pátek 30. června 2023

4 fáze

 To si nejspíš říkáte, co je to za nesmysl, ale nejde o elektrický proud, nýbrž o můj život v posledních 5 letech, milé KOČKY.

Jsou to fáze různě dlouhé, různě náročné a různě mnou přijímané. Jedna z nich, kterou nemohu pominout, je cesta za doktory, potom za léčbou a po ní pospávání a nicnedělání doma. Nic, co by svádělo ostatní k napodobování, a jupí, nyní mám několik málo týdnů od toho prázdniny, paní prof. se nade mnou ustrnula a mám dočasně volno.

Druhá fáze je, že pracuji v domácnosti - a matně si vzpomínám, že byly doby, kdy jsem měla vše pod kontrolou, v pořádku, čisté, upravené a navaříno, vypráno, okna umytá...no, nemůžeme být pořád tak výkonné, že? občas se snažím zapojit manžela a někdy to vyslyší a jindy ne.

Třetí fází je, že se na vše dívám očima staré osoby, tedy, že nevidím tolik nutnost prací v domácnosti a zrovna nemám žádné lítání po doktorech a dopřeju si cestu po republice nebo kousek za hranice a to jsem ve svém živlu, stačí mi batůžek, foťák a  pěkné počasí a Česko, Morava, Slezsko se jeví jako bezva místo pro život! A najednou mi mých 75 let a oteklé kotníky vůbec nepřekáží!

Čtvrtá fáze je, milé blogerky, když to vše na mne občas dolehne a jsem v útlumu, nebaví mě nic, čekám, až mě to přejde a doufám, že to bude brzy...mezitím nacházím doma místa, která potřebují péči, vidím i to, co jindy je skryté a nadávám si. Ovšem tohle nemívám moc dlouho, jsem bezdůvodná optimistka a není tak zle, aby nemohlo být hůř.

A tak se to pěkně střídá a rok od roku je to jiné a kdo ví, jak to bude dál? A proč jsem se tu rozepsala o tak divných věcech ? - mám výročí 5 let od voperování kardiostimulátoru - díky za něj a téměř 5 let od chvíle, kdy mi našli Vetřelce a zatím  - válka , kterou s ním vedou doktoři a já se v tuto chvíli jeví jako plichta. 

Dnes má moje krásná, šikovná, povedená mladší vnučka 17 narozeniny a já jsem šťastná, že jsem se toho dožila. 



36 komentářů:

  1. Jiřinko,jsi obdivuhodná.A nad tvými cestovatelskými aktivitami jenom žasnu.
    Užij si krásné léto.Vnučce přeji ať ji v životě čekají jenom hezké věci.Fotka je
    skvělá.Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tato vnučka je rozený komediant. Miluje divadlo a má ráda hudbu.
      Za přání děkuji a ona píše ( občas ) i blog. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, pro mě jsi žena hodná obrovského obdivu. Zdroj nezlomné vůle, síly, optimismu, humoru, který miluji, lásky a dobroty.
    Jsme moc ráda, že tě alespoň takhle znám!
    Helena

    PS: vnučce přeji krásné narozeniny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji za uznání, a za přání pro vnučku. Klidně si počkám i na její další narozeniny, 27, 37 a pod., mám času - stát mě už platí za to, že nic nedělám.
      Krásné dny tobě, manželovi i psíkovi. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Máš můj obdiv, Jiřinko. Naprosto se ztotožňuji se slovy Helenky.
    Vnučce přeji všechno nejlepší!!!!! a přeji hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty to znáš, člověk se těší z vnoučat i když už vyrostla a přejeme jim krásný a mírový život. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts

