pátek 14. dubna 2023

Je na čase

 Milé KOČKY, příjemný jarní den vám všem!

potřebuji se dnes s vámi podělit o jednu zajímavost: blog mám už třetí a od dubna 2014, kdy jsem si nechala založit ten první, jsem se já moc nezměnila. Určitě ano jen pohledem zvenčí, stárnu, ale já sama jsem téměř pořád stejná a je na čase říct, jak to dělám já, když ,,,chodím,, na blogy. Především v poslední době začínám tím, že vysvobozuji ze spamu nešťastníky tam uvízlé...( a to bych neuměla, kdyby mi Jára Rbk neporadila ) 

Mám okruh blogů, kam se často a ráda podívám, dokonce mám určitá očekávání a nebo se těším, co tam bude nového, přečtu si článek, pokoukám na fotky a případně napíšu komentář, pokud k tématu něco vím, nebo chci podotknout. Předtím si ale přečtu i všechny už napsané komentáře, abych tam nepsala nějaké bláboly a případně jsem mohla reagovat částečně i na komentáře psané přede mnou.

Jelikož beru blogování jako činnost odpočinkovou a zájmovou, snažím se prosazovat laskavost a mírumilovnost, vyhledávám blogy, které ukazují hezké bydlení a různé ruční práce, krásné výtvory všeho druhu. Blogy s pěknými a udržovanými zahrádkami nebo s tématikou výletní a cestovatelskou.

Mrzí mě, že některé mé oblíbené blogy skončily, ale takový je život. 

Můj blog má dnes narozeniny! ( měla bych mu upéct dort )


Kozelská tůň aneb bývalé rameno Labe. ( kam od jara do podzimu lze jít od nás procházkou a na jehož rákosových ostrůvcích hnízdí zjara labutě )

31 komentářů:

  1. Jiřinko,jsi skvělá blogerka,to já ne.Někdy mě to už nebaví,možná proto,že mám problémy s psaním.Ráda se na některé blogy podívám,jsem ráda,když mám tip na zajímavé místo,ale hodně mě baví blogy,kde nás děvčata pozvou k sobě domů,mají nazdobeno,napečeno,navařeno. a ještě jsou šikovné na ruční práce.Já mám hodně rušný život a nemohla bych ho mít jiný,baví mě,když se pořád něco děje.A pokud nestihnu komentáře ráno,tak přes den na blog nechodím a večer chodím do meditační skupiny..Komentáře už dost omezuji.
    Měj hezký den a celý víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, založit blog se záměrem ukázat krásy Česka a okolní Evropy byl u mne asi tři roky v plánu, než se to podařilo, ale sama jsem překvapená, že mám pořád co dávat na blog a ještě nestíhám všechno.Taky mě pohánělo to, že Vetřelec hlodal a já se bála, že to nestihnu ,,dát dál,, - ale už jsem se zklidnila, je tady dost jiných, kteří to dělají podobně a lépe. ( Třeba Veruce ).Takže uvidíme, jestli dosáhnu deseti let blogování, to pak bude dort se svíčkami, asi, hihi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, gratuluji k blogovým narozeninám! Bez tebe byl byl tenhle svět jiný. Tvé znalosti, tvůj humor, tvá laskavost a čas, který všemu věnuješ je nezastupitelný.
    Přeji krásné dny a buď tu s námi! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuji za uznání a vzhledem k tomu, jak já obdivuji tvůj blog, věřím i tvé chvále, každá jsme jiná a přesto asi máme druhým co říct??? Helo, ať se daří, tobě, ostatním a nakonec - proč ne mně? Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Zdravím, zdravím, a gratuluji, milá Jiřinko.
    Vlastně si na tvé začátky pamatuji a vidíš, jak jsi ten svůj drahokam dokázala vydolovat, naleštit, obrousit a vytvořit dokonalý šperk.
    Někdo by ho ulożil do šperkovnice a kochal se, to ty ne. Dnes a denně ho leštíš, vystavuješ a skromně se s ním chlubíš.
    Ať se tobě a tvému blogu daří i v dalších letech ,ať tu pořád svítí sluníčko a my obdivovatelé mu můžeme nastavovat bez obav tváře, protože většinou pohladí.
    Blondýna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, tvá návštěva tady a v tento den, to je ta třešnička na pomyslném dortu, posílám ti objetí a jsem moc ráda, že jsi - třeba jsi blogování pověsila zatím na hřebík, ale jako slamák, který také visí někde na skobě, může v létě zase sloužit, i tvé blogování může zase vypučet a oblažovat lidi. Však jsme se u tebe něco nasmáli nebo zamysleli. Moc tě zdravím a jsem ráda, že ,,tě mám,,. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko já ti posílám velkou gratulaci k tomu jak to děláš. Vždycky ráda přečtu, podívám se na fotky - prostě se s tebou potěším. Pohlazení po duši. Možná ani netušíš kolik lidí tvůj blog sleduje, byť nepíší žádné komentáře. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, děkuji ti moc a vynasnažím se i nadále. Třeba je ještě co zlepšovat...tak to abych si dala záležet. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Lezarts

