středa 28. února 2024

Peklo

 Míst s názvem Peklo je v Čechách více, ale já vás nyní pozvu, milé KOČKY, do Pekla u České Lípy, kam jinam v této době, kdy už leckde lze vidět bledule, že?

My se na ně každý rok jezdíme podívat buď právě do tohoto údolí s názvem Peklo nebo do Zubrnic a případně se dají vidět v zámeckém parku v Kostelci nad Orlicí nebo i na mnoha dalších místech, ale ta máme odsud daleko. Od Jitky vím, že jsou i v Podtroseckém údolí a taky kolem říčky Doubravy?Vendy kdysi psala i o jedné ode mne vzdálené lokalitě...

Přiznám se bez mučení, že tyhle fotky jsou z minulých let a nové hodlám teprve pořídit, nebojte, o nic nepřijdete, schovávat je nebudu.

Cestou zastavení v Jestřebí - hospůdka:







a jsme v údolí Peklo:









Nebyli jsme tam poprvé ani naposledy, ale už to nechodíme z Lípy do Zahrádek pěšky, zastavíme u zámku a jdeme, kam nám to cestička dovolí a pak se vrátíme.

Milé blogerky a kam směřují vaše kroky s jarem?







aneb takový výlet na houby...

16 komentářů:

  1. Jiřinko, to je nádhera! Kouzelné místo!
    Na bledule jezdíme do parku zámku v Kostelci nad Orlicí, je tam neuvěřitelná záplava...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, v tom zámeckém parku u Kinských jsem byla vícekrát, ale ne na bledulích, škoda, mám co napravovat. Zato zmrzlinové poháry jsme tam měli s vnučkami obří. hihi Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, krásný květinový příspěvek. Jen jedno vím jistě. Do údolí Peklo už mě to neláká a to jsme návštěvu údolí nevynechali žádný rok. O tom bych mohla napsat mnoho slov, ale nechci pokazit dojem z tvého hezkého květinového příspěvku. Krásný den Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, určitě bych uhádla proč - popadané stromy, zřícená skála a binec v potoce - už to poslední roky nebylo ono - snad se to zlepší. Nás tam ty bledule lákají a snad vyjde i výprava do Zubrnic. Taky jsem měla ráda výlety s babičkou , ale později, za úpolíny na Verneřicko , za konvalinkami a na petrklíče.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Taky jsme tento týden byli s mužem podívat se za bledulemi. Akorát fotky se mi nepodařily. Neměla jsem foťák, fotila jsem mobilem. Nevím, co jsem dělala, fotky z mobilu mám většinou OK, tentokrát byly rozmazané. :-)
    Ano, ano - tzv. Peklo je leckde.
    Klidný den, Jiřinko ! ( u nás to dnes vypadá na den nic moc- ráno pršelo, teď hodně šedé nebe).
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Peklo u N.M.n.M. je krásné, jestli myslíš tohle. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Také tuto trasu znám, sice bez bledulí, ale zato s dobrým posilněním v Jestřebí. Je to moc hezký výlet!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, já ti mám pocit, že ta hospoda hrála v nějakém seriálu nebo povídce, ale co já můžu vědět, když na ,,bednu,, nekoukám už 2,5 roku. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, krásné fotky jsi v Pekle a okolí pořídila.👍👍👍 My tam byli loni a měla jsem o tom na blogu článek. Včera jsme jeli skoro kolem. Maminka měla výročí, takže jsme navštívili Rumburk. V Zahrádkách jsme s mužem přemýšleli o tom, zda už bledule kvetou. Ale počasí bylo odporné, celou cestu mlha, místy hustá, že by se dala krájet. Zbytek dne jsme pak trávili v Č.Lípě na spolužáckém srazu. Byla jsem tam po hodně dlouhé době, naposledy loni v červnu.
    Měj hezké dny. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, trasu z N. do Rumburka a také kolem Úštěka do Benešova n.Pl. bych asi ušla i poslepu, co my se tam najezdili. Takže ti věřím - tys studovala v Lípě a já v Děčíně!
      Já jsem maturovala v r.1966. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, Peklo nádherné a hostinec hodně lákavý 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, oni u hospůdky prodávali různé velikonoční zboží a kytky. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Ahoj Jiřinko, krásné fotky v Zubrnici jsme byli tak před deseti roky a určitě tam se tam ještě vypravime.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, mají tam tu železnici s občasným provozem ( trať vedla až do Verneřic a do Úštěka ) a její Muzeum a z druhé strany kopce je Kalich - Žižkův kdysi hrad. Stojí za to při pěkném počasí nahoru vylézt! My jsme si tam dávali rande s rodinou a s přáteli od Děčína a na ohýnku pekli buřty a pak jsme se zase rozprchli.
      ( jindy jsme se scházeli na Helfenburku kousek od Úštěka nebo nad Kravařemi na Ronově ) Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, nádherné fotky jsi nám nafotila. Díky za sdílení. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jak se to trochu v přírodě zazelená, už mě to táhne ven a na výlety se dost těším, zatím je počasí dost frustrující. Měj se hezky a hodně času s vnučkou! Jiřina z N.

      Vymazat