středa 17. dubna 2024

Promítání filmů

 Když mi není zrovna nejlépe, mám na to recept: sednu si do postele, podložím se polštáři a pouštím si filmy, své vlastní, natočené do hlavy na zájezdech, a podle potřeby si je můžu kdykoli přehrát, nevěříte, milé KOČKY?

Zkusím vás přesvědčit.

Obvykle na zájezdu fotím, a zároveň se snažím hodně si zapamatovat. Ovšem, když jsem jela do Bretaně, manžel mi den před odjezdem vnutil kameru a udělal mi asi 10 minutovou instruktáž, která páčka je na co dobrá ( do hodiny jsem to úspěšně jako naprostý technický antitalent zapomněla ) a druhý den mi dal pac a pusu a těšil se na pár klidných dní. Já jsem tehdy u mne nezvykle málo fotila a snažila jsem se kameru neztratit, nepoškodit a občas i něco natočit. Po návratu mi nejen manžel - dokonce i známí vyslovili uznání, že na začátečníka to video ( celé tři kazety ) nevypadá vůbec špatně. Prostě jinými slovy mě zařadili někam mezi p.Formana a p.Felliniho. Málem mi vnutili myšlenku, že bych mohla natáčet pro National Geografic.

Ale stejně jsem zůstala u dalších zájezdů raději věrná fotoaparátu. Jako úvod by to mohlo stačit - tento týden byl poněkud náročný a tak jsem si ty moje filmy pouštěla docela často a jeden z nich si nyní díky fotkám dáme spolu? Zvu vás, milé blogerky, na jiný zájezd - ne do té Bretaně, ale do jižní Francie:







školka plachetniček:


koupila jsem si dva obrázky: 






být tahle vilka moje! - pozvu vás.




tady už mám vybráno: v St.Tropez je z čeho vybírat:







Bydleli jsme v Giens a vozili nás po okolí. Jeden celý den jsme se koupali na ostrově Porquerolles.

Tento zájezd byl obzvlášť povedený, jelo hodně žen z Moravy, dovezly si víno a později dokupovaly od místních a každý večer zpívaly moravské písničky, což obdivovali jak účastníci zájezdu, tak místní.


26 komentářů:

  1. Páni, Jiřinko! Opravdu máš na co vzpomínat. Francie říznutá Moravou musí být prostě pecka.
    Děkuji za krásné fotky!
    Odpočívej! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, o té Francii bych mohla dobu vyprávět, jela jsem tam prvně do Burgundska +Champagne a zamilovala se bezhlavě a pak už to bylo jasné, každý další zájezd jinam po té krásné zemi. ( Občas proloženo Itálií, aby mi po ní nebylo smutno, hihi ).
      Takže taky došlo na Provence a to dokonce dvakrát, pokaždé jinam. Mít sponzora, jedu tam klidně i 3x ročně. Tuším, že mi to věříš. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to byl určitě nádherný zájezd. Zajímavá architektura, míře, krásné počasí, a Tobě to na fotkách moc sluší. Věřím, že s veselou partou je zájezd ještě krásnější a zážitky to ještě více pozvedne. Krásné vzpomínky máš...Přeji Ti ještě mnoho takových krásných zájezdů a super zážitků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, tento zájezd byl korunován poslední den před odjezdem návštěvou Grassu - voňavkárny a to bylo něco. Ale nejvíc pro mne to moře - jako kafe. Měla bych přidat fotku u četníků v St.Tropez? Hned bych tě tam vzala, tam by ses od koček naučila odpočívat! Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, zájezd to byl určitě povedený. Ráda jsem se pokochala krásnými fotografiemi i doprovodným slovem. Čtyřlístek není na noťasu k mámí, posílám ☺ ♥ ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, děkuji a moc tě zdravím. Asi ti napíšu soukr.dopis. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Francii jsem nenavštívila i když v plánu kdysi byla. Nedopadlo to a už jsem to odpískala.
    Takže u PC sedím a na Tvoje prima fotky hledím. Jsou parádní a Tobě to moc sluší.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, je to minulost a jen mé vzpomínky jsou stále svěží. Pa a jela bych s tebou do Francie hned. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, to je nádhera. Já mám kameru i na foťáku, stačí přepnout páčku a někdy také natáčím krátké sekvence, a pak je spojuji v programu na videa, ale stejně raději listuji ve fotografiích, protože se v nich lépe orientuji, nad některou se zastavím, jinou přelétnu. Dneska se nemohu vynadívat, moc ti to sluší, jsi fešná cestovatelka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, dnes bys mne nepoznala! Ale nevadí, jestli se vše v dobré obrátí, bude i vizáž zase ok. Moc tě zdravím a přeji krásné cestování i práce na zahradě. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Milá Jiřinko, moc děkuju za tak krásný výlet, užila jsem si ho a říkám upřímně - tenhle tvůj fotofilm je lepší než televize (kterou doma nemám a vím proč). ;) Na fotkách vidím krásnou Francouzku Jiřinku, která má talent nejen na focení a filmaření (vsadím se, že kam se na tebe hrabou Forman a Felliny) ;), ale taky nám tady svým vtipným a milým vyprávěním vždycky dokáže vylepšit den. Tak ať i tvoje dny jsou čím dál tím lepší, myslím na tebe. Posílám ti pusu jako husu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucinko, od tebe jde taková síla, že jsem hned na tom líp. Moc se těším na zážitky zpod Eifelky a dej si za mne kávičku plus makronku - nějakou tu brož na klopu a puntíkatý šátek do vlasů. Pažížanky zblednou závistí. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Ahoj Jiřinko, moc ráda jsem se s tebou prošla hezký výlet.Posilam moc pozdravů Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, kdybych věděla, že se to bude líbit, dala bych z Francie či Itálie seriál...hihi. Co s fotkami v albu, kdyby bylo jen v šuplíku?
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, opět krásné fotky. 👍👍👍 Říká se, že vzpomínky nám nikdo nevezme. A ty se pak nad fotografiemi spojí v krásný film.
    Opatruj se a měj klidné dny. 🍀✊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, znáš to, vzpomínky se nám vrátí, obvykle jen ty hezké. Tak to má být. Co vnučka, už se hojí? Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Lezarts
    Zase jsi brnkala na mou notičku i bez vínečka! Tak pěkně si dej, zase zpátky ten film…zaručeně dobrá medicína!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ty to tam znáš a víš - na každém kilometru něco hezkého. Jako v ČR.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, ve Francii jsem byla jen v Paříži, tak jsem se na tvoje fotky podívala moc ráda. Měj se hezky, opatruj se, pá 😀😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak tos viděla to správné, ale Francie, to je plejáda míst s kouzlem. Zajímavá historie a úžasná země. Vinice, levandule, jídlo, hrady a zámky, zahrady, moře, každý kout jiný. Třeba jejich trhy, jejich haldy sýrů, dortíčky. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko milá, díky za krásný výlet s Tebou. Doufám, že den byl klidnější než ty předchozí. Moc Ti to přeju. Dobrou noc. Pa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, dnes se to poněkud polepšilo, i když do ideálu ještě daleko, ale už je to posun. Ty to dobře znáš a víš, cesta dlouhá, trnitá. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. To bylo krásné cestování! A fotky!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, díky za pochvalu, to potěší. Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Kočka na cestách))) krásné záběry.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, od tebe to sedí, ty se svými ohnivými vlasy! Jiřina z N.

      Vymazat