    Doufám, že si těch dortů pro blog ještě budeš, k mojí (naší) radostí, “upéct” hodně, hodně a…!!!💝

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám tebe a tvůj blog ráda a určitě není jediný, na kterém jsem ,,závislák,, - tak Renátko, ať se nám všem tady daří a jsme zdravé. Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko milá, velká gratulace k blogovým narozeninám a také velké díky, za Tebe a Tvůj blog. Těším se, že ještě pár-hodně let spolu na Tvém blogu strávíme. Jak jsem už psala, jsi pro mne velkým povzbuzením. Tak hezký narozeninový den a všechny všední taky. Hodně zdraví Tobě i manželovi (snad je mu líp) 🥂🌻🍀 Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, manžel už včera došel až na poštu, po sedmi týdnech byl venku.
      A ohledně blogu: jsi jednou z mnoha, komu tady posílám kávičku a kus pomyslného narozeninového dortu mého blogu. A nabídni si ( jako ) i nějakou tu belgickou pralinku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Děkuju, Jiřinko. Dort se Ti moc povedl a kávička také 🥰
      Nebudeš věřit, ale teď kávu piju a snědla jsem povidlovou buchtu a místo pralinky něco životadárných pilulek . Výborné to bylo. Dejte si s manželem taky něco dobrého. Mám radost z jeho pokroku. Tak zatím pa Eva

      Vymazat
    3. Evi, popravdě mám v lednici těsto ( velký knedlík ) jako na vanilkové rohlíčky, abych zpracovala zbytek oloupaných vlašáků a čeká mne pečení - vykrajovaného cukroví. Polovinu dám dceři ( tam jsou na to 4 a my si s dědoušem necháme zbytek.Mám ráda tu vůni po celém bytě a nemusí být ani Vánoce.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    4. Jiřinko, naladila jsi mne, asi dáme štrůdl - dá míň práce a voní........😀👍
      Jinak Maďarsko ze soboty - spadla mi brada z té krásy. E.

