středa 26. června 2024

Rande

 Na sobotu 22.6.24 jsme si s mojí mladší vnučkou sjednaly rande v Praze. Počasí se po předešlých dnech umoudřilo a tak jsme si už dopoledne dopřály procházku od Vodičkovy ul.  přes Františkánskou zahradu, Jungmannovo náměstí k ND a odtud jsme tramvají č.32 dojely na Malou Stranu, abychom mojí oblíbenou, i když placenou! Velkou Fürstenberskou.zahradou pomalu vystoupaly ke Hradu. Ten jsme podešly zahradami s výhledy na Matičku Prahu a nakonec jsme se usalašily k občerstvení a nerušenému popovídání kousíček od Pohořelce. Odtud jsme pak dvaadvacítkou jely na I.P.Pavlova a na Hlavní nádraží, kde jsme se - ač nerady - odpoledne rozprchly a jely každá na opačnou stranu -  domů. 

Něco z toho vám nyní, milé KOČKY, ráda, ukážu.

























Ještě mám úmysl v brzké době setkat se se starší vnučkou, jakmile bude mít čas. V Praze je míst, kam zamířit...






28 komentářů:

  1. Je hezké,když si vnoučata pro nás udělají čas.Takovou krásnou procházku Prahou ještě s milou společností bych si také přála.Jenže s vnučkami od syna je to problém.V pátek za nimi se synem jedeme,tak se pokusíme něco nadhodit.
    Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, vyrostly a už je vše jinak...Už ani nemají moc času k nám jezdit, což mi je líto, ale chápu, že během roku mají spoustu učení a na prázdniny už mají zase jiný program. Tak se uvidíme tuto sobotu pro změnu na oslavě osmnáctin. Vnučka byla týden se školou v Sedmihorkách a potěšilo mne, že tam vzpomínala na dvě dovolené na Malé Skále, při kterých jsme je vzali na Valdštejn a Hrubou Skálu, na Trosky, na Kozákov a Sychrov, Frýdštějn, Turnov, Mnich.Hradiště, Ještěd a pod. oběhali jsme tam toho opravdu hodně, a že si to nyní připomněla.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Parádní rande! Skvělá společnost, malostranské střechy, slunce a ty květy...
    Jiřinko, moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, moc ráda se s nimi scházím, je to čím dál vzácnější. Pěkné dny tobě i ostatním blogerkám přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tak to jsi měla bezvadné rande. Procházet se krásnými místy Prahy s vnučkou to prostě nemá chybu . To jsou krásné chvíle .
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani a ještě, když ty vnučky stojí za to! To znáš. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Koukám že schodiště má novou fasádu! Já dávám přednost spíš vedlejším zahradám. Malé Fürstenberské, Ledeburské ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Vendy, to je taky moje oblíbené, ale my jsme potřebovaly projít nahoru a pak na určitou hodinu být odpoledne zpět na Hlaváku a tak jsem ji protáhla tudy.To víš, když je času dost, tak se to jinak výletuje. Tohle byla téměř pracovní schůzka, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Vendy, ano, je to tam dost opravené a hned to jinak vypadá. Snad i ty ostatní zahrady jednou budou průchozí, nyní, myslím, nejsou. Nahoře byli nějací řemeslníci a taky cosi opravovali, bylo tam staveniště...Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Myslím že to průchozí neudělají, přišli by o peníze. Byť ty zbylé zahrady průchozí jsou....

      Vymazat
    4. Nevím to, Vendy, jistě, ale u této zahrady mají pokladnu na obou koncích a peníze vybírat mohou, to jim v tomto případě ráda dám. Ty ostatní zahrady stojí, jak se spolu shodneme, také za to. Takové výhledy na Prahu, jako z těchto zahrad, kde jinde to uvidíš, viď? Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, prostě nádhera, pá 😘😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, poněkud delší dobu jsem v Praze moc nefotila a nyní se zas po Praze hodlám trochu toulat.Už jsem začala, jak uvidíš další dva dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to bylo krásné setkání a překrásná procházka Prahou. Pořídila jsi úžasné fotografie. Počasí vám přálo a krásná je i ta místa obloha s bílými obláčky tak krásně kontrastní s červenými střechami budov. Kochám se, kochám... Děkuji za tuto překrásnou procházku i když pro mě jen na blogu. Přeji Ti krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava: modrá obloha...mobil zase přepisoval.

      Vymazat
    2. Jaruško, bylo to fajn, probraly jsme spoustu věcí a snad to setkání nebylo na dlouho poslední, i když, příští rok bude maturovat a tak už to vidím....ještě se chci sejít s tou vnučkou starší, snad už bude mít na babičku čas, je po zkouškách...už mám vymyšlenou jinou trasu Prahou...Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Rande se vám vydařilo )))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, až na to, že by se mi líbilo delší, ale od půl jedenácté do asi 15 hod. to uteklo jako voda. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,takové rande bych brala🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ani nevíš ,jak jsem byla ráda, že to konečně klaplo. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Lezarts
    Vydařené dostaveníčko :-) a moc hezké záběry jsi, pro nás pecivály, pořídila!

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné randíčko v romantické Praze. Tak přemýšlím, jestli by některou vnučku bavilo se mnou absolvovat takový výlet. Puberťačky mají nyní jiné zájmy, než se toulat po jakémkoli městě s babčou. :-D Jiřinko, tvoje fotky jsou moc krásné. Prohlížím si je stále dokola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to jsi hodná, že se ti mé snímky líbí, zrovna tyhle partie navštěvuji docela často. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,já prostě jenom áchám nad tou nádherou.Ty víš,jak na mě...koukám a koukám a nemůžu se nabažit.Jenom houšť,Praha je překrásná a nikdy se neokouká.Děkuju,KOČKO!!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tos mě, Marťo, potěšila, že to sem nelípám zbytečně. Taky ráda prohlížím některé blogy a jejich fotečky. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jirinko, miluji pražské zahrady, taky se tam letos chystám, zatím jsem byla jen ve Valdštejnské a loni ve Vrtbovské. Měj se nádherně 🌺🌸🌼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, je to příjemné, v takových zahradách člověka napadají i lepší myšlenky. Jiřina z N.

      Vymazat