středa 8. listopadu 2023

Štrasburk

 Milé KOČKY, nebudu tady dávat rozumy vyčtené z internetu nebo z jiných zdrojů, o Štrasburku slyšel každý a je to sídlo mnoha evropských významných institucí, stejně jako jsou tam čtvrti historické a velmi malebné:třeba jako Petit France - město plné kavárniček, restaurací, vináren, prodejen vína, suvenýrů, ovšem i soch významných lidí a zajímavé architektury.
























večerní procházka:



čekání na večeři: bude kohout na víně -



18 komentářů:

  1. Jiřinko, moc krásné fotky i ze Štrasburku. Byla jsem tam před lety a jen na skok, pamatuji si hlavně tržnici a obchod se sýry - ten jsem málem vykoupili :o)
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ohledně sýrů - chápu řidiče busu, že chtějí, aby si klienti nákupy dali pod autobus, zrovna včera jsme měli k večeři jeden z koupených zrajících a nikomu to nepřeju čichat. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to je nádhera. Historické centrum, věže, mosty, to vše do sebe krásně zapadá. Povedly se i ty večerní fotografie. Město protkané vodními kanály je opravdu zajímavé a krásné. Díky za úžasnou podívanou. Přeji ti klidný a pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, poprvé se mi tam moc líbilo a ty další návštěvy jsem si užila také, neb jsem se pouštěla stále dál od centra.Počkej, až uvidíš fotky z adventního zájezdu - to byl zážitek a možná to v prosinci vytáhnu z archivu. Přeji hezký večer... Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, opět moc krásné fotky ráda jsem se podívala.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, díky za návštěvu a těším se na setkání s tebou i příště. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Protože ta krásná místa dobře znám, musím se přiznat… závidím Ti toho kohouta na víně.-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, nebyl celý, jen noha. A pak následoval koláč. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Hezky se na fotky dívá. Pěkně jsi nám město přiblížila. Bezvadný poznávací zájezd !!!
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to mám radost, že se líbí, fotek mám hodně a nikdy nevím, co vybrat. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, jedu už druhé kolečko tvých fotek a jsem fakt nadšená. Je tam nádherně. A co jiného ve Francii než kohout na víně, super 😀😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, oni Frantíci snědí asi všechno, co neuteče na strom. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Párkrát jsem se ve Štrasburgu zastavil, když jsem tudy projížděl, je to moc pěkné místo, jen už celkem málo Francie :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, když vezmeš, kolikrát se to tam přelévalo z Německa do Francie a z Francie do Německa? tak se nemůžeme ničemu divit. A nyní ty mešity!!! - nic, co by mne nadchlo. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Na Strasbourg se ráda podívám, byla jsem tam 3x v různých obdobích roku, byla tam vždy zastávka na cestě do Francie, protože jinak by člověk neměl šanci to město poznat. Mi se tam líbilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, naprosto tě chápu, mám také tři zkušenosti, jedna zjara, jedna adventní a nyní podzimní.Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Moc pěkné město. Jak si píšeš s Petrem a zmiňuješ mešity, tak mně by až tak nevadily stavby samotné, jsou také zajímavé, ale spíše se obávám toho, co představují a komu slouží a co s jejich výstavbou nebo spíše povolováním výstavby souvisí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak nějak to je a především bych ráda věděla, co jim tam, věřícím, jejich představitelé říkají, k čemu je nabádají a jak si to oni vyloží!!! Abychom ve výsledku, my, Evropani, s tou nekončící pomocí, nebyli nakonec za blbce. Jiřina z N.

      Vymazat