pátek 21. července 2023

Útesy

 Dnes je pátek a vy, milé KOČKY, jistě čekáte ode mne z Irska něco zajímavého, tak jo, dostane se vám toho nejlepšího - vezmu vás na Moherské útesy a z jiného dne na Obrův chodník.

Pravda ovšem je, že třeba vyhlášené papuchalky jsem na vlastní oči nespatřila, ale na pohlednici jsem je Honzíkovi dovezla. 











a jiný den, jinde:











29 komentářů:

  1. Fukcarinka - Jiřinko,podívala jsi se do krásných míst a já nyní brouzdám světem s Tebou👍🍀

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, Mohery jste asi nemohli minout. Je to nádhera, ta divokost a ryzost přírody je fascinující.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to byl jeden z důvodů, proč jsme si s vnučkou tento zájezd vybraly. Měj se moc krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko milá, to je při pátku něco👍 Moherske útesy a jejich krása. My jednoho papuchallka viděli,ale foto nemám. Tenkrát jsem neměla digital a než jsem připravila foťák, byl v trapu. Ale i plachtici rackové za to stáli. Je vstup na vyhlídku pořád za libru? Asi těžko.Mám ohromnou radost, že se Ti splnil sen a děkuju, že nás bereš s sebou. Prima den. Pa Eva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, já po pravdě nevím, kolik se platilo, to vyřizoval pan průvodce a nás vypustil na nějakou dobu na trasu kolem útesů a kdyby to šlo, chodím tam ještě nyní. Jen ty ovečky na loukách si říkaly, co na těch skalách a moři máme. Je zajímala jen tráva.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko nádherná příroda, moc ráda si Tvoje cestománie prohlížím. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, vím s jistotou, že tobě by se v Irsku, přes veškeré to nepohodlí cestování, moc líbilo. Jiřina z N..

      Vymazat
  5. Tak to je tedy podívaná!!!! Jiný kraj nežli jsme u nás zvyklí. Moc ráda si Tvoje fotky prohlížím.
    Měj klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ještě s Irskem nekončím a budu se snažit nastínit další pozoruhodnosti té země, ale vše se nedá sdílet...děkuji ti za návštěvu na mém blogu a vážím si tvé věrnosti. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to je nádhera. Kouzelná příroda, která je opět velice zajímavá a jedinečná. Úžasná je podívaná na výšku útesů i na moře. Krása, až se tají dech. Jsem ráda, že ses s námi o tu krásu podělila a za to moc děkuji. Přeji Ti krásný dnešní výletní den a pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, na tebe a tvoji zálibu ve focení motýlů a brouků jsem tam denně myslela při pohledu třeba na bodláky a jejich návštěvníky z říše hmyzu.Ty by ses tam dobře vyřádila.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Lezarts
    Impozantní skaliska.
    Asi jste mohly v tom počasí i užít mohérové svetry😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, na mohérovou vlnu jsem se tam ptala průvodce, jak to souvísí, ale nedal mi takovou odpověď, aby mne to uspokojilo, nicméně doufám, že se to jednou s určitostí dozvím.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,opět krásné fotečky.Jsem prostě úplně nadšena tou nádherou.Jsem tak ráda,že můžu aspoň takhle cestovat s Tebou.Krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to vlastně není nic bombastického, zelená tráva, skály, trochu ovcí, chvíli déšť a pak moře, které tu není žádná Riviera, občas sluníčko a podívej, co to dělá s lidmi z celého světa!
      Tak posílám k tobě spoustu pozdravů a zase se tu sejdeme?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, právě ty nádherné útesy jsou to, co by mě hodně lákalo. Projedu se alespoň s tebou, díky za to. Měj se hezky, pá 😉😀

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherná příroda,taková drsná.Ty útesy jsou úžasné.Viděla jsem bílé útesy
    Doverské,když jsem byla se sestrou v Anglii.Na to se nezapomíná.
    Jiřinko,hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, ani na Doverské ani na Moherské útesy se nezapomíná. A příroda je v Irsku, aspoň za mne, drsná , laskavá a nádherná současně. Mějte se krásně. Eva

      Vymazat
    2. Jitko, ty jsem nafotila hned první den, když jsme se doplavili do Doveru, ale i ty další skály různě po Irsku a ve Walesu byly pro mne zajímavé.
      Prostě jsem holka z vnitrozemí. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Ahoj Jiřinko,tam je to nádherné jsem ráda, že alespoň s tebou se tam podívám Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, já tak lituji, že když jsem byla kdysi ve Skotsku, neměla jsem ještě digitální foťák! Tehdy asi nikdo z nás.Šetřili jsme ,,políčka,, filmu a z každého bodláku či ovce měly druhé Vánoce.
      Dnes je to o něčem jiném. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Protože tuhle destinaci nemám v plánu sám navštívit, rád využívám té možnosti podívat se tam aspoň takhle. A jo, takovéhle útesy si nechám líbit :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře, můj sen je navštívit všechny země Evropy a zdá se, že se mi to nesplní, neb moje generace ze známých důvodů pozdě začala. I tak se mi leccos povedlo a protože některé země ( Itálie, Francie a Německo i jiné ) mne přitáhly vícekrát a vyskakuji jen do výše svého kdysi platu a nyní důchodu, je to čím dál slabší.Nicméně i tak jsem spokojená a věřím, že pokud budu zdravá, ještě nějakou tu cestu podniknu. Tobě přeji hodně úspěchů ve fotografii i cestování. A díky, že ses tu zastavil.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko, když vidím ty útesy ve filmu, vždycky mne dostanou. Musí to být velký zážitek jít cestičkou a fotit. Tak trošku ti závidím, ale jen trošku, že jsem tam nebyla s tebou. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  14. Jiřinko,taky bych s tebou jela hned.Když to tady tak čtu,pár by se nás přidalo a byla by z toho fajn parta a sranda by byla taky.Nicméně opět velká nádhera a znovu a znovu áááchám.Děkuji,že jsem se mohla podívat.Pa a krásnou sobotu.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo a za týden bych mohla slíbit trochu jiné postřehy odjinud - tak se uvidíme tady na blogu. Hezké dny ti přeji. A krásnou dovolenou!!!
      Jiřina z N.

      Vymazat