úterý 24. října 2023

Na ostrově

 Berme to tu dnes, milé KOČKY, jako druhý díl popisu sobotního výletu - ano, přiznám se bez mučení, že tady, na Střeleckém ostrově, jsem byla poprvé - a to jsem šla i jela tramvají, (dokonce plula jednou i lodí), okolo kolikrát.

Zkusila jsem si pofotit, co se dalo a sluníčko i teplota byly velmi příjemné. Kaštany (jírovce) byly částečně holé, částečně měly barevné listí a na části větví byly nově rozkvetlé. Příroda už taky blbne.

Vážně!:




a mnohde byly dozdobeny igelitem:


















provoz tu byl jako v ,,Lamanšském kanálu,, ...















chvíle čekání na dvaadvacítku...(jelikož jsem žena, tak všichni pochopili, že tím myslím tramvaj)

19 komentářů:

  1. Jiřinko, na Střeleckém ostrově jsem před lety byla mnohokrát, protože se tam většinou konají zajímavé akce, tedy konaly. Teď už se Praze nepohybuju, tak nevím. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, volila jsem to tam, protože jsem chtěla něco, kde jsem ještě nebyla a přišlo mi to dobré - nejvíc se mi líbily ty květy na kaštanech.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Střelecký ostrov stojí za procházku a prohlídku, býval tam i klid a hezké akce. Uz jsem tam ale také nebyla dlouho. Hezky prožité odpoledne Ti, Jiřinko milá, přeju moc. A dvaadvacitka, to je jistota, co pamatuju, jezdí po Národní a kolem Hradu na Vypich. A po celé trase se něco pěkného najde. Příjemný den a dobré zprávy přeji. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, je to moje oblíbená tramvaj, jezdí na Bílou Horu a na druhou stranu až do Hostivaře.
      Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, prošli jsme se tam jednou, když byl čerstvě vyfešákovaný po devastaci povodněmi. Máš krásné fotky, Praha je prostě skvělé místo k focení!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jiřinko, tak jsem se s tebou podívala mě neznámé místo.Krasne fotky Přeji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, opět jsem se pokochala nádhernými fotografiemi z Prahy. Opravdu jsi nafotila moc hezké fotografie záběry a tak se kochám. Ta plavidla ve tvaru labutí se mi moc líbí. Je to takové netradiční, ale mně se to líbí. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, hodně rodin s dětmi právě na těch labutích pluli okolo. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. To je krása ,jaké druhy labutí si plavou po Vltavě.Krásné místo,kde jsem už dlouho nebyla.
    Hezký den Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, u nás jsou labutě na Labi a na tůních a hned jak přijdeš s rohlíky, jsou u tebe a tyhle vltavské na rohlíky nereagovaly.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Užila jsem si Tvoje fotky. Povedly se Ti.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Lezarts
    Krásná procházka a kouzelné výhledy! Moc hezky jsi nám to zdokumentovala☀️ Miluji, když podzim nabídne přírodě svojí paletu a k tomu slunce.Co více si v dnešní době a našem životním příběhu, přát k radosti ?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, musíme si dělat radost, nikdo to za nás neudělá. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Tak na Střeleckém ostrově jsem už párkrát byla.A musím říct,pokaždé celkem dost lidí,krásné výhledy.Prostě Praha je překrásná a Ty jsi nám ji opět moc hezky nafotila,Jiřinko.Měj se dobře a hlavně zdraví,Jiřinko! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, snažím se sem dávat fotky a články, aby se blogerky potěšily, toho ošklivého je i tak v našem světě dost.
      Moc tebe a ostatní zdravím a zase zítra. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko moc hezké fotografie Prahy. Když vidím ty labutě tak si vzpomínám, jak jsem jednou na pouti do jedné vlezla s malým synem a ona byla nějaká chromá, vůbec se nevznesla a jezdili jsme dokolečka jen dole. Syn řval že jsme dole, lidi se chechtali, kolotočář na nás volal mikrofonem - paní musíte si zvednout páčku... Od té doby jsem na to nevlezla. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat