pátek 19. ledna 2024

Krýzovy Jesličky

Na dovolených s vnučkami jsme museli vymýšlet takové aktivity, aby se dětem program líbil...A to jsem se vyřádila, věříte, milé KOČKY? Snažila jsem se už při plánování dovolené koupit pobyt v takové oblasti, aby tam toho ,,pro nás, děvčata,, toho bylo hodně k vidění. A aby se tam manžel nenudil, který tam figuroval především jako řidič a ochránce.

Tak třeba jedna dovolená byla Jindřichův Hradec, Třeboň, Nové Hrady, Terčino Údolí, Slavonice, Telč, Dačice, Landštejn, bydleli jsme v Leštině a chodili do vedlejší vesnice - holčiny tam jezdily na koních.

Muzeum: v Jindř.Hradci:



Pohyblivý betlém - Krýzovy jesličky v Jindřichově Hradci: foceno přes sklo











vnučky:

babička:


18 komentářů:

  1. Jiřinko, dovolená plná zážitků. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vždy jsem se na dovolené s nimi těšila a potom ráda vzpomínala. Už je to vše jinak, ale to je život. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, máš na co vzpomínat a holky určitě taky!
    U nás ty poslední dovolené, když jsem jezdili už jen s Adamem, byly obráceně - vždycky jsem hledala alespoň nějakou technickou památku, aby si taky kluci užili :o)
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, co hradů a zámků a všelijakých přírodních památek jsme společně navštívily, ukázala jsem jim, co jsem znala. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,já na dovolené s vnoučaty vzpomínám,jako na nejhezčí.
    Já s nimi jezdila sama,manžel chodil ještě do práce a bývaly jsme většinou někde na
    chatě,hlavně,aby tam bylo koupání.Akorát mě mrzí,že třeba Valinka,které byly tři roky a jela
    s námi poprvé si na některé zážitky nevzpomíná až teprve,když byla větší.Nejvíc si toho pamatuje vnuk,ten byl nejstarší.Byly to krásné časy,jezdila jsem s nimi skoro 10 let.Jesličky jsou moc krásné.Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mladší vnučka taky byla s námi poprvé ve třech letech, ale měla tam starší sestru a první dva dny i rodiče, tak žádný problém nebyl. Navíc na mne byla zvyklá. Manžel nás vozil po okolí a my jsme výletovaly, až se z nás kouřilo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Nejvíc jsme jezdili s nejstarší vnučkou. Bezva bývala tzv.dámská jízda - tlupa složená z babiček, maminek a dětiček. Objednaný pobyt v okolních horských obcích - bylo to fajn. Naši holčičí partu kazil akorát jeden mužský - malý vnouček kamarádky. :-)
    Měj pěkný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na to se moc fajn vzpomíná, zážitky ti nikdo nevezme. Děti ani nemusí k moři a užijí si i u potoka v Čechách, to až později - ale každého baví něco jiného.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, to je nádherný betlém. My jsme kdysi navštívili muzeum betlémů v Kryštofově údolí. Tam jich také bylo krásných a zajímavých. Moc vám to na fotkách sluší. Přeji Ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, taky jsme byli dvakrát na dovolené společně s rodiči vnuček a s nimi holčiny jezdily třeba do Aquaparku a s námi všichni čtyři pak jinam. Poprvé to bylo Peklo u N.M.n.M. a podruhé v Jeseníku, společně jsme šli řeba na Rejvíz a nebo na Praděd.To byla taky bezva dovolená v Jeseníkách.Celkem jsme s vnučkami byli asi 13 -14x na dovolené někde v Čechách.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko,do Jindřichova Hradce jezdím moc ráda vůbec jižní Čechy mám moc ráda betlém a muzeum snad letos navštívíme.Preji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, to se ti nedivím, já také a mám to tam docela procestované , pěšky i na kole.Není vyloučeno, že se tam ještě někdy vrátíme. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Holky mají díky tobě spoustu úžasných zážitků.
    Přeji poklidný víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, však ty máš jednu takovou treperendu taky. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko zdravím, tak to mají vnučky spoustu zážitků a vzpomínek... K nám holky jezdí samy bez rodičů od jejich jednoho roku, vždycky se na ně těším. Hezký víkend přeju, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si myslím, že nejvíc přínosné to bylo pro mne. Že jsem s nimi mohla být hodně pohromadě a to po celý rok. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Babičce to sluší, je jako děvčátko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, ono je to pár let zpátky, tak teď by to vypadalo malinko jinak!
      Ale co, v duchu se nic nezměnilo. A děkuji!
      Jiřina z N.

      Vymazat