neděle 2. července 2023

Nedělní

 Pokud bych měla dnes volit mezi zájezdem do Francie či do Itálie, mám značné dilema:v Itálii se bojím zemětřesení a ve Francii momentální situace. Ale obě země mají tolik památek a krásných měst, rozkošných vesniček, přírodních krás a pro fajnšmekry galerie, sochy, architekturu a gastronomii, moře, hory, každý si vybere.

Pro dnešek, milé KOČKY, než se dočasně odmlčím, vybrala jsem pro vás pár nahlédnutí do zájezdu po Gaskoňsku. Tam se mi tááák líbilo. Skvělých devět dní...





























i ti mušketýři byli...



22 komentářů:

  1. Jiřinko to se nedivím, že se Ti na tomto zájezdu ve Francii líbilo. A Cyrana jsi nepotkala ? Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, ty tedy nejsi troškař - takové krásy! Máš pravdu - svět se trochu zbláznil, když vidím, co se teď děje v civilizované Francii...
    Měj krásný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, a to jsem dosud nebyla v několika zemích Evropy a podle všeho je už asi neuvidím.Ale i tak jsem ráda za to, co už se mi povedlo. Hezkou neděli ti přeji.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,zájezd byl krásný.Francie pěkná,ale to co se tam děje teď,je tedy hrůza a jak píše Helenka,svět se zbláznil.Ach,jo.Přeju krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, před měsícem byla moje sestra s dcerou a vnukem v Paříži a říkala, že tam bylo strašně lidí. Všude fronty.
      Měj se moc hezky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Tolik krásných fotek. Taky by se mi tam líbilo.
    Ach ta Franci současných dní !!! Člověku se nechce věřit.
    Měj klidnou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Evropa má problém a měli by to politici fofrem řešit.
      Posílám pozdravy a přání hezkých dní. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, tak na dálku, na fotkách je to krása. Ale teď bych tam být nechtěla. Nikdy nevíš k čemu se přichometneš. Moc se mi líbí cestovat s tebou na netu, je to bezpečné. S tebou by se mi líbilo cestovat asi všude. Vždycky máš takový krásný výběr míst, která jsi navštívila, a ty fotky jsou božské. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, ono je to o výběru zájezdu, dívám se na program zájezdu a vybírám, co bych chtěla vidět. A pak tam zkouším vše oběhat s foťákem...někdy je to náročné, ale zatím mne to baví. Pěkný den. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, tak já bych brala tu Francii. A tvoje fotky mě přesvědčily. I když už před časem mi jeden Francouz říkal, že po setmění nejde vyjít z domu a to bydlel v malém městě... Krásnou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, my jsme s kamarádkou měly jen jednou problém a to v Paříži, kde u Seiny nás obstoupila velká skupina rumunských cikánů a měly jsme nahnáno...pak je časem pochytali policajti a dočetli jsme se, že tam měl s nimi problém kde kdo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Lezarts

    Taky se mi tam moc líbilo!
    Přeji hezké dny☀️

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, nádherné cestování. Ve Francii jsem byla dvakrát. Jednou jsem projela okolí Paříže a část zámečků na Loiře a podruhé kus jihu s Provence. V Gaskoňsku jsem nebyla. Dnes už se tam nejspíš nepodívám. Děkuji tobě za cestovatelský deník. Alespoň mám tipy na zajímavé výlety u nás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já jsem volila cesty do různých koutů Francie vícekrát a nelituji. Třeba když jsem přemluvila kamarádku, jejíž dcera má za manžela francouze, a jely jsme do Pikardie, tak se ten její zeťák divil, co tam budeme dělat, že tam nikdo nejezdí.A jak se nám tam líbilo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, tak tam by se mi také moc líbilo. Díky za krásné fotky, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ty vesničky na kopcích byly sice v teplém počasí trochu náročnější, ale stály za to. Měj se pěkně. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Nádherné fotky. Je to tam krásné. Máme do Paříže letenky, snad se vše uklidní.
    Přeji hezké dny. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji krásnou dovolenou v Paříži, to bude snad v pořádku? Naši mladí tam posledně letěli s dětmi den po požáru katedrály a taky neměli dobrý pocit a to bydleli kousek od požářiště.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,nádhera a a mušketýři nechybí. Krásná architektura, nádherné stavby. Díky za úžasnou podívanou. Krásný nový týden ti přeji...už se Ti to blíží...a doufám že i foťák už máš připravený...šťastnou cestu přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, včera jsem začala balit a dnes mám neodbytný pocit, že už bych měla přidat - bude to prověrka, zda ,,to cestování,, ještě umím.
      Měj se tady krásně! Jiřina z N.

      Vymazat