenže o to tady teď nejde. 

Milé blogerky, ráda se budu s vámi nadále setkávat na blogu mém nebo vašem a těšit se z článků nebo fotek. Jak vidno, je kam chodit a je co obdivovat a snad to tak zůstane a nebo se mnohé časem i vylepší? Já jsem v tomto punktu optimista.



23 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za krásné fotografie z Domažlic. Žije tam sice manželův bratr, ale ještě jsme za ním nebyli. On má jen malou garáží ku a tak bychom museli shánět ubytování a ani spojení tam od nás není jednoduché. Kde jsou ty časy, kdy jsme vlakem dojeli bez velkého přestupování úplně všude a hlavně jen s jedním dopravcem a jedinou jízdenkou..
    Hezkou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Garzonku ,ach ten mobil...

      Vymazat
    2. Jaruško, my s manželem také pamatujeme, kdy se dalo z Rumburka jedním vlakem dojet do Břeclavi nebo z Liberce do Plzně a dál na Budějovice! Tohle, co je teď na dráze není možno nazvat jinak, než ,, veřejný dům,,!
      Komu to prospívá?
      Jiřina z N.
      nicméně ti, Jaruško, přeji se do Domažlic podívat...třeba vás tam vezme syn autem

      Vymazat
  2. V Domažlicích jsem byla několikrát,ale už si z nich moc nepamatuji,je to let.
    Manžel měl v Pasečnici to je kousek strejdu,bratra jeho otce.Bohužel v loňském roce tam byli s bratrem 2x,odešel strejda i teta.My jezdili k manželově sestřenici několik let.Zážitků na knihu.Smůla byla,že nám vždy pršelo.Jednou jsme jeli od nich na Vranovskou přehradu,stany a všechno jsme měli mokré.Tam naštěstí slunce pálilo.To byla s námi ještě moje sestra s dětma.Rybník Babylon je kousek od Pasečnice a nikdy jsme se tam kvůli počasí nekoupali.Ale těch hub co tam rostlo.
    Jiřinko,hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, u Babylonu jsem jednou v lese fotila houby a že jich bylo, jak do atlasu...ani jsem všechny neznala...Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásnou neděli přeju a dneska budu pít nejen ranní kávu díky Tobě z hrníčku právě z Domažlic. Je už jarní - s tulipánky. Také se na opravdové jaro těším. A třeba i do těch Domažlic vyrazíme, je tam nádherně. A nejen tam, přesně jak píšeš.
    Opatruj se a ať je dobře.
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to mi děláš radost - jak s tím hrníčkem, tak s tím, že je u nás krásně. Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, moc hezký příspěvek. Domažlice znám celkem důvěrně, byli jsme s našima několikrát na dovolené na Babyloně... Po letech jsme se tam vrátili, bydleli jsme v penzionu přímo na náměstí... Je tam hezky.
    Přeji příjemnou odpočinkovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to vidíš, jak se nám to tady sešlo, já si vždy říkám, když někde vidím cedulku, -,,Tady bydlela paní B.Němcová,, - co ta se toho taky nacestovala kvůli manželovi. Krásnou neděli Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, děkuji za krásné obrázky Domažlic. Nikdy jsem tam nebyla. Za to ty jsi úžasná cestovatelka. Nestačím koukat, kde všude jsi byla. Těším se na další putování. Pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, jednou asi napíšu, kde jsem ještě nebyla a kam chci, aby byla změna? hihi
      Třeba o Domažlicích bych mohla napsat, kdy jsem tam byla poprvé, kdy podruhé, kdy potřetí a tak dále a kdy naposled...ale je pravda, že dříve jsem tolik fotek neměla, dokud mi nepadl do ruky digifoťák...Ahojky Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,děkuji za pěkný příspěvek z Domažlic.Tady jsem nikdy nebyla,ale městečko je to krásné.Těším se až začnu zase cestovat,naše zemička je nádherná a když vidím,kde jsi všude byla,tak je to natolik motivující,že mám "toulavé boty".Přeju krásnou neděli,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, však jsem asi tři roky uvažovala, zda tento blog založit a dávat sem ty cestovatelské příspěvky, jestli to někomu něco dá, a když jsem se v dubnu 2014 rozhoupala, tak jsem byla zkraje opatrná a podívejme, jak se to rozběhlo a pořád je co přidávat. A zatím to vypadá, že v tak malé zemi je toho hodně na výlety.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Ahoj Jiřinko, krásné fotky Domažlic ty znám dobře jsou kousek od nás.Marianske Lázně máme taky v oblibě jezdíme tam pravidelně.Uz se těším na nějaký výlet snad už brzo vyrazíme.Moc zdravím Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, tak to mám ráda, když lidičky vezmou děti nebo vnoučky a zajedou si s nimi do přírody. Dnes jsem se těšila, že bychom mohli s manželem na výlet, ale počasí je přímo šeredné. Tak sedím doma.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Tak jsem se zase hezky pokoukala a říkala si, jak je u nás opravdu krásně.
    Zdravím a přeji hezké klidné nedělní odpoledne !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za návštěvu a určitě se jednou sejdeme tam u vás na kafíčku.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, krásné a prosluněné fotky. 👍👍👍
    A pro mně jako bonus vzpomínka na věž, ze které mi potupně pomáhali dolů hasiči. Nahoru mi to šlo, ale při pohledu na dřevěnou konstrukci, která se v kamenném válci pohybovala, jsem tehdy propadla panice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Alenko, tak to bylo dráma. Nu, stane se. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, také jsme byli před lety v Domažlicích, nedaleko jsme byli na dovolené. Náměstí si pamatuji celkem dobře, ale fotky mi oživily vzpomínky. Zdravím 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, líbilo se nám celý týden ukazovat vnučkám co tam je kde zajímavého.Škoda, že už to končí a budou si prázdniny užívat bez nás. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, u Jitky křupavý chlebík a u tebe jsem dostala chuť na chodské koláče :-) Krásné dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad z toho nepřibereš! Jo, to jsou takové ustálené představy - pardubický perník, olomoucké tvarůžky a chodský koláč.Vynikající byly na Strakonicku hnětýnky.
      Pěkný večer. Jiřina z N.

      Vymazat