    V hodně věcech, které jsi vyjmenovala, co se týče věku se také nacházím😉
    Jsi ovšem velice, ale velice velká bojovnice a bojovat s nemocí není nic lehkého, proto hluboce před Tebou smekám a děkuji co nám na blogu podstrkuješ za krásné příspěvky!!!
    Zakončím to slovy Věrky z blogu Carolina Mia “ každý den je dar”.
    Přeji pokud možno jen krásné dny plné radostí a těšení se, aby byly ještě dlouho darem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, Věrka ví a zná, co to dá za práci se z takové patálie dostat. A nikdy dopředu nevíš, jak to bude. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Myslím že není co dodat! Naprosto skvěle jsi to vypsala.... tak až bude mít moje vnučka sedmnáct tak taky budu asi ráda že jsem se dožila. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, to bude než se naděješ! Od syna nemáš žádné vnoučky? Nedávno jsem je vodila do školky a pak do školy a do kroužků a podívej: Jedna má čerstvě 19 a druhá 17.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Synek se k ničemu evidentně nechystá

      Vymazat
    3. Že bys přidala k Bobulce nějakého dalšího cvrčka. Z těch dětí jde pěkná nálada, když jsou zdraví a zdravě zlobiví. Jako babča jsi určitě dobrá!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko, máš můj veliký obdiv,vím, že s nemocí není jednoduché bojovat, jsem strašně moc ráda, že jsem našla tvůj blog.Vnučce přeji jen to nejlepší.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, není to vždy úsměvné, když jsi připíchlá jak motýl ve sbírce, ale vydržet se to musí, za vnučku moc děkuji a všechna přání jí vyřídím. Děkuji. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, jsi úžasná ženská a navíc akční. Mám pro tebe jen obdiv. Je to tak jak píše Věrka: "Každý den je dar". Máš krásnou vnučku, a to je velká radost. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, mám velké štěstí na dceru, na zetě a obě vnučky. Bojím se být pyšná, abych to nezakřikla. Snad budou mít hezký život i navzdory tomu, co se teď děje ve světě.
      To přeju všem mladým lidem.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko statečná, akční hrdinko, souhlasím s Tebou ve všem! Tak ať té poslední fáze je co nejméně a je jen kratinká (když už musí být..........). Ať Tě život baví a užíváš si ho dlouho předlouho! Tvé vnučce k narozeninám, ale také Tobě, manželovi a všem Tvým milým přeji zdraví, radost, pohodu a dobré lidi! Prach na knihovně nebo pavučinka přece vůbec nevadí! Třeba ten pavouk přinesl štěstí 🍀 A gratuluji Tvému KS i Tobě k výročí!🥂Pa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsem z tvého komentáře dojatá, pavučiny tedy doma nemám a z pavouků mám fobii stejně jako z hadů, ale vysavač ty pavouky, pokud je to nutné, jistí.
      Máme všude na oknech sítě a tak tu nejsou ani mouchy, komáři a další havěť.
      A pravda, úklid ano, ale nejsem s hadrem v ruce nepřetržitě, to spíš mě nachytáš nad mapou nebo s foťákem.
      Krásné prázdniny! Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, u nás je teď pavouci rojení a tak pri vší pečlivostí sem tam nějaký pavoucek otevřeným oknem přijde na návštěvu a já to pak takhle řeším.....🤔😀

