čtvrtek 19. ledna 2023

Návraty

 Vždy, když je venku ošklivé počasí a nic do mne není, ráda vzpomínám na výlety a zájezdy, na chvíle, kdy program byl sice nabitý, ale zajímavý a navíc - bylo krásně.

Milé KOČKY, jeden z těch povedených - chcete to vědět? 

byl, a na jaře je to obvyklé, že vyjde i počasí, do západní části republiky. Zkusíme to jen telegraficky? - 

město Slaný:



kostel v Dolním Ročově: 


Nový Hrad v Jimlíně:


zámek Stekník:


zámek Líčkov:


kostel v Kněževsi:


Smečno:






Já se tak těším, ař zase vyraší ty světlezelené listejčky...


18 komentářů:

  1. Moc hezké fotografie. Město jsme vždy jen míjeli, když jsme jeli do Mníšku pod ,Brdy, ale nikdy jsme se tam nezastavovali. Také tam jsou hezká místa, ostatně jako všude se něco najde. Díky za hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ono do Slaného jsme se dostali s manželem snadno a rychle a často, protože jsme jezdili bud ke známým do Vraného nebo přes Slaný dál na Karlovarskou silnici ...výlety tím směrem byly opravdu časté ( nemuseli jsme přes Prahu ).
      A ve Slaném je to moc hezké a pak - je tam dobře zásobená cukrárna, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, shodou okolností jsem včera hledala nějaký ofocený doklad a taky jsem u toho vzpomínala - narazila jsem na fotky malého Aarona :o)
    Tvé vzpomínání mám moc ráda, ty vždycky najdeš krásná místa.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nedávno mě vnučka překvapila názorem, že bychom měli znovu navštívit všechna místa,kam jsme je za ta léta vzali na dovolenou - to by byl fičák.
      Helenko, váš psík a Dášenky F. jsou fešáci, ale jako štěnátka asi největší!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, krásné vzpomínání.Ja mám zimu ráda,ale jak koupím první semínka(ty jsem koupila v úterý) začínám se těšit na jaro Přeji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jasně, zaboříš v pařníku prsty do hlíny a koukáš, jak se něco zeleného opatrně rozhlíží...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Západní Čechy já tedy téměř neznám. Ty jsi fakt cestovatelka jedna báseň. Ne, že bych seděla doma na zadku, ale takový hnací motor v sobě nemám :-).
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to vzniklo samo, když jsem byla ve stresu z nemoci, tak jsem chtěla vidět ještě tohle a tamhleto a už to jelo. Paní doktorka mi řekla, že to je správné a tak jsme cestovali pomalu každý víkend a okna jsem myla jen třikrát a ne 4x a pod.a taky to jde.
      Peníze na benzín jsme dali - nekouříme a nepijeme...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Pěkný den Jiřinko, děkuji za za inspiraci dalším krásným místem! ☺Jsem z jižního cípu Jižní Moravy a tak jsou pro mě západní i severní Čechy dost neprobádaným územím. V pár dnech dovolené člověk nestihne probádat všechno, tak se i díky Tobě dostanu do míst, o kterých jsem neměla často tušení. ☺ A mně zrovna dnes dorazila zásilka se semínky a už se těším, až něco zasadím a začnu se těšit na jaro... ☺ Měj se krásně, Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, my se zase budeme těšit na fotky z tvé zahrádky. a u mne na blogu si zacestuj podle chuti...Budu ráda.
      Já Mikulov, Znojmo a ostatní tam u vás taky ráda navštěvuji, příkladně dovolená v Kobylí byla jedna z krásných.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts

    hezky si nám dnes ten výlet “nasolila” 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, pro mne je složité vybrat z toho kterého města fotky, mám toho tolik, každou tu obec polítám s foťákem a pak teprve jedeme dál, manžel kolikrát říká, co tady zase chceš vidět, už jsme tu byli a já vždy najdu další budovu nebo jinou památku, která mi unikla minule.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, jsi neskutečný cestovatel a já jsem ráda, protože se dozvídám o spoustě zajímavých míst v naší zemičce. Díky 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, bohužel momentálně mi to moc nejde, tak se obracím na nedávnou minulost. Ale vím, že zase bude líp, jen musím být trpělivá a to je ten problém. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, nádherný výběr fotografií jen dokládá, jak je u nás krásně a kolik je tu úžasných památek.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ty jsi moje krevní skupina a mám stejný náhled.
      Však občas navštěvujeme stejná místa. Jen každá jindy. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,mám ráda tvoje vzpomínání.Vždycky žasnu,kde všude jsi byla,cos všechno viděla.Já teda jezdím myslím celkem dost,v rámci volného času,kdy nejsem v práci.Ale na Tebe fakt nemám( to myslím si nikdo)absolutně nestíhám.Vždycky,když jsem u Tebe na návštěvě,tak si říkám,"tady jsem ještě nebyla a tady jsem taky ještě nebyla a jé to je zajímavé místo,to jsem taky ještě neviděla...takže asi tak.Jsi fakt velká cestovatelka a pro mně velká inspirace.Měj se krásně a těším se zase na další písmenka a hezké obrázky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy Marťo, já mám ruměnce jako Marfuša! jak se cítím polichocena. No, je pravda, že jsem měla štěstí a dost času na nějaké ty výpravy po Česku, Moravě a Slezsku a doufám pevně, že mě ještě nějaké ty výlety čekají.
      Ráda se o ty dojmy podělím, pokud to někoho inspiruje, těší mě to. Jiřina z N.

      Vymazat