      Vymazat
  7. Velká gratulace k výročí blogu. Jak to mám napsat ! Mám ráda Tvůj blog- to jó, ale byť jsme se nikdy neviděly, mám ráda Tebe !!!!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak to je vzájemné, i když já rozhodně neumím hrát loutkové divadlo, neumím tak krásné dekorace jako ty a přesto si často, bez závisti, ráda prohlédnu tvůj velmi elegantní blog.Mám ráda tebe i tvůj kraj - ten kout republiky, kde to vypadá ještě docela v pořádku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Gratulace velká. A přeju ti spoustu dalších výletů o kterých bys mohla psát a já se tím pádem podívat na místa která třeba znám, znala jsem anebo která neznám vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, já to mám podobně, buď to, co vidím u jiných na blogu znám a pak trochu srovnávám s tím, co jsem zažila a nebo neznám a pak tím spíš mám radost, že se tím ,,obohatím,, a nemusím tam ani jezdit , případně mě popadne chuť se na ta místa sama podívat. Chvála blogování!
      Mimochodem plánů mám kupodivu stále dost a nijak mě netrápí ani věk, neb doufám, že něco z toho bude - nechám se překvapit.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko srdečně blahopřeji ke Tvému blogování. Vždy se u Tebe těším na nové příspěvky a mnohdy i vtipné texty, které mi hned zlepší náladu. Také se moc ráda prostřednictvím Tvých fotografií podívám do míst, kam se prostě nedostanu a můžu se s nimi tak seznámit a ledacos se o těch místech dozvědět. Přeji Ti v první řadě hodně a hodně zdraví a štěstí, abys mohla nadále cestovat a potěšit nás krásnými fotografiemi z cest. Tak že "VZHÚRU NA CESTY A TĚŠÍM SE NA MNOHO KRÁSNÝCH ČLÁNKŮ NA TVÉM BLOGU!" Také ráda chodím na ty blogy fotografické, kde se seznámím se spoustou krásných míst a také blogu vděčím za naše přátelství. Přeji Ti krásné jarní dny a snad se počasí vylepší!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, tvůj blog mě zaujal hned, jak jsem ho poprvé spatřila, a to Děčínem, městem mé střední školy a pak Rbk, kde jsem po maturitě několik let bydlela a pracovala. ( Podobně to mám s Alenkou/Signorou ). Držím palce, ať se brzy zahojíš a zase nás zásobuješ fotkami ptáků, hmyzu a jiných pokladů z přírody.
      Děkuji za návštěvy na mém blogu a to bez výjimky všem. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, blogu i tobě přeji ještě spoustu let, abychom i my ostatní měli ten správný cestovatelský přehled. Tvoje příspěvky mám moc ráda, protože vždycky poznávám místa v naší krásné zemičce, která neznám a která umíš nafotit a s humorem popsat. Měj se hezky, zdravím, pá 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak to ti moc děkuji a pozdravuj svého chlupatého přítelíčka/pejska. Ráda se tu s tebou a ostatními setkávám. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, gratuluji k narozeninám blogu ! Přeju Ti hlavně hodně zdraví, ať můžeš dále cestovat a já si tu budu ráda chodit číst Tvoje příspěvky a prohlížet si fotografie z Tvých cest, mám to ráda ! Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, něco bylo a něco se chystá, tak snad bude i dál o čem psát. Tyhle toulavé boty nejdou sundat. Pa a opatruj se nám. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Ahoj Jiřinko,i já moc gratuluji.Jsem moc ráda, že jsem tvůj blog našla, navštívila jsem s tebou spoustu míst.Preji hodně zdraví a ještě spoustu výletů.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, na letošek mám rozehráno docela dost a jestli mě nohy nezradí a Vetřelec se zklidní, bude veselo. Sama jsem zvědavá, jak to bude...Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko, gratuluji tvému blogu i tvé vytrvalosti. Nechápu, proč končí ve spamu komentáře z blogspotu. A je jich hodně. Přeji Ti, do dalšího blogování hodně zážitků a pohodu pro objevování nových koutů světa, a tak dál a tak dál. :⁠-⁠D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji ti a snad se to splní, mně, tobě i ostatním. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Jiřinko, velká gratulace Tvému blogu. 🍷 Ať má stále své spokojené čtenáře.
    Hezké jarní dny s blogem.

    P.S. Já prošvihla blogové narozky toho svého, začala jsem v lednu 2010.
    Sakryš, to už je kus života. 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, taky se divím, jak to ufrnklo. Tak se budeme snažit ještě pár let vydržet?
      Ahojky a pěkný týden. Jiřina z N.

      Vymazat