úterý 10. ledna 2023

Přitvrdíme?

 Úterý si osladíme něčím venkovským, milé KOČKY, ale to nikterak neubírá půvaby:

Sušice + Svatobor:








Velhartice: kdo by tady nemyslel na Karla IV a nebo J.Wericha?












18 komentářů:

  1. Jiřinko, díky za reportáž. Ráda jsem se prošla aspoň virtuálně. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco za něco, dalo by se říct, já k tobě, Marti, na výstavy a ty se mnou na výlety. Pac a husu a třešně! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ahoj Jiřinko,tak tady to znám, hezké fotky.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, dokud bydlela prababička v Hrádku u Sušice, jezdili jsme tam výrazně častěji než teď. Je tam moc hezky. Zdravím a mávám! Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, další perla. Na Velhartice jsme mrkli vlastně loni touhle dobou, kastelán nás dovnitř nepustil, protože prořezávali stromy. Tak se snad brzo vrátíme a projedeme se k Werichově chatě.
    Děkuji za krásné fotky a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, pamatuji na tvůj článek i foto. V okolí je toho tradičně hodně a výletování mě tam baví, ale kde ne? Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc krásné fotografie z míst kam se asi už nedostanu. Kdo ví, jak to bude letos s cestováním.... uvidím a doufám, že ještě budeme jezdit na výlety i když manžel už i na procházky se mnou chodí méně a méně. Uvidíme. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, stáří se obalamutit nedá a buď ráda, že je schopen se o sebe postarat s tvojí velkou pomocí. U nás to pomalu spěje ke stejným koncům. U manžela nechybí chuť někam jet, ale pak někam z auta jít a výletovat po svých. Moje občasné zdravotní potíže házejí vidle do stále smělých plánů na zájezdy a výlety. Tak uvidíme, co přinese letošní rok. Tvé poslední optimistické fotky z okolí Rbk jsou odpovědí na vše. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Opět krásná podívaná.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem tak ráda, že se mi podařilo docela dost zmapovat republiku a dnes, když chci někam ,,zabrousit,, mám kam. Občas na šňůrku vzpomínek navléknu i nějaký nový korálek, ale už to není jako dřív. Moc tě zdravím...Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko fotky jsou úžasné a díky jim se mi vybavila dovolená na Šumavě. Moc se mi líbilo ve Velharticích. Hrad a zámek úžasný. Ale Svatobor neznám vůbec. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, kde jsou ty doby, kdy jsme tam s kolegyněmi a kolegy chodili 23 - 25 km denně a kdy jsem se tam ztrapňovala neumělým běžkováním, kdy lavory po mém pádu byly mylně považovány za sejpy po hledání zlata ze středověku ( kecám! ).ahojky Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Lezarts

    Zase místa, která neznám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase znáš, milá Renátko, jiná místa! Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,teď jsem tady chvilku nebyla,tak budu komentovat zpětně.V Sušici na Šumavě jsem byla,když jsem byla ještě malá holka.Byla jsem na dovolené s mamkou,babičkou a sestrou.Pamatuji,že jsme byli na Svatoboru,byli jsme v pralese Boubín,v muzeu zápalek Solo.Vybavuje se mi,že tam bylo pěkné,moc se mi tam líbilo,byla to moje první dovolená.A pak jsem byla párkrát na Šumavě s moji rodinnou,pak už jen s klukama.Děkuji za připomenutí,dala jsi sem pěkné fotky,ráda jsem se podívala.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, leccos bys v Sušici nepoznala, ale o tom tady nechci psát, abych zachovala optimistický ráz blogu, nicméně po sametovce tam mnohé doznalo úhony...
      Sušici máme s mužem moc rádi jako základnu pro výpravy za Šumavskými krásami, stejně jako Kubovu Huť. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Krásná místa,nejvíce se mi líbí ta zřícenina.
    Jiřinko,hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Jitko, tak to bych se ti taky líbila! Jiřina z N.

      Vymazat