úterý 28. listopadu 2023

Pustit žilou

 Včera, v pondělí, 27.11.23, jsem jela do Prahy na odběry, aby měla dnes, v úterý, paní prof. představu, co jsem vlastně zač. Prostě mi pustili žilou - načež jsem, neinformovaná o dění v Hlavním městě, dostala nápad se podívat na Prahu jinak - foťák jsem měla sebou, počasí bylo sice ošklivé, ale doufala jsem, že by se mohlo na chvíli umoudřit a vyrazila jsem z Karláku dvaadvacítkou na Malou Stranu, jenže, ouha, tramvaj odbočila u ND jako ke Karlovu mostu. To už jsem tušila nějakou čertovinu. Okamžitě jsem se přizpůsobila a šla pěšky Karlovým mostem - jako mnozí jiní. Kam, to se, milé KOČKY, dozvíte už zítra, je to malé překvapení.

Pro dnešek mám snímky z mostu a je jich poměrně hodně, tak jdu vybírat: pro vás jen to nejlepší!

tahle první je z nádraží v N.:


a tady už se chytáme:




poslední zlaté listí:





té soše nezávidím, zima byla jako v ruském filmu:













na Malostranském náměstí se schylovalo k demonstraci, tak jsem vzala zpátečku:


a zítra vám ukážu, kam jsem se dopracovala poté...

24 komentářů:

  1. Jirinko milá, krásný špacír, krásné fotky a balkon na Kampě a Čertovka- radost nad ránem. Tady chumelí od večera, z okna krása, ale jinak nemusím. Ať Tě paní profesorka potěší a cestou nezapadnete. Klidný den s dobrými zprávami, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, procházka, i když studená, mi udělala dobře a zítra uvidíš, co jsem vyváděla. O tom dnešním dění na Karláku ti napíšu mail. Pa a opatrujte se s maminkou - Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Milovaná místa si nám nafotila a koukám, že můj oblíbený balkonek má už adventní výzdobu...
    Děkuji, Jiřinko a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc ráda tudy chodím a Malá Strana má v každičké uličce něco překvapivého.Však to dobře znáš. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko v tom, že byla včera Praha plná lidí, sis našla krásná a poměrně klidná místa na focení. Alespoň to z fotek tak cítím. Děkuji za nádherné fotografie těchto krásných míst. Přeji Ti klidný den a držím palce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, jak nekoukáme na televizi a neposloucháme rádio, tak jsem byla snad jediná, kdo netušil, co se bude dít.Ale dobře mi tak. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko courání po Praze mám také ráda a vždy objevím něco nového nebo zajímavého. Pěkné záběry a těším se na pokračování. Přeju ti dobré zprávy a také pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Večernice a to jsem objevila na mapě dvě místa, kam chci s kamarádkou, až bude vhodné počasí, vyrazit na ,,prvovýstup,, - bude to zajímavé objevování. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,tak ať ti vše dobře dopadne 🍀 Díky za procházku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tentokrát to nebylo na oslavování, ale nevzdávám to.Mám nejlepší doktorku, co můžu mít a čas ukáže, kdo z koho.
      Dnešek byl poněkud hektický, od rána jsem strávila spoustu hodin v Praze a domů jsem dorazila až před pátou. Hlavně jsem se snažila si nic nezlomit a nepadat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Pěkná pražská předzimní procházka. Vždy spojíš užitečné s příjemným. Mně pouštěli žilou minulý týden a jelikož úpíři sídlí kousíček, tak jsem valila domů. Jiřinko, přeji ti, aby výsledky byly dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to jsi hodná. Já tobě taky držím palce, ať držíme pohromadě a vše během Adventu a svátků zvládneme. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Lezarts
    Milá podívaná na klasiku. Jen mě zaujalo šněrování na mostecké věži! Zdá se, že opadává, jako listí na podzim.
    Tak jsi nešla manifestovat?😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, nešla a dobře jsem udělala, protože jsem si užila jinak a jinde.Navíc jsme dala řeč s jednou paní ve službách tur.ruchu a dostala jsem od ní pěkný tip! Já se mám. Později třeba zveřejním, až vyzkouším?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Však má stále spoustu obdivovatelů - včetně mne. Hezký večer přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Prošla ses pěkně ! A já se už těším kam ses tedy dopracovala poté.........
    Hlavně ale, aby vše u doktorů bylo v pořádku.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u doktorů tentokrát nebylo vše ok, takže objednávka k dalším specialistům následovala. Já dám vydělat kdejakým lékařům po Praze!
      Ohledně mé činnosti včera - myslím, že budete, milé KOČKY, spokojené, jako jsem byla já, i když tam pěkně funělo.
      Ale nepršelo a dalo se to vydržet.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Ahoj Jiřinko,hned bych vyrazila po Praze,jsem moc ráda, že se můžu projít s tebou, krásné fotky.Preji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, tak to jsem zvědavá, jak budeš nahlížet na ty moje zítřejší fotky...Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Praha nikdy nezklame a je asi i po dnešku beze sněhu,jako my.
    Pořídila si Jiřinko krásné fotografie.Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, to by ses tedy divila. Celý den bylo dnes v Praze hodně šero a mokro, odpoledne sněžilo a bylo šeredně.Když jsem vlakem dorazila do N., tak tady bylo bílo, mokro a padal sníh. Šla jsem domů jako na chůdách a jsem šťastná, že mám nohy celé.Volila jsem raději vlak, než bus, tím jsem jela ráno, chudák každý, kdo musí někam v tomhle počasí autem.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  12. A já myslela, že jsi jela s transparentem, když jsi byla v centru dění a ty jsi to vzala zpátečkou - jako pan Brouček z bitvy na Vítkově. ☺ Tak to popisuje Sv. Čech, to jsou moje oblíbené kapitoly z té knihy. Na fotkách dávám 1* těm andělíčkům, hezky živeným, to baroko neznalo anorektické tvary, tedy aspoň ti sochaři ne. U nás se tomu říkalo "pr*elatí andělíčci" a každý věděl, "vo co kráčí". 💁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já je znám také pod tímto názvem.
      Na demonstraci jsem nešla, neb jsem nevěděla, o co kráčí a nejsem ovce, abych nezdůvodně něco sdílela, to bych musela být o něčem přesvědčená a brát se za to.
      No, vidíš, pana Broučka bych si měla znova přečíst, to je nápad. Jiřina z N.

      Vymazat