čtvrtek 25. dubna 2024

Seriál už dlouho nebyl

 Milé KOČKY, zkusím po delší době spáchat seriál: a jak jinak, než cestovatelský?

Tohle téma lze uchopit různě, pokusím se mu vtisknout něco ze sebe - ale především, abyste z toho měly něco i vy - najít takové fotky, aby vám ukázaly, proč jsem se právě tam a nikam jinam tehdy vydala a Janu k tomu přemluvila, aby se odhodlala jet se mnou.

Vezmu na začátek třeba Francii: těch zájezdů bylo hodně a vyberu jen něco:

zájezd Paříž a zámky na Loiře - no, to je jasné, že? 





Villandry:


zahrady ve Versailles:


Chambord:


Villandry:


zájezd do Pikardie: mne uchvátil Arras a Amiens:



zájezd do Alsaska a Lotrinska zjara:





zájezd do Burgundska a Champagne






zájezd do Bretaně:



zájezd do Normandie:



zájezd do Gaskoňska: třeba tady - vAlbi




zájezd do Provence západní část:










zájezd do Provence východní část:



zájezd na Korsiku:


zámek Chenonceau:


fotky se poskládaly nějak napřeskáčku, ale to nevadí, inteligent zvládne chaos...vybrala jsem pro vás, milé blogerky, z těch mnoha, takové ty typické pro danou oblast...

30 komentářů:

  1. Jiřinko to je nádhera. Eifelovka jsem viděla v noci, když jibzhasinali odspodu nahoru. Vypadalo to jako když odlétá do nebes. Na ten zážitek nikdy nezapomenu. Byli jsme ještě ve Versailles a na Chambordu v Blois a Reims (Remeši). Byla to má jediná cesta do Francie, kdy mě u opatrování maminky vystřídala na pět dní sestra Lída. Vzpomínek mám dost, ale fotky žádné...🥴

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravuji : Eiffelovku...

      Vymazat
    2. Jaruško, to jsem ráda, že se ti vybavily takové pěkné vzpomínky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, nádherné fotografie z Tvých cest. Pokochala jsem se, urovnala myšlenky a snad už usnu 🍀❤️🍀Máš nádherné vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, občas zabrousím do fotek z různých zájezdů a divím se, jak to utíká.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Nádhera, Jiřinko! Na některá místa ráda vzpomínám, tvé obrázky to hezky oživily.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, napadlo mne to sem dát jako tipy na letní cestování. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Zrovna máme ve škole francouzský týden)) díky za sdílení nádherných záběrů. Já mám dneska trochu “Francie” i na svém blogu))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak to tam půjdu na výzvědy. Francouzský týden bych si momentálně klidně dala - tam někde kolem Avignonu? Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,překrásné fotky.Zrovna dneska jsem potřebovala trochu zklidnění,někdy je to tady v práci o h....Ráda jsem se podívá,pokochala.Děkuji,přeju Ti přenádherný den.Tady už se klube sluníčko,je pátek,co víc si přát.Tak pa KOČKO,mávám od nás.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, díky - byly doby, kdy jsem na zájezdu jako jedna z mála lezla i na kopce, nyní už obvykle sednu ke kávě v kavárně a sleduji cvrkot. A taky to jde.
      Hezký víkend!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, další krásný seriál.👍👍👍 Nádherné fotky, nad kterými jsem si zavzpomínala na moje dvě cesty do Francie.
    Moje kamarádka jezdí do Francie každoročně. Při jedné z cest objevila místo, kde padl Jan Lucemburský. Tehdy se tam vrátila ještě jednou, poté, co koupila kytku. Od té doby tam jezdí každý rok s kytkou a českou vlajkou. Prý už se několikrát stálo, že tam vlajka z minulého roku ještě visela.
    Mužův bratr vyráží s partnerkou do Francie 2. května s obytným autem na tři měsíce.
    Měj hezké dny a opatruj se ♥️🍀✊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ten pomník bitvy u Kresčaku jsme navštívili při zájezdu do Pikardie a vím, o čem píšeš.Všichni, co jsme měli sebou plyšáky, jsme si je tam vyfotili, byly tam i na mnoha místech hřbitovy s českými a slovenskými padlými vojáky a Francouzi se k nim chovají pomalu lépe, jak my tady doma.
      Každá oblast ve Francii i v Itálii na mne působila jinak a nikdy jsem ještě nebyla zklamaná.
      Jejda, tři měsíce bydlíkem ve Francii - to je na pořádnou porci závisti!!!
      Alenko, už jen pěkné počasí tobě a tvé zahradě. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, nad zahradou obrazně řečeno pláču. Dnes jsem jen prošla a začala sčítat ztráty. Spousta toho pomrzla, nejvíc mě mrzí fíkovník, který sliboval bohatou úrodu. Už na něm byly malé fíky. Kytky mně mrzí o poznání méně.😥
      Švagr tu byl ve středu popřát našim třem Jirkům a říkal, co by chtěli rádi navštívít. Mají v plánu stihnout výročí vylodění a pak budou putovat dál. Už tam takhle jednou bylo a pravidelně nás zásobovali fotkami. Slíbil, že je na WhatsApp bude posílat zase.
      Kamarádka, o které jsem se zmínila jezdí také bydlíkem. Letos zatím neví, její muž prodělal loni na podzim mrtvici a ona se to monstrum bojí řídit. Uvidí, co řeknou doktoři.
      Měj prima dny a opatruj se 💓🍀✊

