pátek 9. února 2024

Těšení

 Dneska se moc těším na jarní dny, na to, že si otevřu balkonové dveře, budu si číst v ušáku a poslouchat ptáčky venku na stromech...

těším se na dny, kdy dám zase na balkon truhlíky s muškáty a budu sledovat, jak si vedou -

Jak jste na tom vy, v tyto ponuré dny, milé KOČKY?





28 komentářů:

  1. Jiřinko, včera to zn. ve čtvrtek jsem se vzbudila do zasněženého ponurého rána 🙈Já už chci také jaro 🍀

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko,kdo by se netěšil při tomhle počasí,co je.Mám ráda pořádnou zimu se sněhem
    a mrazy.Celou noc u nás lilo,mám slabé spaní a pořád jsem slyšela,jak déšť bubnuje do parapetu.Už včera byla Jizera vylitá.Já mám odhrnutou záclonu u lodžie a pořád tam stojí stativ s foťákem,nez něho už fotit nemohu i tak je to už zlé.Manžel v pokoji pořád kouká na televizi a má za úkol sledovat krmítko,když tam bude nějaký jiný ptáček.Zavolá a já se plížím.Máš to doma útulné,do mého vkusu.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, popravdě už to na balkoně vypadá v létě jinak, protože nám při rekonstrukci domu udělali trochu jinak zábradlí a podlahu.Ale rozměry jsou stejné.Muškáty tam dávám ty, co přežijí přezimování na schodišti a dokoupím pár nových.Při věšení prádla pak mám sice problém, ale kytky musí být.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, čas mi plyne celkem rychlým tempem, ale když se se náhodou zastavím, tak sním... A o úplně obyčejných věcech, třeba otevřených oknech a sluníčku...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já volný čas trávím s knížkami pod dekou a taky mi to utíká. Teď mi zeť daroval dvě knížky a něco mám půjčeného z knihovny. Jen mě přepadla chvilková chmura.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    To už bude zase brzo! Čas letí jako splašené. Pravdou je, že se sluncem je každá sezóna krásná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, asi jsem se cítila jako ten polámaný mraveneček, bez sluníčka mi to jde hůř.
      Moc tě zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Zdravím a mám to úplně stejně. Dnešní šedivé, ponuré ráno moc nálady nepřidá. Balkon s tvými muškáty je jako pohlazení. Koukám z balkonu na podobný dům jako ty, to mě zaujalo :). Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tady se postupně tyhle domy z padesátých let prodaly a utvořila BD a postupně se opravily a náš celkově za naše peníze rekonstruoval. Jsou to 2+1 a nám to s dědoušem stačí. Pravda, vila u moře se zahradou by se mi líbila víc, ale už bych to nestíhala uklízet. Přeji ti hezké dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko máš to doma moc hezké a útulné. Malinko Ti "závidím" balkón...Přeji Ti moc hezké těšení na jaro. I já se na něj těším, až nebudu muset na sobě mít vrstvy oblečení a kabát nebo teplou bundu a budu moci vyběhnout jen v lehké bundičce nebo mikině..Měj krásný páteční večer a pohodový celičký víkend.,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, byt má dvě malinké výhody: okno v koupelně a balkonek. Jinak prťavý byt pro dva - jen bych si ho ráda celý předělala a nově zařídila ( od r.2009, kdy jsem šla do důchodu, jsme to chtěla, ale místo toho jezdím na zájezdíky, neb manžel nemá potřebu něco v bytě měnit ).
      Popřeji ti klidné dny víkendu a případně výlet někam do přírody. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Vija
    Jiřinko, těším se a moc. Když můžu na zahradu je mi dobře a zítra snad i teplotně to vyjde a vyrazím. Ve čtvrtek zasněžené auto a dneska ráno lilo. Tak ať nám to uteče. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím tě, milá Vijo, letošní zima je divná, snad nebude chumelit koncem dubna.
      Dnes tady bylo 11 st.!
      Mávám a užij si volno. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Dnes u nás bylo ponuro, šedivo. Na jaro se už těším hodně, ale když on je ještě únor .....
    Ale už mám doma jarní kvítka, tak je to takové radostnější.
    Skočil na mne tento týden nějaký bacílek, takže dny o ničem. K počítači jsem si sedala jen na chvíli, ani jsem na Tvůj minulý příspěvek nezareagovala. Nenapsala bych nic jiného, nežli Ty a ostatní diskutující. Mé mysli oblouzněné horečkou se nějak diskutovat nechtělo :-).
    Klidný večer, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, kamarádka taky onemocněla a já sama nikam nejdu, tak sedím s knížkami doma pod dekou. Při čtení to uteče. Koupila jsem si narcisky, vykvetly rychle a taky rychle odkvetly. Dostane je švagrová do zahrady. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Máš to doma moc útulné a nedivím se ti, že se těšíš na posezení u otevřeného balkónu. Taky se těším na ranní kávu na lavičce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, mám zatím 4 druhy polštářků na sedačku a ty střídám podle ročního období, ovšem můj manžel je obvykle nahází je jednu hromadu a považuje je za naprostou zbytečnost.Takže pokud to má nějak vypadat, musím odlákat manžela třeba do kuchyně.
      žalobníček Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Ahoj Jiřinko,u nás odpoledne konečně nepršelo a i se vyjasnilo tak jsem šla ven alespoň zamést dlažby a uklidit poslední zimní výzdobu kterou vítr rozfoukal na jaro se už taky těším i když mám ráda zimu,ale ne takovou jaká je letos Přeji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, dnes odpoledne se to trochu rozfoukalo a nepršelo, ale počasí posledních pár dní mne otrávilo. Kdyby alespoň byla ta zima. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko i já se těším na jaro, ale včera a předevčírem zase napadalo dost sněhu. Dneska to sice roztálo, ale sluníčko nikde. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, jednu výhodu proti listopadu to má, že není tolik tma, ale už to sluníčko chybí. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko,taky se moc těším na jaro,sluníčko,barvy,kytky na balkoně.U nás včera pršelo celý den,šedivo,smutno.Zimu mám ráda,ale tohle není pořádná zima.U tebe doma se mi líbí,máš to útulné,pěkné a vidím,že jsi stejně"polštářková"jako já.Měj se pěkně,mávám od nás.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, směju se, polštářky mám 4 druhy, podle ročního období a všechny můj manžel nesnáší, hihi. Ze sedačky dělá zmuchlaný kutloch. Ale, co nadělám. Zase se ale drží doma...Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko, i já se moc těším. Vzduch venku už voní jarem, i když asi zima ještě neřekla poslední slovo.
    Dnes jsem "probudila" amarylisy a zmijovce, které odpočívaly pod schody na půdu a přepykýrovala malé sazeničky muškátů ze semínek. Jsem zvědavá, co z toho bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ty si nedáš pokoj ani v narkoze, že ne? Amarilis jsem měla jeden a je po něm. Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Jiřinko, z tohoto článku čiší pohoda a klid s radostí dohromady. Také už se těším na jarní a letní dny. Bude i více světla a člověk pookřeje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško a ty navíc víš, že tě toužebně vyhlíží zahrada...Jiřina z N.

      Vymazat