středa 22. května 2024

Bavorská městečka

 Bavorská městečka navštěvuji již mnoho let, proto na ty zájezdy jezdím, snažím se vždy podívat se do nějakých jiných, než minule, ovšem občas se zadaří se někam vrátit a je to docela příjemné setkání.Pokusím se nyní, milé KOČKY, vybrat pro vás nějaké nahodilé snímky z posledního našeho výletu do oblasti jihozápadně od Norimberka.





















Jak je patrné, zajímají mě hradby, věže, hrady, zámky, parky, sochy, kašny, květiny, kavárny a lidi v nich.Kostely, kláštery, památky - třeba jako nyní na Římany a na Kelty...

kdyby vám přišlo těch zajímavostí z Bavorska příliš, dejte mi, prosím, vědět...







vypůjčený:





18 komentářů:

  1. Ráda se do Bavorska s tebou podívám a nedivím se,že se tam ráda vracíš.
    Jsou to krásná městečka se spousty zajímavostí.
    Jiřinko,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Jitko, nejhorší je, že těch míst pěkných k návštěvě a pokoukání je tam tolik a s jídlem roste chuť, to znáš, ne? Tak uvidíme, zda se něco zase naskytne a bude možnost si rozšířit obzory...hlavně to chce mít zdravíčko a penízky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Moc hezké, Jiřinko! Tenhle zájezd bych si dovedla užít! Já, milovník antiky bych určitě chtěla vidět i ty zbytky po Římanech...
    Děkuji za hezké fotky a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak památky jako v Řecku tam asi málo najdeš, ale dá se paběrkovat. Já jsme byla nadšená v Trevíru i jinde. Mnohde tam chodíš po cestách, kudy chodili už Římané. A kdejaký most je jejich práce. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko to jsou překrásné fotografie. Zaujala mě ta barevná vykládaná střecha kostela. To je fakt TOP. Hrázděné domy vždy obdivuji, stejně jako zdobené štíty měšťanských domů. Hrady, hradby a parkány...to je moje. Nádherná podívaná Jiřinko. Díky za ni a přeji Ti krásný den. Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, tak snad to sdílení podobných zážitků na blogu má nějaký význam - taky se ráda dívám k vám, ostatním, těším se z výletů a výprav za přírodou nebo na výstavy a pod., život je krátký a musíme si ho dělat hezčí. Moc děkuji za tvé povzbuzení a věř mi, potřebuji ho a pomáhá! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,krásné fotky jsi sem dala.Moje oblíbené hrázděné domy.Moc ráda jsem se pokochala,těším se na další tvoje příspěvky.Je fajn s tebou takhle cestovat.Děkuji a mávám od nás,KOČKO.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, tak já bych na oplátku ráda slyšela, kde jsi trávila čas ve Švýcarsku, jak říká moje kamarádka - zemi, kde to mají ostříhané, jako nůžtičkami na nehty. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. V Bavořích jsem byla de facto dvakrát a to v Berchtesgadenu a na Königsee. Takže já se za ukázky jiných částí zlobit nebudu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Vendy, to jsi milá, pravda, fotek mám docela hodně, ale ne vše je ( za pochodu ) výstavní, ale pro mne jako na osvěžení paměti pro později to stačí. Něco z toho jsem vybrala a připravila na pár dní. Hezké dny tobě i ostatním blogerkám.
      U nás konečně taky prší! Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko, ráda jsem se podívala a těším se na pokračování je supr s tebou cestovat.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, to by bylo fajn, být mladá, zdravá a penězi nešetřící a cestovat a potěšovat lidi fotkami, hihi. To bych brala...Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Něco poznávám ze svých cest i já )))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Lezarts
    Malebné pohlednice. Je hodně podobnosti s Alsaskem:-) Holt historii se nedá zapřít!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí se mi v těch městečkách, že se drží nějakého konceptu a nemají to každý pes jiná ves. A nepěstují 4m vysoké betonové ploty, kde koukají z okna kuchyně do betonu ze vzdálenosti metru.Renátko, hezkou dobrou. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, ráda jsem se s tebou prošla 🩷 Krásné fotky 🙂

    OdpovědětVymazat