sobota 29. dubna 2023

Malá změna

 Abych pořád nevytahovala jako králíky z klobouku výlety a zájezdíky s Janou nebo s manželem, dnes je na řadě jeden do Německa s mojí sestrou Helenou: jaro - 27.4.2013

je to i doklad toho, co můžete, milé KOČKY, za jeden den stihnout a vidět:

prvním zastavením ( když nepočítám odlehčovací zastávku na přechodu z ČR do Německa ) bylo městečko Berching a hned jsme se potěšily, jak sestra, tak já - a jak prohlídka městečka skončila? spoustou fotek a u kafíčka + malinového dortíku v pěkné cukráně.



















sv.Jana Nepomuckého můžete v Bavorsku potkat na každém mostě i rohu, stejně jako v Rakousku a Maďarsku!




mračí se - ještě, že se jede zas o kousek dál...


Další a další místa po trase: CK Kiwi to má vychytané...


zámek Hirschberg:




hrad Prunn:








moderní most pro pěší přes řeku Altmühl:pod hradem Randeck


Halla na kopci poblíž soutoku Altmühlu a Dunaje:


Skvostné opatství benediktinů ze 7.století : Weltenburg u zátočky Dunaje:





přístaviště:


 jo a mají tu dobré pivo, sami ho vaří:




a večer? - vezou nás kolem Regensburku a Plzně domů!!!


18 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za další parádní výlet, to opatství bych moc ráda viděla. Líbí se mi, že na svých výletech nikdy nezapomenete na to kafíčko a dortík. Vnímáte všemi smysly :o)
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, u těch benediktinů jsem si dala i černé pivo, když už se s tím vařili!Tam by se ti moc líbilo a dělají tam plavby po Dunaji pro zájemce...Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to byl zase parádní výlet a viděli jste toho opravdu hodně. Nádhera. Ta Německa městečka jsou jak malovaná. Oni si těch hrázděných a historických domů váží a udržují je. Děkuji za nádhernou podívanou. Hezký den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, líbí se mi, že i v těch klášterech a kostelech se smí ( obvykle bez blesku ) fotit a tam by ses ty vyřádila. Na to, jak to bylo v Německu po válce rozbité, klobouk dolů.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko,zas moc hezký výlet ráda jsem se s tebou podívala.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, ještě chvíli a zas budou aktuální příspěvky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Viděly jste toho za jeden den tedy hodně ! K tomu kafíčko-dortíček - co víc jste si mohy přáte.
    Měj klidnou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, a to jsme poseděly u kafíčka ten den dvakrát! Čas na to byl. Tyhle jarní zájezdíky jsou na úvod sezony jako dělané. Pa, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ráda jsem se podívala, protože zase bych za jeden den nestihla, mám to "trochu" daleko. Vy to máte do Německa podstatně blíž. Ono se za jeden den dá dost stihnout, pokud je kondice a počasí. Ale... přítel má kolegu, který je motorkář. Pak řekne - já jsem během jednoho dne udělal tři zámky. Než jsem to "pochopila", zírala jsem, protože já než všechno obejdu a vyfotím, vždy jdu na prohlídku, prostě to je můj způsob. On s několika přáteli jede od zámku k zámku, sleze z motorky, vyfotí se před zámkem, aby bylo pozadí a zase dál. Dovnitř nikdy nejdou. Ale má na FB plno fotek, vypadá jak velký znalec, protože "on tam byl".
    U vás je to jiné, dovedete si to užít a z toho pobytu i něco máte - zážitek a vzpomínky.
    Jo, dnes tady máme zamračeno zrovna jak máš na té fotce. 😯

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ono je to o tom, s kým a kam jedeš S manželem poslední dobou nechodíme do zámků ( hrady ještě ano ) a spíše projdeme zámecké zahrady.Nebo on sedí v autě a já si oběhám město nebo něco, skanzeny a ZOO manžel ano.Pokud ale jedu na zájezd s kamarádkou nebo sestrou, pak jdeme na prohlídky, které jsou v plánu, oběháme městečka a já pasu po hradbách nebo věžích a vše středověké si pokud možno nafotím, přečtu předem nebo po zájezdu až doma, protože svým pobíháním a focením neslyším průvodce.Pracuji s mapou a snařím se vše vytěžit do posledního detailu.Ne vždy se mi to daří. Ráda jedu na nová místa, ale už se mi podařilo třeba do Landshutu zajet na adventní i na letní zájezd.Nikomu neberu jeho pojetí, ale tím, že je mi 75 a výletuji od mládí, mám určitý náskok. Ovšem - dnes bych měla na jistá místa zajet znova, protože jsou třeba opravená!
      Měj se, Hanko, hezky a těším se na další setkání ... Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Vidím Jiřinko, že jste si to se sestrou krásně užily. Pěkný výlet i fotky z něj ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, a sestra je narozená ve Strakonicích, to město by ti mohlo být povědomé.
      Pa - hezkou sobotu a neděli: Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Další parádní výlet, díky za něj, Jiřinko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, pár jich ještě bude a pak zas se pustím do nových událostí. Moc tě zdravím a přeji i u vás teplo a jarní povětří.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, nádherné fotky z parádního výletu. 👍👍👍 Zvládly jste toho se sestrou za jeden den opravdu hodně.
    Měj hezké jarní dny. 🌷🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, navrch se někdy na takovém zájezdu od lidí dozvím spoustu užitečných věcí, třeba kam je dobré ještě se podívat a hned mám inspiraci. Dobrou noc a sladké sny, třeba o Itálii. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,opět moc krásný výlet.Ráda jsem se podívala na fotečky a jak tady někdo napsal,ta Německá města jsou opravdu pěkná,čistá,upravená.Je vidět,že si toho u nich hledí.A dortík,kávička musí být.Já když jsem byla minulou sobotu sama v Praze(psala jsem ti to) taky jsem si na Náplavce koupila mňamky.Člověk si musí dělat radosti.A ty si radosti dělat umíš,moc Ti to přeju a jsi mi velkou inspirací.Opravdu.Děkuju,že jsem se mohla podívat na opět úžasné fotky.Komentuji zpětně,snad nevadí.Měj se moc dobře,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to je pro mne čest, že jsem někomu příkladem, ale já bych si zas měla vzít příklad z tebe a jiných a víc se věnovat práci doma, asi. Tady na blogu to totiž vypadá, že jen výletuju ( ono to tak není). Jen si myslím, že ženy by si měly dopřát to, co je baví, odměnit se za vše, co pro ostatní dělají, život letí a nikdo to za nás neudělá.
      Jiřina z N.
      Dnes jsem byla na výletě v Praze a v út na chemce si to v hlavě přehraju jako film.Na blogu později.

      Vymazat