neděle 15. října 2023

Z Janina foťáku

 Milé KOČKY, aneb chlubení se cizí peřím!-

jak už z mého povídání jistě víte, obvykle na zájezdíky jedeme s Janou, mojí druhdy kolegyní, ona sice ještě pracuje, ale já si už nechám od státu platit za to, že trčím doma...

...proč takový úvod? Je to oslí můstek - když jsme na zájezdu do Bayreuthu šli na komentovanou prohlídku Markraběcí opery, řekli nám, že musíme batohy a foťáky a pod. dát do skříněk v takovém suteréním prostoru a já, trdlo, jsem je poslechla a foťák tam odložila. Jana - chytrá holka - si foťák nechala u sebe a operu a její bombastickou výzdobu si pofotila a nyní - díky ní, můžete vnitřek obdivovat také, neb mi své fotky Jana blahosklonně přenechala k okopírování.

Tak se kochejme:




















celá ta paráda byla focena bez blesku! 




nebojte se, pochvaly Janě vyřídím...f

16 komentářů:

  1. No, skutečně se kochám, je to velká nádhera!
    Děkuji tobě, Jiřinko i paní Janě!
    Přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, já jsme si jen tu krásnou prostoru prohlížela a snažila se vtisknout do paměti. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jana je odvážná,já bych se asi fotit neodvážila.
    Ale zase bychom neviděli tu nádheru,tak je dobře,že se ji to podařilo
    Jiřinko,hezkou neděloi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem spíš podlehla informaci, která, kdoví, jestli byla správná. Fotilo tam pak mnoho lidí mobilama. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, jsou to krásné interiéry... V památkách se stejně s bleskem fotit nesmí a také by se Jana prozradila, že zákaz porušila. Fotky jsou moc hezké. Osobně bych se bála fotit přes zákaz.
    Přeji Ti krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, určitě ta Opera stála za vidění a že mi Jana snímky poskytla a já je mohla dát na blog, za to jsem jí vděčná.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Nádherné fotky. I já fotím bez blesku, stačí upravit ISO, čas a stáhnout clonu a fotky jsou lepší jak s bleskem. Stejně se blesk většinou nesmí používat. Jsem ráda, když se dají batohy odložit. Někdy se osmělím a nechám je v pokladně, když na úschovu nejsou vybavení. Nikdy mě neodmitli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to s tím odložením batohů do skříněk jsem zažila mnohokrát různě po Německu na zámcích a fotit se smělo jen bez blesku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tak moje kamarádka je přesně taková. Já příkazu poslechnu tak nějak automaticky, ona se pak vytasí s foťákem :-). Fotky Tvé kamarádky jsou pěkné a díky nim jsem se mohla pokochat tou nádherou.
    Pěknou neděli, Jiřinko !
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, nakonec jsem to oželela a spolehla se na Janu.Vracet se do toho sklepního prostoru pro foťák se mi nechtělo. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko,moc krásné fotky,je supr, že kamarádka fotila.Posilam moc pozdravů Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, taky jsem byla ráda, že tu historickou operu Jana pofotila a že jsme ji mohly navštívit a vidět na vlastní oči.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jsme pořád ještě zvyklé poslouchat, je dobře, že Jana neposlechla. Ráda jsem se podívala na místa, která vlastním okem neuvidím. Měj se, pá 😉😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, však té Opery těmi snímky neubyde, že? Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko zdravím z lázní. To jsou krásné prostory, určitě zážitek. Měj se hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, přesně! A tebe moc zdravím do krásných Lázní v Jeseníku. Dej si za mne jednu stopičku lázeňské becherovky, jestli ji tam ještě nalévají.Případně praděda.
      Jiřina z N.

      Vymazat