čtvrtek 9. května 2024

Kalorická bomba - vsuvka

 Aneb jedna podpásovka na Járu z Rbk.:

Jo, milé KOČKY, kamarádky, to je sorta žen, které jsou pro vás důležité a pak vám provedou tohle:

hihi -

já mám krom jiného cukrovku a neměla bych jíst sladké - ale kdo vám v tom může zabránit, když si tělo řekne? alespoň prťavý vzorek!

Jaruška upeče tvarohové buchty, pěkně je nafotí a fotku mi pošle! já si tady naslintám do klávesnice a běda, jestli přiberu! Ovšem to blaho, když si pomyslím, že bych si dala čaj nebo kávu a tu rohovou buchtu snědla, pomalu, rozvážně, s potěšením a pěla chválu na tu kouzelnici kuchyňskou - pár dní jsem přemýšlela, zda to dát na blog a jo, ať si to představíte i vy, milé blogerky. To zas bude v troubách fofr.


Járo, štrůdly, buchty, bábovky, koláče - tomu já říkám závislost! Proč ještě nemáme mezi sebou potrubní poštu?

20 komentářů:

  1. To jsem měla Jiřinko vědět,poslala bych Ti v pondělí naše vypečené Dukátové buchtičky a navrch koláč - půl na půl povidla a meruňkový džem posypaný drobenkou pernikovou🥰To by jsi slintala 🥰🍀🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, myslím si, že kdybychom si mohly, my, blogerky, posílat krom článků a fotek i sladkosti - že by se pošťáci ulítali. Ale i tak jsi mě potěšila moc. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, děkuji za sdílení, jsou jako malované, taky bych ochutnala.
    A ptala ses - včera to nebylo žádné gastro kouzlo, manželovi kapustovou polévku a já měla omeletu s houbami. Byli jsme sami a den byl pracovní...
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jak tě znám, ty mu to ještě vynahradíš. Mějte se krásně, i když je spousta práce. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Dobroty z kynutého těsta - to je moje ! Na tuto fotku se moje srdce směje :-).
    Měj klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, uznej, to jsem nemohla nechat jen tak. Jestli šel hloupý Honza do světa s takovými buchtami, tak bodejť by neměl úspěch.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. To jsou buchty jako od mé babičky! Podle mne majstrštyk, na který jsem si nikdy netroufla, i když kynuté těsto od maminky umím. Tak dobrou chuť a pochvala kuchařce. my ostatní si můžeme o těch dobrotách nechat zdát. Příjemný den přeje Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám asi tři, čtyři ženy, které umí nejen dobré, ale i výstavní buchty a koláče. Evi, když to dobře vypadá a voní, hned je v domě posvícení.
      Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  5. A už mám zase hlad )))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to snad ne - ty máš pořád nějaké chuťovky po ruce?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, jako mladá jsem sladké moc nemusela, vedly u mne chlebíčky. Jak roky přibývají, mění se i chutě a sladké mám ráda. Ty buchty vyloženě lákají, jedna by určitě byla málo 😀😊😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já na každou dovolenou o prázdninách pro vnučky pekla vánoční cukroví - z těsta jako na rohlíčky a pak linecké a celý týden jsem jim po obědě dávala ,,dávku,, a jaký to mělo úspěch. Jo a chlebíčky? ty mám taky ráda, ale dnes jen ty domácí.
      Tak ať se daří! Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, ty buchty jsou výstavní, jedna jako druhá. 👍👍👍 Úplně na dálku cítím, jak voní.
    Já pekla včera i dnes. Včera ovocný dort Jiříkovi k narozeninám, protože vím, že ho má rád. Tentokrát s kompotovanými broskvemi a želatinou, to aby ho mohla jíst i Bětuška, která má po operaci slepáku dietu. A dnes jsem pekla podle receptu neteře tzv. obří rohlíky. Je to sladké, v těstě je tvaroh, takže i vláčné. Muž obcházel troubu a už se těšil.
    Měj hezké dny. 🍀🌸

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já jsem měla od mala ráda vše s tvarohem - a mám pořád.Manžel zase s mákem či s povidly. V létě nám mamka pekla koláče s borůvkami nebo jiným ovocem, co jsme si nasbírali v lese. A podzim u nás doma - , když jsme byla dítě? - samé koláče se švestkami a štrůdly.
      Bětušce přejeme rychlé uzdravení a ať už nemá žádné potíže.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jé Jiřinko, Ty jsi mě fakt "dostala"...většinou něco upeču na každý víkend. Jen kynuté už mám problém těsto vypracovat, tak víc peču piškotové...přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, myslím, že by ses tím mohla živit - učit mladé holky, jak ulovit manžela! Protože chuť k jídlu chlapi neztrácejí ani s věkem. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko tak dík, já tady mám jednu tvrdou housku, tak slintám :o):o):o). Kynuté buchty ráda peču i jím, to je dobrota veliká. Moje babička pekla skoro pořád kynuté věci - buchty, koláče, metýnky s drobenkou... Ráno vstala, šla pustit slepice a hned zadělala těsto... Než jsme se my děti vyštráchaly z duchen, už voněly buchty. Tak já si jdu rozpíct tu betonovou housku, jo ? Ahoj, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je hezké, že ti dokonalé buchty Jarušky připomněly tvoji jistě báječnou babičku. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Lezarts
    Dezerty, moje neřest, které neumím odolat. Jediné štěstí, že nerada trávím čas u sporáku a trouby, jinak bych neprošla dveřmi-:)
    Ty buchty vypadají famózně!!! Holt Jára umí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, jak říká můj manžel - to je vůně domova, když se něco peče v troubě - a je jedno, jestli to je cukroví a nebo masíčko.
      Jsou ale mladé domácnosti, že mají kuchyni za půl milionu a na oběd chodí do IKEA.
      Ahojky a pozdravuj vnuka. Jiřina z N.

      Vymazat