pátek 15. prosince 2023

Změna počasí

 Na adventním zájezdu do Erfurtu se nám během noci změnilo počasí a tak jsme náhle měli sníh a nemohli jsme vyjet na hrad Wartburg - tudíž se měnily plány a program - ale nevadilo to.

V městě Eisenach jsme si užili nadílku sněhu a téměř prázdné náměstí bylo taky fajn, stánky bez front a dalo se i fotit:









místo na hrad Wartburg - následoval přesun do Chemnitz:








To jsou ty krátké zájezdíky, kde si dopřejete svařák, mandle, perníčky, klobásky, informace o Lutherovi, o Dürerovi, navštívíte několik kostelů, případně muzea a odvážnější nakoupí i dárky. A já? já se vždy ráda vrátím domů.



20 komentářů:

  1. Jiřinko, užila sis pěkný výlet. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, k poznávání sousedních zemí patří i takové adventní zkušenosti. Já si to užívám, snad mi bude dopřáno i v dalších letech., Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Sněhová nadílka by mě potěšila všude.Nádherná adventní atmosféra.
    Jiřinko,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, sice jsme se nedostali na ten hrad, ale náhradní program stál taky za to. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Dokonalá atmosféra! Úplně cítím ten vzduch, když je město pod sněhem a vůni svařáku... Města znám jen podle jména, děkuji za nakouknutí.
    Jiřinko, moc tě zdravím. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko a posezení u kapučína ve vyhřáté kavárně s pohledem na sněhem zasypané město nemá chybu.Máme vyzkoušeno. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Oni to prostě umí))) Krásná adventní atmosféra zachycená tvým okem)))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, v německy mluvících zemích i jinde okolo je adventní čas dost příjemný a stojí to leckde za návštěvu.Baví nás to zkoumat. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ahoj Jiřinko,ten sníh tomu dá tu pravou adventní atmosféru.Moc hezký výlet a fotky ráda jsem se s tebou podívala.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, mám těch adventních zkušeností hodně a jsem tomu ráda, my to prokládáme s Janou i výpravami do Prahy nebo jiných našich velkých měst. Mám i několik velmi oblíbených. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko to je hezké s s tím sněhem to mělo zase jinou atmosféru. Moc se mi vše líbí, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, můj nejmilejší je vánoční, případně velikonoční zájezd do 4 měst a to jsou Rothenburg, Swäbisch Hall, Nördlingen a Dünkelsbuhl.Mají hradby, věže, senzační atmosféru a nejlepší je tam vzít odrostlejší vnoučata.Případně jet s bezproblémovou kamarádkou. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Sníh dá tomu místu tu pravou adventní atmosféru. Myslím, že změna programu nevadila.
    Bezva fotky!
    Hezký den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsme už pokročilého věku a tak se nekácíme z každé maličkosti a změnu jsme prostě vzaly za nutnost. A taky dobrý. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Lezarts
    Zase další krása Adventu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko a doufám, že ne poslední. Užij si další adventní dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Opět moc krásné fotografie s adventní atmosférou. Zasněžené je to opravdu půvabné.a vánoční. Přeji Ti hlavně hodně zdraví a ještě mnoho takových krásných zážitků. Krásné adventní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji ti za krásná přání a je fakt, že sníh na adventních zájezdech je na fotkách prima, ale chodit v tom a jezdit busem už tak jednoduché není.
      Moc tě zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. To je nádhera! Úžasná adventní atmosféra,potěcha pro oko.Přeju ti Jiřinko,ať máš takových krásných zážitků ještě moc a moc.Krásnou adventní neděli a hodně zdravíčka ti přeje Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, podle tvých komentářů vím, že lidé navzájem si přející jsou šťastnější, než závistivci a nepřejícníci. Jiřina z N.

      Vymazat