sobota 14. ledna 2023

Sobotní prémie

 Na tuto sobotu sem dám oblíbené místo: to jsme si udělali dovolenou na Moravě, a dodnes z toho, z těch dojmů, čerpám. Stačil týden - výletovali jsme po širokém okolí - třeba zrovna ve Strážnici, víte, milé KOČKY, že mám ráda skanzeny a ten zdejší je jeden z povedených, kde se nám s manželem obzvláště hodně líbilo. Počasí bylo také skvělé, tak pojďte honem na prohlídku, ať to nezmeškáte:


















tímto zdravím Dášenku z Cestou necestou, která tam také byla a líbilo se jí ve skanzenu! Pamatuji si její reportáž doplněnou báječnými fotografiemi!

Na této naší dovolené jsme toho viděli hodně, ale nelze na jeden článek vše nacpat...jen si vzpomínám, že jsme tam byli asi počátkem září 2019? no, to je jedno...někde je to na blogu.

Cože, chcete přídavek? -  dobrá, tak přidám nedaleké vinné sklepy Plže, tam to bylo super! Jenže jsme byli i v zámku Milotice,  u větrného mlýna v Kuželově, v Luhačovicích a v Uherském Brodu...v Hodoníně, ve Skalici, v Holíči, ve Veselí nad Moravou...






Nashledanou, milé blogerky, zase zítra! vaše



23 komentářů:

  1. Jiřinko to jsou další krásné fotografie zist pro neznámých. Děkuji za úžasnou podívanou. Skanzen je opravdu nádherný a sklípky... parádní. Je i z fotek vidět, že se vám tam moc líbilo. Krásné dny ti přeji

    OdpovědětVymazat
  2. Oprava: z míst pro mě neznámých...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, netuším, kde se to ve mně bere, ale hlavně k Jižním Čechám, odkud pocházel táta a k Jižní Moravě - kam nemám žádné vazby - mám zvláštní vztah, jako bych tam někdy už kdysi žila! Moc se mi tam všude líbí. Ale, ono kde ne? Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,to je krásný skanzen.Mám je ráda a většinou navštěvuji skanzen kousek od sestry.
    Ať ti to u voleb rychle uteče.
    Mějse hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, uteklo to u voleb a co se týká skanzenu v Přerově n.L. - tak tam jezdíme docela často, mamka pocházela z Čelákovic a měla k tomu vztah. I na mém blogu byl nejméně třikrát a ty ostatní taky někdy. Hezké výlety přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko,moc krásné.Byli jsme zatím jen ve skanzenu Zubrnice a moc se nám tam líbilo.Letos chcem navštívit skanzen v Kouřimi.Preji krásnou sobotu Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, skanzenů je docela hodně a každý má něco do sebe.Já je mám ráda - člověk si tam uvědomí, jaké máme nyní výhody. Tak si užijte časem každý. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Mám ráda místa, kde se člověk rázem ocitne několik staletí zpátky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, jednou jsme vzali do skanzenu sestřenici a jejího manžela a to bylo pořád: tohle jsme taky měli doma a tohle měli naši a jelikož jsou to starší lidičky od Strakonic z vesnice, mnohé přeměty tam pořád používají.
      Pro děti dneška jsou to předměty záhadné. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásné fotky z krásných míst. Pokoukání na sobotu jako dělané.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak si užijme i neděli, pa a opatruj se, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, moc si mě potěšila. Ve Strážnici jsem byla jako dítě, ráda bych se tam podívala a Plže mám taky v plánu. Aaronek je z Hroznové Lhoty, což je pár km za Strážnicí :o)
    Děkuji a přeji pohodovou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to je, Helenko, náhodička.Tak, až pojedete tím směrem, můžete mu udělat překvápko a vzít ho do rodiště. Zatím pac a kostičku. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Lezarts

    To je nádhera!!! Moc jsem si to dnes u Tebe na blogu užila i ohřála👍

    OdpovědětVymazat
  9. Skanzeny se mi líbí i když moc jsem jich nenavštívila, ale třeba na mně ještě nějaký ten výlet čeká. Vinné sklípky jsou krásné stavby, některé hodně krásné a samozřejmě jsem jich také pár navštívila. Jiřinko, doufám, že už máš maraton za sebou. Zdravím, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, už se léčím doma a volby mám na 14 dní mimo program. Byl to maraton, měli jsme 73 proc. voličů a alespoň to rychle uteklo. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jsem ráda, že se ti na Moravě líbilo. Moje rodina má kořeny ve Strážnici a moc ráda tam jezdím. Moc ráda procházím místa jako je Bzenec, Vracov, Kyjov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, nebýt to od nás z ruky, taky bych tam ráda jezdila častěji. Třeba na dovolenou kdysi v Kobylí nikdy nezapomenu. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, nádherný skanzen a sklípky. Posílám pozdrav, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji ti.Copak asi zase tvoříš? Moc tě zdravím a přeji ti krásnou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Juuu,konečně můžu říct,Tady jsem byla! Byli jsme tam s klukama před čtyřmi lety,pamatuji si,že bylo pořádné horko.Byli jsme tam ubytovaní v hotelu Pod Věží,který byl příjemný,moc se nám tam líbilo a fakt jsme toho moc prošli.No a právě ve skanzenu jsme byli,taky na zámku,je tam toho hodně k vidění a je tam krásně.Moc děkuju Jiřinko za připomenutí.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já jsem byla unešená z těch pozůstatků hradeb a celkem z toho kraje - vše se mi líbilo. Třeba zámek Milotice jsme navštívili už 2x.
      Ráda bych tam ještě někdy zajela. Jiřina z N.

      Vymazat