úterý 7. května 2024

Druhá polovina

 Druhá, nikoli zanedbatelná polovina výletu v neděli 5.5.24 se odehrála na několika místech:

milé KOČKY, provedu vás:

zámecká zahrada Sychrov:


 u Rohanů na dvorku:










 v parku kvetly konvalinky:











hrad Frýdštejn:












kostel sv.Kateřiny a dřevěná zvonice ve Vlastibořicích:

o zvoniciDřevěná zvonice pozdně barokního stylu pochází ze 17. století. Ve zvonici je umístěn zvon s motivem sv. Václava.












Mladá Boleslav:














21 komentářů:

  1. Jiřinko, vidím, že jste měli den jako korálek. Sychrov jsme si užili naposledy před cca 2 roky v zimě, park byl zavřený. Ale už jsme tam taky kdysi korzovali :o) Pokud se nic nezměnilo, pejsci tam nesmí, tak má Aaron smůlu :o) I další místa mají svůj půvad.
    Děkuji za tu podívanou a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, když už někam směřujeme , tak chci po cestě vidět co nejvíc, ale za předpokladu, že si na každém tom zastavení i dopřeju třeba malou procházku, aby to nebylo zastavení na jednu fotku a rychle pryč, to bych udělala možná - leda tak u cementárny.
      Krásné volno! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Na Sychrově jsem dlouho nebyla, tak jsem si to s tebou připomněla. Sochy ve městě jsou pěkné. Pohodový den ti přeje Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Večernice, jsem moc ráda, že jsme na Sychrov jezdívali pravidelně mnoho let na Skoské hry - to byla super akce, ale nyní ani nevím, v jakém to je stavu, byla jsem tam i s vnučkami při dovolené na Malé Skále a holky se v zámeckém parku vylítaly. V neděli jsem si tam natrhala na zámecký čaj - kopřivy, naprosto čisté.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Lezarts
    S tímto zámkem mám spojené moc hezké vzpomínky, s francouzskou částí rodiny.
    Byl to objev, že francouzská šlechta žila v Rakousko-Uhersku .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten příběh Rohanů je zajímavý a nepatří ti část zámku, Renátko? že bych ze staré známosti žádala slevu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Lezarts
      😁😁😁

      Vymazat
  4. Jiřinko prohlédla jsem si Tvojefotografie , všechny jsou moc pěkné. Jelikož jsem stále po nemoci unavená, tak se omlouvám , že nebudu víc komentovat. Děkuji za komentáře na mém blogu ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, zlatíčko, ty dáváš svými obrázky tolik radosti do světa. O únavě bychom si dnes spolu mohly povyprávět! Ale, věř mi, bude líp. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Zase pro mne pěkné pokoukání. Měli jste den jako malovaný - se vším všudy.
    Myslím na Tebe, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, pojali jsme to jako pohodové a klidné výletování v krajině pod Ještědem. Ten tentokrát díky mlžnu nebylo vidět, jen v dálce hodně rozmazané Trosky ( my s Janou coby trosky jsme vidět byly dobře ).
      A jen ta Ml.Boleslav se vymykala a kvůli obědu jsme si ji vybrali na závěr dne, ačkoli závěrem byl loupeživý nájezd do zahrady Jany a jejího Mičurina - pro několik rostlin, které mi ochotně vyryli a mne podarovali ve prospěch pozemku města před náš dům.
      Hezký květnový svátek.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to byl super výlet. Moc hezké fotografie. Sychrov je nádherný i uvnitř. Docela ráda bych se na ta místa ještě někdy podívala. Třeba to naplánujeme s Pavlem na nějaký pěkný výlet a zajedeme se tam podívat. Autem je to jednodušší než se plácat vlakem a hlídat spojení a přestupy. Od nás je to teď dost složité...🚂🚃 Přeji Ti hlavně klidný, odpočinkový den. Myslím na Tebe a držím palce! Pá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ono hodně záleží na tom, s kým na výlet jedeš, čím a jaké je počasí. Však to znáš a protože každý má rád něco jiného, musím se přizpůsobit. Manžel má rád ZOO, já botanickou, oba rádi skanzeny, ale do zámků už raději nechodíme, i když zámecké zahrady navštěvuji ráda, předně jsme skoro ,,všechny,, viděli a pak, mám raději hrady v lese. Také rybníky a mlýny, zvonice a kostelíky, skalní města - betlémy a podobné mne vždy přilákají - třeba Vamberecká krajka - ta mne neomrzí.
      Začíná se mi ale rozpadat parta lidí, kteří ochotně či pod nátlakem jezdili s námi vlakem na výlety, mají zdravotní problémy a manžel se nenápadně zařadil mezi ně, samotnou mě to pak baví méně. Vnučky mají spoustu práce se studiem...tak dělám, co stihnu. A ty si bydlíš tak daleko!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Ahoj Jiřinko, krásné fotky a výlet Sychrov máme na seznamu možná na něj letos dojde.Moc zdravím Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, seznamy mám také, někdy sice jen pomyslné, ale je zajímavé, to si pamatuji hodně dobře, kam chci ještě zajet a na co se podívat zblízka! - co jsem vařila včera, už tolik ne.
      Tak pěknou sezonu tobě i ostatním návštěvnicím a hostům blogu.Rok 2024 strašně rychle letí a na nikoho nečeká. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Krásné fotky a krásná místa, Jiřinko. Ml. Boleslav mne moc překvapila - znám jen její nemocnici, svého času jsem se tam léčila na ortopedii. A moc mi pomohli.
    Co možná nej večer i další dny. Pa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, my jsme měli ve Starém Městě MB kamaráda a jeho manželku a ten nás kdysi dovedl na Michalovickou Putnu a povodil nás i po hist.městě s výkladem, stejně tak nás pozval na Loučeň ( když tam ještě nebylo strašně drahé vstupné ) i do Jabkenic, kde měli chatičku. Jo, já mám štěstí na lidi. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Procházka se zámeckou paní)))
    Krásná fotoreportáž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsem moc ráda za svět blogů, kde si můžeme tolik pěkného sdělovat a těšit se z úspěchů a povedených akcí jiných lidí.
      Měj se spolu s vnučkou nádherně. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Na Sychrově jsem byla pouze jednou už před pěknou řádkou let. A když se tak dívám, ráda se tam někdy podívám znovu. Moc pěkné fotky, Jiřinko ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, to by chtělo obrazit vše v kruhu kolem Turnova a v Českém Ráji, když už...
      Já jsem hrozná, viď? Jiřina z N.

      Vymazat