úterý 10. října 2023

Sochy

 Sochám kolem zámku v Bayreuthu nechám samostatný článek - fotek jsem nafotila spoustu a tak bude lepší, rozdělit je na více dílů?

Milé KOČKY:

namátkou - 





Užily jsme si s Janou krásné počasí a spoustu památek, parků, fontán, voda dodala těm parkům půvab. Za cenu 6 krabiček cigaret ( jak s oblibou říkám ) jsme si udělaly spoustu radosti. Doufám, že to nebylo naposledy...


18 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za krásnou podívanou. A moc mám ty výjezdy chválím, u nás nikdo nekouří a nedávno ve frontě na pokladnu jsem se zhrozila, kolik cigarety stojí!!! Asi to stále není dost, když vidím to množství kouřících lidí...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak mi jistě uvěříš, že já raději investuji do cestování, než abych smrděla cigaretami a ještě zahazovala nedopalky na chodník.
      Krásný večer. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, sochy jsou moc krásné. Obdivuji sochaře, kteří dovedli a mnozí ještě dovedou vytvořit takovou nádheru. U nás také nikdo nekouří a jsem moc ráda. Přeji ti dnes hodně sil a ať ti vše vyjde podle tvých představ. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ty jsi vychovala tři správné chlapy ( spolu s manželem ) a za to ti dík. Moji mladí a vnučky také nekouří a nefetují a jsem za to vděčná.Mně by to srdce utrhlo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Sochy jsou moc krásné až teď pojedeme k sestře,tak bych se ráda podívala do zahrady zámku v Lysé,kde jsem vždy obdivovala právě sochy.Manžel byl silný kuřák a přestal kouřit v 50,kdy se mělo narodit první vnouče.Nemám ani představu kolik krabička cigaret stojí,ale nic levného to určitě nebude.Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, v Lysé je to v zámeckých zahradách krásné a ten park za zámkem také není k zahození. Před zámkem ty terasy jsou hezké především když tam něco kvete. Mám někde na blogu. A v Lysé je fajn cukrárna! Ráda se tam občas podívám - vlakem.
      Já taky přesně nevím, co cigarety stojí, ale odhadem tak 130,- Kč krabička?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko,to jsou krásné sochy.My jsme odnauceni kuřáci a jsme tomu moc rádi dnes nechápu co jsme na tom měli.Preji krásný den já jdu dnes jako každé úterý s kamarádkou na kafíčko Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, to jsem ráda, žes s tím praštila, každému říkám, že ho za 50,- Kč odnaučím kouřit. Ono se stačí podívat se na částku - kterou ten dotyčný za měsíc prokouří a zároveň na snímky rakoviny plic.A ještě ten dotyčný smrdí.
      Kafíčko s kamarádkou je dobrá volba.Tomu říkám psychoterapie.
      Je to nehezké se takto vyjadřovat, ale táhne mi na 76 let a kdy jindy mluvit, jak mi zobák narost?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Lezarts
    Hned bych nějakou tu “sošku” brala i odnáší zahrady:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ve tvé zahradě by, Renátko, jistě nějaké místo taková socha povznesla.Asi nejsem moc kulturní, ale takové sochy, když poznám, co to je, se mi víc líbí než kus, kdy netuším, která bije. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Je to prostě kus kumštu z kusu kamene vytvořit takovou krásu.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. Evi, mně se líbí i ty ..vázy,, - do takové zahrady se vyloženě hodí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Nádherné fotky krásných soch Jiřinko. Já nikdy nekouřila a vůbec mi to nevadí ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však taky vypadáš skvěle a jistě nemáš šedou pleť. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Měl jsem dědečka silného kuřáka, což mi jako odstrašení docela stačilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, můj děda kouřil fajfku a byl cítit tabákem na sto honů. Jiřina z N.

      Vymazat