úterý 27. února 2024

Koně

Pro dnešek jsem si připravila připomínku výletování na příjemné místo, které s mužem velmi rádi nahodile navštěvujeme a stále nás to tam i v okolí baví: Kladruby nad Labem

poprvé jsme se tam vypravili vlakem a pak už vždy autem:


















a zase bude květen a zase poroste tráva, pampelišky...pokvetou kaštany...





milé KOČKY, co vy a koně?


24 komentářů:

  1. Jiřinko, to je krása. Ráda na koně koukám a naše holky na koních i jezdily, já neměla odvahu. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, taky jsem nikdy na koni neseděla, asi bych mu to neudělala, hihi. Ale vnučky a především ta mladší se koním věnovaly hodně roků a na prázdniny třeba jezdily do Sloupu na farmu, také v Praze měly nějaké aktivity, později to pro spoustu učení nechaly.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,obdivuji tato nádherná zvířata.Moje sestra,když byla malá,jezdila na koni,často jsem s ní na jízdárnu šla,ale vždy jsem měla respekt,strach, nikdy jsem to nezkusila.Přeju ti krásné,sluníčkové dny.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to je hezká vzpomínka, naše mladší vnučka byla ochotna i uklízet koblihy...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, pro tohle místo mám slabost, děda s babi tam měli kdysi hospodu...
    A ty koně...ach!
    Děkuji za mail, napíšu!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my jsme byli párkrát i ve spřáteleném zařízení ve Slatiňanech a nikdy mě nepřestalo bavit se na koníky dívat.
      A na té jarní trávě, s hříbaty, to nemá chybu. Jiřina z N:

      Vymazat
  4. Krásné fotky. Jo tak to se vůbec nedivím, že sem rádi jezdíte. Koníčci Kladrubáci. Tahle zvirata miluju, i když z nich mám respekt. Já jsem byla v Kladrubech hodně dávno. Před 51 lety
    🙂To jsme však jen navštívili tátu v rehabilitačním ústavu. Byl tam po těžké zlomenine nohy, která si vyžádala rok léčby. Ale nevím nyní, jestli se jedná o stejné město. Měj hezky den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak pro pořádek: tohle jsou Kladruby nad Labem, pak jsou Kladruby u Stříbra - viz stavby Santiniho a pak je rehabilitační centrum nebo tak něco v Kladrubech, východně od Vlašimi a tam jste asi byli? Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Nádherná zvířata jsou koně a mám k nim nejen velký obdiv, ale také respekt. V Kladrubech jsem byla také jen v rehabilitačním stavu kdysi dávno pár dnů na praxi. A tak díky, že jsem mohla jet s Tebou, Jiřinko.
    Báječné fotky nejen koní, ale i tráva a květy kaštanů - jak já se těším na jaro! Zatím tu máme mlhu, ale dnes nemrzne.
    Hezký den všem. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, my se do Kladrub rádi vracíme, stejně jako do Slatiňan, jsou tam hezké procházky a ti koně, radost pohledět. Ve Slatiňanech dělají i komentované prohlídky a naše mladší vnučka tam předváděla při jedné z nich, jak sedět v sedle na koni, to jsem byla na ni pyšná. To jí bylo tehdy polovic, než teď.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jejda, to jsem to teda spletla .............stejně jsou ale koně nádherní! A ani ve Slatiňanech jsem nebyla. Hezký večer a pa Eva

      Vymazat
    3. Evi, to je normální, že se člověk občas splete. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. No jo - koně ! To je prostě nádherný tvor. Tady u nás je možné na mnoha místech pokochat se pohledem na ně.
    Fotky z Kladrub jsou moc krásné.
    Měj pěkné klidné odpoledne, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, kdykoli čtu tvůj komentář nebo jdu na tvůj blog, zasteskne se mi po pobytu u p.Brože v Hodkovicích...už, aby se dalo k němu jet. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko to jsou nádherní koně. Moc hezky jsi je nafotila. Je zajímavé, že hříbata se rodí tmavá a nakonec jsou to takoví nádherní bělouši...Přeji Ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já moc ráda zjara pozoruji čerstvě narozená zvířátka - ať jsou to hříbata, kůzlata, jehňata a pod., mívali jsme v Rbk housátka a kuřata, králíčky. To je svět, který neomrzí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Lezarts
    Koně obdivuji, ale mám před nimi respekt. Tak jednou mi jízda na hřbetě koně stačila:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, já jsem jen párkrát jela nějakou bryčkou a dívala se na koně odzadu, hihi, třeba v Třeboni a pod., to jsme si dopřáli obvykle na dovolených s vnučkami.
      Klapání podkov na dláždění a pohled na domy a ulice z ,, kočáru ,, se líbilo.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Nádherní koně Jiřinko ♥ koně mám moc ráda ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, tomu rozumím. Mám to stejně. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, krásné fotky. 👍👍👍 Musím je ukázat nejmladší vnučce, která pravidelně jezdí na koni. Maminka jí vozí do obce Zájezd. Ona sama, než se narodila naše menší vnoučata, zajížděla koně Martině Růžičkové. Známá žokejka, která jezdila i Velkou Pardubickou.
    Já, coby dítě, jsem jezdívala u babičky v Kostelci na sousedově koni. Bez sedla a přidržujíc se hřívy.😀 Pak později jsem okusila i jízdu v sedle a byl to nezapomenutelný zážitek.
    Měj hezké dny. 💓🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, naše vnučky taky měly rády na dovolené pojíždění na koni, ale zatímco starší se trochu bála, ta mladší vypadala, jsko by se na koni narodila. Takže jsme to vždy plánovala tak, aby tam nějací koně byli. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. To by bylo "něco" pro naši Lolu. Miluje koně. Ta by se tu zbláznila radostí))) Eva

    OdpovědětVymazat