      Vymazat
  9. Jiřinko, dobře víš, že máš můj obdiv. Víš, že Ti držím palce když musíš jezdit za léčbou a myslím na Tebe když jsi na cestách, aby Ti vyšlo počasí a kotníky nebolely, nohy neotékaly a vždy se těším na Tvoje fotografie. Tvoje síla byla pro mě velkou oporou, když jsem čekala na výsledky po operaci a i to mi pomohlo, že vše dobře dopadlo, stejně jako já přeji Tobě, aby i Tvoje léčba byla úspěšná a mohla jsi dál cestovat a užívat si života plnými doušky. Šťastné letní dny Ti přeji a mnoho krásných cestovatelských zážitků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru, asi to vzájemné držení palců funguje a podpora od lidí, jako jste tady - to není jen tak. V našem věku není čas na sváry a podobné nesmysly, nikdy člověk neví, kdy to skončí. Tak proč si dělat vrásky pro hlouposti?
      Jsem moc ráda, že jsem tě na blogu kdysi našla a mám v tobě vazbu na své bývalé bydliště. Hodně krásných letních dnů!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, i já Ti přeju hlavně hodně zdraví, to je nejvíc, vidím to u sebe a hlavně teď u syna, jsem z toho strašně smutná. Moc Ti přeju, ať můžeš stále cestovat, protože vím, že Tě to baví a přináší Ti to radost a nám tady taky. Tak se opatruj a vše nejlepší vnučce, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji i za sebe, také za Adélku. Pozdravuj své vnučky, a synovi snad doktoři najdou řešení? To bych si moc přála, abys měla radost. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Přeji krásné dny plné sluníčka, optimismu, dobré nálady a hlavně ZDRAVÍ❤️Toho nejvíc !!!! Vše nejlepší tvé vnučce💐🥂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a přeji totéž tobě i ostatním blogerkám, které se tu scházíme. Jiřina N.

      Vymazat
  12. Zapomněla jsem se podepsat. Eva. http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, dva měsíce sluníčka a pěkných letních dní nás čeká všechny, záleží jen na každém, jak si to zařídí. A jak už to známe z dřívějška, rychle to uteče, tak nesmíme váhat a jít do toho po hlavě. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko, jsi skvělá ženská, plná elánu, dobré nálady a neskutečná bojovnice. Přeji krásné léto. dobrou náladu a hlavně zdraví. Vnučka tančí ve Valdštejnské zahradě, nebo se pletu ? (původně mi tam spadlo jiné písmenko a vyšlo mi, že vnučka jančí 😁) Zdravím, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ona opravdu dělala psí kusy ve Valdštejnské zahradě, když jsme si loni daly rande a chodily po Praze.
      Já ji odjakživa ráda fotím.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Fukcarinka- - Jiřinko,bohužel i já jsem se dostala do fáze , kdy vnímám,že každý nový den je dar. Jsi velká bojovnice, za mě je důležité si nastavit priority ,věřit lékařům a dát se pozitivně s tou "mrchou" do boje🍀
    Tobě i vnučce a všem kolem Tebe přeji zdraví a pohodu🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, není to snadné a za těch pět let už to mám docela zmáklé, ale nikdy nevíš, na jakou stranu se to otočí.
      Ohledně vnoučat - ráda sleduji jejich pokroky. Jen mám obavy ze situace, která tu nyní je, jak to vše skončí. Nejsme rodina, která, když něco, odletí do Karibiku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko,moc dobře vím o čem zde píšeš . Nezbývá nám nic jiného než bojovat a doufat,že se mrcha poleká a zaleze🍀

      Vymazat
  15. Jiřinko,jsi pro mně velká bojovnice.A skvělá cestovatelka.Přeju ti hooodně zdraví,ještě více splněných cestovatelských snů.Tvoji vnučce přeju vše nejlepší k narozeninám,zdraví,pohodu.Měj se moc krásně,úžasné,na cestování bohaté léto.Jsem moc ráda,že jsem objevila tvůj blog,že sem můžu nakukovat a kochat se krásnými místy,kam se nedostanu.Pa KOČKO! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to jsi hodná a když vím, že sem lidé chodí, baví mě sem fotky přidávat. Pa a hezké léto. Jiřina z N.

      Vymazat
  16. Tak ať tahle fáze zase co nejdřív uvolní místo těm optimističtějším. A protože se rovněž řadím k "bezdůvodným optimistům", věřím, že to bude cobydup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Petře, ty jsi našel cestu ke mně na blog? Já zítra odjíždím na cesty a tak budu blogy sledovat zase až po návratu, ale neboj, na tvé NMG si pak čas najdu.
      Momentálně sedím na kufru a zjišťuji, zda se dá zavřít.
      Pěkné letní dny ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat