čtvrtek 29. února 2024

Byla jsem pilná

 V únoru jsem byla: pilná - nejprve jsem pro nedostatek nových knížek vyhrabala z vlastní knihovny učebnici němčiny pro samouky, abych ji brzy zase uložila, protože jsem dvě knihy dostala k svátku a narozeninám od zetě, díky, Martine, a několik knih jsem dovlekla z Městské knihovny a pilně jsem četla pod dekou, když už mi nebylo právě nejlépe a trávila jsem dost času v posteli.

Milé KOČKY: 

Půjčila jsem si 

Evžena Bočka: Poslední aristokratku

Jojo Moyesovou: Než jsem tě poznala a Život po tobě

četlo se to dobře a určitě po této spisovatelce opět sáhnu, mají jí tam na regálu asi metr.

Zatímco jsem louskala dvě nové knihy:

Jaroslav Rudiš: Návod k použití železnice  ( už to čte manžel )

Aleš Palán : Náčelník 

plánovala jsem si výlety a zájezdy, rekapitulovala dřívější cesty a výpravy po Česku i venku a snažila jsem si v dalších, zatím jen zamýšlených výletech, doplnit dosud bílá místa na mé pomyslné mapě. Jak se mi to povede, se uvidí během letoška.

Také jsem si půjčila jednu knihu o Vesmíru a Dvacet tisíc mil pod mořem pro Honzíka a trochu jsem mu z ní četla, když přicházel na pravidelnou návštěvu. Zatím jsem sice pozorovala, že ho knhy baví, ale vyprovokovat ho k pravidelnému čtení to nestačilo.



11 komentářů:

  1. Úplná únorová knihomolky)))přeji hodně zážitků u dalších knih.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi dobrá Jiřinko. Já už měsíc lousjsm knihu o Životě obyvatel pod Studencem, o současných a již zaniklých vesničkách, ale to je spíš encyklopedie a nevydržím u toho. Navíc tam to moc neznám a nemám to tam prochozené, a tak si ta místa neumím až tak moc představit. Šlechtění je to zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu pilná čtenářka. Měla bych se stydět...
    Jiřinko, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Pilná čtenářka jsi !!! Taky docela hodně čtu - každý den - večer !
    Pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Lezarts
    Báječně vyplněný čas. Když nemohu do zahrady a sedím v ateliéru, mám puštěnou audioknihu a prakticky nekoukám na televizi, tak v posteli četba. A mám momentálně opravdu knihy od kterých se jen těžko odtrhávám!
    Přeji Ti,ať se Tvé plány vyplní a i já se do nich vejdu:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Čtení je skvělé trávení volného času ve všech ročních obdobích, můj hodně oblíbený koníček, řekla bych, že možná kůň 😀😉

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, jsi pilná čtenářka. 👍👍 Evžen Boček napsal čtyři části Aristokratky, ta první je nejlepší. Při četbě mi smíchy tekly slzy.
    Čtu také hodně. V nemocnici jsem začala číst Bryndzu (mám ho staženého ve čtečce) a přečetla od něj pět knih. Mám tento žánr ráda. Teď jsem se pustila do knihy Pandemie od Daniela Kally. Zatím jsem na začátku. Napsal jí dříve, než vypukla skutečná pandemie, ale i tady byl počátek v Číně.
    Moc ti držím pěsti, aby cestovatelské plány vyšly. ✊🍀✊

    OdpovědětVymazat
  8. Honzík ví, že předčítání je mnohem lepší. :) Byla jsi v četbě opravdu pilná. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, on u nás ustavičně něco montuje a spravuje a tvoří a tak poslouchat u toho ho baví, určitě mu půjčím ještě další knížky.
      Je mu devět.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Moje milé blogerky, jakmile se náš PC vyléčí, budu zase ráda blouzdat po vašich blozích a těšit se z vašich, určitě už jarních, příspěvků - z vašich toulek přírodou a květinek v bytě či na zahrádkách. Krásné jaro!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat