pondělí 16. ledna 2023

Zvláštní vydání

 Když jsem přemýšlela, která místa a které fotky zařadit do toho ,,volebního,, týdne, vnucovaly se mi myšlenky na skanzeny,  botanické a zoologické zahrady, nebo zahrady zámecké a těch mám taky požehnaně, přitom v závěsu se mi cpaly do myšlenek lázně - Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Lázně Jeseník, Františkovy Lázně, Lipová Lázně, Lázně Libverda, ( a Hejnice ), Mšené Lázně, Hodonín, lázničky u Klášterce n.O. - a spousta dalších, kam jsme se občas podívali v rámci výletů nebo asi 4x jsem tam byla kdysi vyslána na léčení a pak jsme se tam nostalgicky vraceli jen tak. 

Milé KOČKY,

nakonec jsem se rozhodla sem vložit zástupce těchto léčebných zařízení a to z prvního výletu do tohoto města s kamarádkami Janou a Marcelkou - protože to bylo zjara, dopřály jsme si i zdejší botanickou -  vítejte v Teplicích v Čechách:

Teplické nádraží by stálo za opravu! 


















... město stojí za návštěvu, což mi může Helenka Davidová potvrdit.

12 komentářů:

  1. Potvrzuji, Jiřinko, i když jsem tam už hodně dlouho nebyla. Ale nedávno jsem o Teplicích a našich pobytech U koziček mluvili s kamarádkou. Vyráželi jsme tam odtud i do Saska - za Popelkou, do Drážďan i Míšně...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, já si totiž některé tvé příspěvky dobře pamatuji. Často jsme přes Teplice jeli a přiznám se, že jsem ta města pod Krušnými Horami nemusela, ale pak jsem změnila názor a třeba i Chomutov se mi líbil. V Teplicích jsme to s kamarádkami prošly sice s rouškami na ústech, ale byl tam klid - byla covidovka.A líbilo se nám tam hodně, to jarní kvetení tomu dodalo půvab.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ahoj Jiřinko,v Teplicích jsem nikdy nebyla tak alespoň s tebou jsem se podívala.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, na mne udělaly dojem ty vily pod nádražím a pak také sady a parky v lázeňské části. Ahojky. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Trochu jsi ve mně touto serií fotek probudila těšení na jaro :-). Nebyla jsem v tomto městě, ale klidně bych se jeho ulicem prošla.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani - i Botanická zahrada byla moc prima, ještě ale nebyl tehdy otevřený palmový skleník, tak tam asi vyrazím ještě někdy příště. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc hezké fotografie. Nevím proč, ale i když jsme Teplicemi mnohokrát projížděli, tak vystoupit právě tam,
    a vyrazit si na výlet, mě nikdy nelákalo. Asi podle zklamání moji známé, která tam byla v lázních a říkala...do Teplic už nikdy!!! Fotky jsou ale hezké.Přeji ti hezkyden měj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, kdo ví, co tam paní zažila, povídalo se leccos o muslimských pacientech a některých stálých obyvatelích města. My jsme nic takového nepotkaly ( naštěstí ) a líbilo se nám tam.Kvetlo kde co a v Botanické jsme si užily. Tak třeba se ti povede jednou podobně. Hezký večer přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, krásné fotky z Teplic. 👍👍👍 I já tu potvrzuji, že jsou krásné a rozhodně stojí za návštěvu. V posledních letech tam jezdíme už jen na zahájení lázeňské sezóny a to jen proto, že součástí jsou Porcelánové trhy a já, coby milovník cibuláku, jsem tam už nějaký ten peníz utratila. I když už to také není takové, jaké to bývalo kdysi.
    Měj hezké a pohodové dny.💓🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já zase, když se řekne Teplice, pořád vidím toho jejich starostu p.Kuberu.
      My jsme měly štěstí, že bylo v den naší návštěvy hezky a tak jsme si to opravdu užily a jaro bylo, jak má být. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko já jsem v Teplicích taky nikdy nebyla, tak jsem si alespoň prohlédla Tvoje hezké fotečky. Měj se hezky, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni a o tom to je, že na blogu někoho dalšího si můžu zavýletovat a nikam nemusím, hihi.Moc tě zdravím, Kutilko. Jiřina z N.

      Vymazat