      Vymazat
  7. Lezarts
    Díky Jiřinko za ten nášup, byla to pro mě nostalgická “jízda”!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, na tebe jsem především myslela, když jsem vybírala fotky. Posílám ti pozdrav a makronku malinovou. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Prostě Ty víš, že já jsem trochu Evropu procestovala, ale zrovna ve Francii jsem nebyla !!
    Takže pro mne fotky jak dělané.
    Díky a měj klidný pohodový den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já zas léta chtěla na zájezd Španělsko+Portugalsko a čekáním na jednu osobu, která chtěla jet se mnou, jsem to zatím prošvihla a dnes? je to dvakrát tak drahé a pro mne v mém stavu dost složité. Nevadí. Budou i jiné cesty. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, nádhera. Poznala jsi ve Francii spoustu nádherných míst, díky za super fotky, zdravím 😉👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ještě mi tam schází asi tři oblasti, které bych ráda viděla, ale netrvám na tom.
      Můj sen je jet tam zase na jiné místo s mladší vnučkou, umí francouzsky a byla by to změna.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Nádherná místa,to by hodně zajímalo sestru,ta se do Francie zamilovala.Byla tam několikrát,já jenom jednou.Líbí se mi ty parky asi proto,že jsme dnes byly se sestrou v zámeckém parku Hrubý Rohozec a k pláči.Rododendrony a azalky zmrzlé.
    Jiřinko,hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, letos je to jaro divné. V tamní zahradě kvetou liliovníky tulipánokvěté a ty snad budou až později...už by ty mrazíky mohly zmizet.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Ahoj Jiřinko,moc ráda jsem se podívala krásné fotky.Preji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
  12. Jiřinko, procestovala jsi toho opravdu hodně. Na některých místech jsem byla, tak jsem si díky tobě oživila naše putování po Francii. Zdaleka jsem nebyla na tolika místech, jako ty, jeden rok jsme dali Nancy, Paříž, Versailles a nějaké zámky na Loiře a další rok jsme dojeli až ke Středozemnímu moři. Možná jednou dám pár fotek. Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se těším, každá zmínka o Francii či jiné zemi ve Středozemí se mi hodí, škoda, že jsme nemohli jezdit dříve, předně jsem byla mladší a schopnější a taky to tolik nestálo a navíc, bylo tam bezpečněji. Dnes, aby jeden dával pozor, aby nepřišel k úhoně. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Opravdu krásné fotografie a skvělé zážitky. Já už mám z takových cest obavy. Jednak kvůli bezpečnosti a druhak i kvůli jazykové bariéře. Hezký víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, naprosto tvé pohnutky chápu, je to daleko a pokud jedeš busem, není to úplně pro každého. A situace v některých oblastech je poslední dobou problematická. Když jsme byly s kamarádkou v Paříži, snažil se nás okrást rumunský gang - nebyl to zrovna fajn pocit. Musí se pečlivě vybírat...Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Tady se, naštěstí, chytám. Ve Francii jsem byla 7x a tam "dole" celkem 4x, takže taky zámky na Loiře, francouzské Benátky, Provence, Přímořské Alpy..., v Paříži 3x a vždy Louvre, Musée d´Orsay, jsem ráda, že jsem to absolvovala v klidnějších časech, přála bych si tam jet s přítelem, ale nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my jsme jeli Bretaň, 2x Normandii, pokaždé jinak, Paříž a zámky na Loiře, a pak další a další - s jídlem roste chuť. Alsasko+Lotrinsko, Pikardii, 2x Provence, Burgundsko+Champagne, Gaskoňsko a ještě to není vše, jenže - další případné cesty vidím s problémy. Už nic nevydržím. Jiřina z N.

      Vymazat