čtvrtek 28. prosince 2023

Zimní tipy

 Zachtělo se mi dát vám, milé KOČKY, tip na pěknou výstavu v Rakousku, pro vás, kdo si tam v zimě jezdíte zalyžovat a máte čas i na zastavení pod Alpami: v městečku Spital am Pyhrn - jižně od Linze, je klášter, v něm muzeum a v muzeu výstava krom jiného i perníkových chaloupek, totiž - v každém domě ve vesnici ( městečku ) upečou ten svůj domek a na rok ho vystaví - je to voňavé a krásné, především dětem se líbí.Už jsem to tu kdysi měla na blogu, ale fotky mi smazali, tak opakuji a pro vás, kdo máte zájem: to jsme byly s Janou na adventním zájezdu v Grazu, pak v klášteře Rein a odtud jsme měli jet právě sem a také do kláštera Admont, jenže se strhla sněhová bouře a takhle to vypadalo po příjezdu:

( do Admontu jsme se prostě nedostali ).




















Kremsmünster:
V jiný adventní zájezd jsme byly krom jiného na tomto místě - také klášter, ale tam zas chovají ryby a bylo to dost zajímavé - barokní sádky tomu říkají:






návštěvu tam doporučuji...

16 komentářů:

  1. Jiřinko, tvé tipy mi přijdou vždycky vhod. Ty sádka tedy jsou...
    Děkuji za parádní zimní fotky a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tehdy ten několikadenní adventní zájezd byl povedený, viděli jsme toho opravdu hodně, Rakousko já můžu. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné zimní fotky, voňavé chaloupky - každá jiná a ryby si tedy uměly vybrat prostředí.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, oni si spíš uměli poradit ti mniši, aby měli celý rok co jíst.
      A navíc to tam pěkně vypadá. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, chaloupky jsou roztomilé zasněžené fotky se mi moc líbí Přeji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, když naši mladí s dětmi jeli lyžovat do Rakouska, navedla jsem je a jeli se na perníkové chaloupky podívat a moc si to chválili. Mají tam na začátku perníkové rádio, které hraje a to se jim líbilo nejvíc. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Zajímavé a hezké ohlédnutí. Perníková vesnice je krásná k “sežrání”:-).
    Mám tip na léto, kam vyrazit na výlet!

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsme byli ubytovaní před výstavou psů ve Welsu v Bad Mittensdorfu, tak v jedné hospodě tam zas měli pro změnu výstavu betlémů které tam tvořili místní a hlasovalo se o tom nejhezčím který pak zdobil restauraci po celý adventní čas. Musím říct že to byly tak luxusní betlémy že vybrat ten nej jsem fakt místním nezáviděla. Ovšem ty chaloupky jsou taky něco!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Vendy, to ti věřím, my jsme při různých adventních zájezdech po Němecvku i po Rakousku už také zhlédly s Janou spoustu výstav betlémů a je to moc pěkné si je prohlížet, ač jsou každý jiný.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko zdravím Tě. To jsou zase krásné fotografie. Máš krásné vzpomínky. Přeji Ti moc hezké a pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já si to užívám, když někam jedu a pak zase později z fotek. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak jsem se u Tebe zastavila ještě jednou, tentokrát už na počítači a fotografie si opravdu užívala. Ty zimní se sněhem jsou úžasné a líbí se imi i ty chaloupky. U nás už sníh není, roztál rychle, ale zase má napadnout... vždyť zima teprve začala. Přeji Ti krásné dny a opatruj se. Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, dnes jsem změnila plány a místo, abych šla ven, udělala jsem si doma brigádu a nyní jako odměnu jdu na počítač. Našla jsem zajímavé staré fotky, asi je sem lípnu.
      Pa a hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Květuško, snažila jsem se vybrat fotky, které by blogerky zaujaly. Jiřina z N.

      Vymazat